Obavijesti

Show

Komentari 22

Princ Harry išao na razuzdane tulume, a Meghan pisala blog

Princ Harry išao na razuzdane tulume, a Meghan pisala blog
44

LJUBAVNA PRIČA Britanski princ i zvijezda mega popularne serije 'Suits' za nekoliko će dana postati muž i žena. Ovo su njihove životne priče

VIDEO

Princ Harry (33) posljednjih se godina iz ljutitog buntovnog mladića pretvorio u gotovo najvažniji zaštitni znak britanske kraljevske obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Mlađi sin nasljednika krune princa Charlesa (69) i pokojne princeze Diane teško je prihvaćao gubitak majke i breme uloge člana kraljevske obitelji, a kada je bio tinejdežer činilo se da jedino što želi je pobjeći od svega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Miču beskućnike s ulica: 'Ajmo, vratit ćemo vas nakon svadbe!'
Miču beskućnike s ulica: 'Ajmo, vratit ćemo vas nakon svadbe!'

Prije nego što je deset godina proveo u britanskoj vojsci, služeći dvije rotacije u Afganistanu, na naslovnice je redovito dospijevao zbog tulumarenja i vrijeđanja medija koji su ga u stopu pratili.

Novo lice monarhije

Svoj je ugled, međutim, unazad nekoliko godina popravio humanitarnim djelovanjem, poput rada s ratnim veteranima, te preuzimajući neke obveze svoje bake, kraljice Elizabete II (92).

VIDI OVO: ZVUK KOJi JE SRUŠIO INTERNET - Laurel ili Yanny?

Pixsell

Čini se da je od majke naslijedio sposobnost da se približi ljudima, a neki tvrde da je i vragolast upravo na nju, te je sa svojim bratom, princom Williamom (35) i šogoricom Kate (36), dao novo, svježe lice monarhiji.

- Ljudi vole Harryjevu zafrkanciju i neuglađenost -  kazala je Ingrid Seward, urednica časopisa Majesty Magazine. 

taryn nixon/Twitter

- Mislim da ga zato i volimo i ushićenopratimo njegov život - dodala je.

Harry, sada šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, tvrdi da mu je pokojna majka uvijek u mislima te ne prestaje promovirati njezine brojne humanitarne akcije.Tako se i u cilju jačanja svijest o opasnosti HIV-a i sam dao testirati.

REUTERS/PIXSELL

Priznao je da se dugo godina mučio s prihvaćanjem Dianine pogibije u automobilskoj nesreći 1997. u Parizu te da je više puta bio na rubu potpunog sloma živaca, zbog čega je morao potražiti liječniku pomoć.

No, premostio je tu životnu krizu i okrenuo je novu stranicu, a onda je u srpnju 2016. na spoju na slijepo, na nagovor zajedničkog prijatelja, upoznao američku televizijsku zvijezdu Meghan Markle (36). Transatlantska romansa brzo je procvjetala punim sjajem.

Medijima nije oprostio majčinu pogibiju

Princ Harry Charles Albert David od Walesa rođen je 15. rujna 1984. kao 'rezerva' starijem bratu Williamu koji će jednog dana naslijediti prijestolje. 

Obojica su se školovala na elitnom privatnom koledžu za mladiće Etonu. Djetinjstvo im je obilježeno mučnim razvodom roditelja, a potom i pogibijom majke.

Bivši Meghanini kolege iz serije 'Suits' stižu na njeno vjenčanje
Bivši Meghanini kolege iz serije 'Suits' stižu na njeno vjenčanje

Fotografije mladih prinčeva, starih 12 i 15 godina, kako hodaju iza Dianina lijesa, jedna je od najupečatljivijih slika toga vremena.

- Gubitak mame s 12 godina, nakon čega sam 20 godina emocije držao zatomljenima, imalo je ozbiljne posljedice na moj privatni život, ali i posao - priznao je Harry.

REUTERS/PIXSELL

U jednom trenutku se činio kao arhetip 'princa playboya' koji se pojavljivao na fotografijama medija neuredan i polupijan, ali redovito u društvu atraktivnih djevojaka.

