Obavijesti

Show

Komentari 78

Princ s 'Farme': Braću su ubili, u Hrvatskoj sam našao spas; Gotovina: Kvalitetan je radnik!

Princ s 'Farme': Braću su ubili, u Hrvatskoj sam našao spas; Gotovina: Kvalitetan je radnik!
6

Miljenik publike u novoj sezoni 'Farme' postao je Nigerijac Prince Wale Sonyiki. U Hrvatskoj je devet godina, iz Afrike je pobjegao od sigurne smrti, a neko vrijeme radio je u tunogojilištu Ante Gotovine....

VIDEO

U novoj sezoni 'Farme' pozornost publike odmah na početku privukao je Nigerijac zaraznog osmijeha Prince Wale Sonyiki (35). Ovaj mladić već devet godina živi u Hrvatskoj, u koju je stigao kao izbjeglica...

POGLEDAJTE VIDEO: Ena Friedrich na 'Farmi'

Pokretanje videa...

Ena 01:03

Kako kaže, njegovo odredište bila je Italija, no spletom okolnosti završio je u Hrvatskoj, gdje je i ostao.

- Kad sam došao u Hrvatsku, prvi put sam se osjećao sigurno i vidio budućnost - rekao je Prince.

Radio je u Biogradu kao mornar, ribar i kuhar kod Ante Gotovine u njegovu tunogojilištu.

- Bio je kvalitetan i savjestan radnik.koji je uredno i pravovremeno izvršavao svoje radne obaveze te uvažavao dobre međuljudske odnose i suradnju - same pohvale na račun Princea ima Gotovina.

Iza njega je i višegodišnja suradnja s Centrom za mirovne studije u pružanju podrške izbjeglicama i educiranju senzibilizacije javnosti, a surađuje i s međunarodnom organizacijom 'Liječnici svijeta'. Kod nas je i osnovao udrugu Afrikanaca u Hrvatskoj te otvorio afrički restoran. Nažalost, život su mu obilježile tragedije.

Kreće nova 'Farma': Po pobjedu idu Playboy Ena, Maja Bajamić, Marina Tomašević i Prince Wale
Kreće nova 'Farma': Po pobjedu idu Playboy Ena, Maja Bajamić, Marina Tomašević i Prince Wale

- Vraćao sam se iz crkve s braćom. Napali su nas mačetama. Uspio sam se sakriti u smrdljivi kanal. Gledao sam kako ubijaju dvojicu moje braće - ispričao je Prince Wale Soniyiki za 24sata 2013. godine.

Objašnjavao nam je tad kako u Nigeriji život malo vrijedi, osobito ako se čovjek rodi pogrešne vjere. Zbog brutalnog ubojstva braće postao je politički aktivist. Vojska ga je često privodila na razgovore, a čuo je da mu se sprema smrt. Budući da je volontirao u katoličkim organizacijama, napisali su mu pismo preporuke i dali novac kako bi se spasio.

- Pobjegao sam bez ičega - ispričao nam je tad Prince.

Počela je farmerska avantura, a krenule su i prve trzavice...
Počela je farmerska avantura, a krenule su i prve trzavice...

U Libiji su mu banditi oduzeli novac i spalili dokumente. Sačuvao je tek nešto dolara u čarapi. Iz Libije je pronašao brod koji ga je trebao prevesti u Italiju.  Kao u filmovima, kad se počela nazirati obala, presrela ih je policija. Kapetan je okrenuo brod. Iskrcali su ih u Hrvatskoj. U Splitu ga je zaustavila policija. Objasnio im je odakle je. Prvo su ga prebacili u Centar za tražitelje azila u Kutini. 

- Bilo je dosadno jer smo imali tri obroka na dan i spavanje, a ja sam navikao raditi - rekao nam je te 2013. godine.

Priključio se volonterima Centra za mirovne studije i drugim azilantima pomagao je naučiti jezik. Kasnije se zaposlio kod Ante Gotovine u tunogojilištu.

- Ante Gotovina mi je uvijek govorio da ga zovem ako mi nešto zatreba i da će mi on pomoći, ali ja ne želim, ne za takve stvari, draže mi je ovako - rekao je Nigerijac u razgovoru za novac.hr prošle godine. I evo nam ga sad na 'Farmi'.

- Kad sam živio u Africi, uvijek sam promatrao farmere i bilo mi je zanimljivo vidjeti što čovjek sve može uzgojiti. Htio bih i ja tako nešto probati i sada ću tu priliku imati na ‘Farmi’. Mislim da ako nešto želiš, onda to i možeš ostvariti - rekao je Prince.

Šok prvog jutra: Tuži se da ga žele otrovati, stigla je i liječnica
Šok prvog jutra: Tuži se da ga žele otrovati, stigla je i liječnica

Još tijekom života u Africi često je mijenjao mjesta stanovanja, što ga je samo dodatno obogatilo tako što je upoznao različite kulture i jezike te ga je to, ističe, naučilo da se prilagodi različitim ljudima. Za sebe kaže da je dobar, darežljiv, vrijedan, prilagodljiv i simpatičan, ali da preglasno priča. Hobi mu je sviranje džembi.

Na imanju u Dalmaciji se dobro snašao, a ako je suditi prema komentarima publike, vrlo brzo je uspio postati njihov miljenik. Po društvenim mrežama hvale ga kao vrijednog, pristojnog i simpatičnog dečka, a njegov Instagram profil zatrpan je porukama pratitelja koju mu poručuju da im je drago što je došao u Hrvatsku i da se nadaju kako će u 'Farmi' doći do pobjede. 

- Možda si rođen u Africi, ali imaš veliko hrvatsko srce. Želimo ti svu sreću u showu - jedan je od brojnih komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin