Obavijesti

Show

Komentari 1

Partijaneri tuguju za Sidrom: Ispred kluba zapalili lampione

Partijaneri tuguju za Sidrom: Ispred kluba zapalili lampione
15

U čast nekadašnjem klubu s najboljim 'after' partyjima bivši posjetitelji zapalili su lampione pored ruševina koje su od njega ostale. Na taj su se način oprostili sa Sidrom koje je nekad bilo njihovo omiljeno mjesto

VIDEO

Četiri je ujutro. Vi ste u, ajmo tako reći, polutrijeznom stanju, željni ste još zabave, a izbora nema puno. Ali ima Sidro. Tj., bilo je Sidro. To možda nije bio najljepši klub niti se mogao 'pohvaliti' ugodnim mirisima, no svakako je imao dušu. Međutim, Klub je na službenoj Facebook stranici u četvrtak ujutro objavio fotografije i napisao: 'Jutros započelo rušenje Sidra'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Sada su u čast nekadašnjem klubu s najboljim 'after' partyjima bivši posjetitelji zapalili lampione, pored ruševina koje su od njega ostale. Na taj su se način oprostili sa Sidrom koje je vjerojatno nekad bilo njihovo omiljeno mjesto okupljanja. Ovaj će klub nedostajati brojnim studentima i svima željnima zabave, kojima je obilježio najbolje godine života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klub je u neprepoznatljivu stanju, a nas su tamo dočekali radnici koji su neumorno rušili omiljeno partijanersko mjesto u gradu. Na naše inzistiranje da nam kažu tko ih je poslao, jedan od radnika nam je kroz smijeh odgovorio: 'Milan', aludirajući na zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića (63).

Odlazi u povijest: 'Došli su bez najave i počeli rušiti Sidro...'
Odlazi u povijest: 'Došli su bez najave i počeli rušiti Sidro...'

Svi radnici su bili jednako odjeveni, a na uniformama im je pisalo “GRADITELJ SVRATIŠTA”.

- Odlučili su da je to ruglo grada i da treba srušiti. Došli su u osam ujutro bez najave, bez papira, bez prava na žalbu. Imali smo jedan sat za iseliti. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi možda na proljeće, a ne sad iz čista mira. Trebali smo imati oproštajnu feštu, a sad se nismo stigli ni propisno oprostiti - rekao je za Večernji list Ivan Stojanović, jedan od članova upravnog odbora Sidra.

Sa službene stranice Sidra spojili su nas s gospođom Ivonom Vrsaljko, koju je Stojanović ovlastio za komuniciranje s medijima.

- Stojanović je uvjeren kako je Grad Zagreb kriv za rušenje Sidra jer ga smatraju ruglom. Gradu je taj klub trn u oku i uvjereni su da je smetnja ‘Ljetu na Savi’ - rekla nam je Vrsaljko, članica udruge Crkva svetog Maradone.

Nema više naše birtije! Ruši se Sidro, legendarni klub na Savi
Nema više naše birtije! Ruši se Sidro, legendarni klub na Savi

Ta udruga bavi se promicanjem kulture i okuplja fanove Sidra.

- Ovom gradu je očito cilj ugasiti alternativnu scenu - dodala je.

Da je brodić na Savi blizu okretišta tramvaja na Savskome mostu uistinu bio omiljeno partijanersko mjesto Zagrepčana, pokazuju komentari na društvenim mrežama. 'Ode dio naše mladosti i ludosti', 'Tu smo najbolja studentska jutra proveli... Kakva šteta za buduće generacije', 'Vrijeme da se krene', 'Više se nikad neće slušati isto'..., pisali su ljutiti i razočarani fanovi kluba.

Inače, na službenim stranicama tvrtke 'GRADITELJ SVRATIŠTA', koja ruši kultni klub, ponosno stoji: 'Naše je građevinsko poslanje vrhunska materijalizacija novoga i održavanje postojećega. Na društveno opravdan način. Činimo sve kako bismo u tome bili najbolji, a Vi što zadovoljniji'.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'