Zgražanje je izazvao 2005., kada je na nekoj zabavi fotografiran u uniformi Afričkog korpusa njemačkog Wehrmachta u Drugom svjetskom ratu. Novine su tu fotografiju Harryja, sa svastikom na rukavu, popratile naslovima 'Harry the Nazi'. Prema pisanju medija, princ Charles potpuno je pobjesnio te je mladom princu određena 'pokora': nije se smio micati iz Highgrovea, očeve rezidencije, morao je posjetiti Auschwitz i pogledati film 'Schindlerova lista'.

PA/Pixsell

Te je godine poslan u vojsku, što je uobičajeni put za članove svih kraljevskih obitelji, a on je kasnije kazao da mu je to bio 'najbolji bijeg od stalne pažnje javnosti'.

Godine 2008. povučen iz Afganistana protiv svoje volje nakon što je objavljeno gdje je točno razmješten sa svojom jedinicom, zbog čega je postojala bojazan da bi se mogao naći na meti talibana.

REUTERS/PIXSELL

Vratio se ondje 2012. kao pilot helikoptera Appache, ali je tijekom misije opet zaboravio držati jezik za zubima. Na naslovnice je dospio izjavom da je njegov posao 'izbaciti pobunjenike iz stroja'.

Njegov prezir prema medijima, koje je krivio za majčinu smrt, ponovo je došla na vidjelo nakon što su mediji objavili vijest o vezi s Markle. U studenom 2016. je gnjevno prozvao novinare da 'zlostavljaju' njegovu odabranicu.

PA/Pixsell

No, kao javna osoba naučio je taj status koristiti i u pozitivne svrhe koje su mu srcu drage te se s bratom Williamom i Kate bori protiv stigmatiziranja mentalno oboljelih.

Također se brine o ratnim veteranima te je za ranjene vojnike pokrenuo sportsko natjecanje Invictus Games, a potporu mu je u tome dao i bivši američki predsjednik Barack Obama.

Prince Harry and Meghan Markle - Endeavour Fund Awards Ceremony

Harry se još uvijek zna zapetljati u nespretne izjave, poput nedavne u Newsweeku kada je rekao da ne misli da je itko u kraljevskoj obitelji uistinu želi biti monarh. Ali s Meghan na svojoj strani, čini se da je konačno spreman suočiti se s budućnošću.

Glumica s kraljevskom ulogom

Meghan Markle morala se nekoć boriti i za najmanju ulogu, ali glumica iz Los Angelesa upravo je dobila najveću od svih - najsvježijeg lica britanske kraljevske obitelji. S 36 godina i uspješnom karijerom iza sebe, gotovo nitko ne sumnja da je televizijska zvijezda i humanitarna aktivistica spremna pridružiti se glumačkoj postavi britanske monarhije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Ime je sagradila kao sposobna odvjetnička vježbenica Rachel Zane u američkoj odvjetničkoj seriji 'Suits', ali je i izvan svjetala kamera brižno njegovala svoju prepoznatljivost.

Prije zaruka s Harryjem, holivudska glumica je imala preko dva milijuna pratitelja na Instagramu i vjernih čitatelja svojeg bloga, ali ih je, pošto to ne priliči članovima kraljevske obitelji, ugasila. Bila je i UN-ova aktivistkinja za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena te globalna veleposlanica za humanitarnu udrugu World Vision Canada.

Kraljica u dokumentu 'hladnija' prema Meghan nego Kate...
Kraljica u dokumentu 'hladnija' prema Meghan nego Kate...

- Doima se vrlo staloženom, elokventnom i brižnom osobom. Vrlo je usredotočena i ostavlja dojam vrlo ambiciozne osobe koja želi nešto pružiti zauzvrat - kazao je kraljevski kroničar Andrew Morton.

- Ona je bistra djevojka. Točno zna u što se upušta -  dodao je.

Preci iz kraljevske loze i robovi

Rachel Meghan Markle je rođena 4. kolovoza 1981. Otac joj je bijelac Thomas Markle, dobitnik Emmyja za rasvjetu koju je radio na mnogim serijama, uključujući 'Bračne vode' i 'Santu Barbaru'. Majka joj je Afroamerikanka Doria Ragland, socijalna radnica i instruktorica joge.

Njezini preci s majčine strane bili su robovi s plantaže pamuka u Georgiji. Majčino prezime zapravo je prezime njezina robovlasnika. S očeve strane njezino genealoško stablo ide sve do škotskog kralja Roberta I. koji je vladao od 1306. do 1329. Roditelji su se razišli kada su joj bile dvije godine, a razveli se pet godina kasnije. Sa starijom polusestrom i polubratom nije bliska. 

- Njezina majušna holivudska slava udarila joj je u glavu i promijenila je u dosadnu, plitku i umišljenu osobu -  napisao je u travnju njezin polubrat Tom u otvorenom pismu princu Harryju nastojeći ga odgovoriti od braka. 

Pohađala je privatne škole, a maturirala je u privatnoj katoličkoj gimnaziji Immaculate High u Los Angelesu. Pamte ju kao vrlo inteligentnu i toplu djevojku, sa snažnim osjećajem za dobro i zlo.

Već kao djevojčica Meghan je bila aktivistkinja. Zbog slogana u reklami za deterdžent 'Žene diljem Amerike bore se s masnim loncima i tavama', koji je smatrala seksističkim, jedanaestogodišnja Meghan natjerala je tvrtku Procter&Gamble da promijeni poruku tako da se odnosi na ljude, a ne samo na žene. 

Odlučna da si stvori što više šansi u životu, Meghan je studirala teatrologiju i međunarodne odnose na Sveučilištu Northwestern. Diplomirala je 2003. i potom odradila dvomjesečni staž u američkom veleposlanstvu u Argentini u odjelu za odnose s medijima.

- Imala je sve preduvjete za uspješnog diplomata -  kazao je njezin šef Mark Krischik.

'Suits' kao odskočna daska

Godine 2004. vraća se u Los Angeles i zaljubljuje u filmskog producenta Trevora Engelsona koji joj je pomogao u glumačkoj karijeri. Vjenčali su se na plaži na Jamajci 2011., a ubrzo nakon toga je dobila važnu ulogu u seriji 'Suits'. Kako se serija snimala u Torontu, njihov brak se pretvorio u vezu na daljinu, a dvije godine poslije se i raspao.  

Unuka kraljice Elizabete II. upoznala je preko zajedničkog prijatelja u srpnju 2016. kada je posjetila London. Bila je to ljubav na prvi pogled. Niti godinu i pol kasnije bili su zaručeni. Od tada je Markle je pratila Harryja na više javnih događanja.

Dvojnica Meghan Markle: Za dan naslikavanja - 17.000 kn
Dvojnica Meghan Markle: Za dan naslikavanja - 17.000 kn

Arthur Edwards, koji za The Sun radi kao kraljevski fotograf od 1977., uočio je da je njezin stil u javnosti ipak pomalo neobičan.

- Vidio sam Meghan da snima selfije i dijeli autograme, a to članovi kraljevske obitelji nikada ne čine - kazao je Edwards.

Ingrid Seward, urednica časopisa 'Majesty Magazine', kazala je da je ne neki čitatelji ne vole jer je smatraju 'previše otvorenom te stalno iznosi svoje mišljenje, od politike do svega ostaloga'.

- No, voljeli je ili ne, Meghan je svima intrigantna -  dodala je.

Royal Foundation Forum

Sada kada je glumačka karijera iza nje, Markle će se okrenuti kraljevskim dužnostima, poput angažmana po pitanju mladih, osnaživanja žena ili Commonwealtha.

S Harryjem, njegovim bratom Williamom i njegovom suprugom Kate, mlada četvorka imat će zadatak mlade naraštaje uvjeriti u važnost monarhije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sretno mladenci! Vjenčali se princ Harry i Meghan Markle
'PALA' JE i PUSA

Sretno mladenci! Vjenčali se princ Harry i Meghan Markle

Pratite moj Insta story danas. Idem na prijateljičino vjenčanje - poručila je tenisačica Serena Williams, inače bliska prijateljica Meghan Markle

Nestašni Beckham oduševio je stajlingom, ali ne i ponašanjem
NA KRALJEVSKOM VJENČANJU

Nestašni Beckham oduševio je stajlingom, ali ne i ponašanjem

Gledatelji prijenosa vjenčanja u kapeli sv. Jurja primijetili su kako je Beckham nervozno žvakao žvakaću gumu dok je čekao da vjenčanje započne
Kraljevska obitelj prije svega je brend, koji se dobro prodaje...
TRGOVCI BROJE NOVAC

Kraljevska obitelj prije svega je brend, koji se dobro prodaje...

Denis Gaščić, novinar 24 sata uživo je pratio vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle. Za vrijeme boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu, sreo je samo jednu osobu koja je bila protiv kraljevskog vjenčanja