Show

Komentari 6

Supermodel je bila još 70-ih, a godine joj i dalje ništa ne mogu

Supermodel je bila još 70-ih, a godine joj i dalje ništa ne mogu

Jedna od prvih supermodela u sedmom desetljeću života i dalje oduševljava izgledom, ali se bori protiv modne industrije zbog ageizma te savjetuje žene kako da ostanu fit i zdrave u svakoj dobi

Christie Brinkley inzistira na tome da je 'starenje posljednja prepreka' koju želi prijeći, aktivno borbom za nastavak karijere modela u 70-im godinama. 

67-godišnja manekenka vidjela je kako se manekenski posao razvijao tijekom njezine gotovo pet desetljeća duge karijere, ali inzistira na tome da ageism i dalje problem u modnoj industriji.

- Žene mi kažu da se žele vidjeti tamo. Žele biti elegantne, ali ne žele izgledati kao da se previše trude. Žele biti zastupljene - izjavila je misleći na manekenke i modnu industriju.

- U ovoj sam industriji već 47 godina i ne mogu vam reći koliko je evoluirala, ali starenje je posljednja prepreka - objasnila je. 

Unatoč tekućim problemima, Brinkley ostaje zaljubljena u svoj posao i očajnički želi nastaviti raditi.

- Premlada sam da ne bih radila. Volim svoj posao - rekla je za The Times.

Brinkley je podijelila da su joj jednom rekli da će njezina karijera biti gotova do 30. godine. Unatoč tome, na naslovnici časopisa Sports Illustrated pojavila se u 63. godini(!!!) zajedno s kćerima Sailor (22) i Alexom (35).

Snimanje je dogovoreno u jako kratkom roku, što je značilo da nije imala vremena za dijetu prije nego što se pojavila na snimanju sa svojim kćerima piše Toronto Sun.

- Pomislila sam si: 'Pa, danas se sve vrti oko pozitivnog gledanja na sebe, prihvaćanja svojeg tijela, pa que sera, sera.' A s ove dvije ljepotice (misleći na svoje kćeri), tko će gledati staru ženu u sredini? - izjavila je. 

Uz to, često promovira kozmetičke brandove na svojem Instagramu, pa je vezano za to nedavno napisala da će pokrenuti i neku vrst online savjetovališta za žene koje žele biti zdrave i fit.

- Također sam uzbuđena što vas mogu obavijestiti da ćemo u ubrzo pokrenuti stranicu o ljepoti i wellnessu na kojoj mogu s vama podijeliti sve što sam naučila u svojoj 47-godišnjoj karijeri kao model, a najviše od želim čuti vas ... odgovoriti ću na vaša pitanja i nedoumice u vezi s ljepotom, pa nadamo se da zajedno možemo stvoriti više proizvoda prilagođenih različitim tipovima ljepota - napisala je na svojoj Instagram stranici.

Najčitaniji članci