Obavijesti

Show

Komentari 10

Top 10: Kojim filmovima ćemo se najviše veseliti kroz 2016.

Top 10: Kojim filmovima ćemo se najviše veseliti kroz 2016.
12

Godina koja je pred nama je već sad naznačena kao godina koja bi mogla srušiti baš sve rekorde gledanosti. Donosimo vam neke od filmova koji će tome pomoći

VIDEO

Već je očigledno, sudeći po foršpanima i bonus materijalu kojim nas redovno zatrpavaju, da će 2016. godina biti uistinu veličanstvena po filmskoj produkciji. Sam broj filmova koji će biti proizvedeni je nevjerojatno visok , no ono što nas još više veseli je i poprilično velik broj uistinu zanimljivih djela koja nam dolaze.

Premda smo već obradili temu o superherojskim filmovima koje ćemo gledati kroz ovu godinu, pa se oni isto nalaze na ovoj listi, valja napomenuti da ovo nije top lista, već jednostavno kratak popis onih filmova kojima se najviše radujemo u 2016. godini.

Deadpool

Film kojeg smo spominjali nekoliko puta , prvenstveno zbog njegove izvrsne promo kampanje. No čak i da te kampanje ne bi bilo, ovaj film bi nam bio na popisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

‘Brbljavi plaćenik’ se pokazao kao problematičan materijal, prvenstveno zbog količine nasilja i materijala ‘za odrasle’ koji se nalazi u filmu. To je i prouzročilo oznaku R, no čak i sa tom preprekom, čini se da će film biti i te kako uspješan.

VIDEO

U kinima bismo ga trebali vidjeti sredinom veljače.

The Witch

Nažalost, ovaj film ćete vjerojatno moći vidjeti samo u malenim ili art kinima (ako takva još uvijek postoje). Što je istinska šteta, jer se radi o filmu koji je pokupio izvrsne ocjene na svakom festivalu na kojem se pojavio.

Kad to sparimo s jednim od boljih foršpana koje smo imali priliku vidjeti , stvarno se nadamo da ćemo moći pogledati ovaj film u nekom kinu, vjerojatno krajem veljače.

Batman v Superman: Zora pravednika

Krajem ožujka u kina stiže mnogo najavljivani i očekivani nastavak dobro prihvaćenog ‘Čovjeka od čelika’ redatelja Zacka Snydera. Kako je film već u samom početku pokrenuo kontroverzu oko uzimanja Bena Afflecka za ulogu Batmana, a zatim nam je sve sumnje razbio odličnim foršpanima , možemo reći da nam je ovaj film u samom vrhu.

Facebook/Screenshot

Kad tome još pridodamo i Gal Gadot u ulozi Wonder Woman, stvarno se nemamo na što buniti.

Captain America: Civil War

Snimljen prema jednom od nagrađivanijih stripova, ‘Civil War’ Marka Millara, ovo je prvi film iz Marvelove serije filmova o superherojima u kojem u stvari možemo gledati kako se tuku heroji protiv heroja, a ne heroji protiv neprekidne horde bezimenih stvorova.

VIDEO

Kako je prvi foršpan uistinu bio izvrstan, ne sumnjamo da ćemo početkom svibnja dobiti odličan kraj jednog lijepog serijala.

The Nice Guys

‘Cmok, cmok bang, bang’ je nažalost ostavio traga samo u jednom malenom dijelu publike. Srećom, taj maleni dio se s vremenom proširio na poprilično velik broj obožavatelja i prvo djelo Shanea Blacka je doseglo kultni status.

VIDEO

Redatelj Shane Black se ove godine vraća ‘duhovnim nasljednikom’ spomenutog filma , koji opet u fokusu ima istražitelje koji se nađu među spletkama i zavjerama.

U pojedinim kinima ćemo film moći pogledati krajem svibnja, jer je film vrlo očigledno 'samo za odrasle'.

X-Men: Apocalypse

Na samom kraju svibnja dobivamo posljednji nastavak rebootanog serijala o mutantima, ‘X-Men: Apocalypse’.

VIDEO

Kraj svijeta, neprijatelj nadmoćniji od svih mutanata zajedno , izvrsni glumci, redatelj prva dva filma o X-Menima u redateljskoj stolici… Nama se čini da su to jako dobri sastojci za jedan izvrstan film. Svibanj nam je stvarno predaleko.

Finding Dory

Nakon što su nas ove godine oduševili svojim odličnim uratkom ‘Izvrnuto, obrnuto’, a pred kraj godine ‘Dobrim dinosaurom, Pixar se 2016. vraća na scenu nastavkom svojeg, kako mnogi misle, najboljeg filma - ‘Potrage za Nemom’.

web

Kako smo se već uvjerili da su Pixarovci majstori nastavaka, tako nemamo nikakve sumnje da nas sredinom lipnja čeka nevjerojatno iskustvo.

Independence Day: Resurgence

Iako smo malo razočarani što nastavak ‘Dana nezavisnosti’ ne stiže na sam Dan nezavisnosti, već skoro tri tjedna kasnije, i dalje ćemo ‘s guštom’ odjuriti u kino na ovaj spektakl.

Original, kojeg je režirao majstor eksplozija, Roland Emmerich, je danas kultni film. Premda ne govorimo o filmu koji je stilski ili redateljski, a svakako ne scenaristički dobar film, i dalje je u pitanju film za kojeg malo tko može reći da ga nije gledao. A malo tko kaže i da mu film nije dobar.

No kako ovaj put nećemo vidjeti Willa Smitha u glavnoj ulozi , ipak ćemo biti malo oprezni s oduševljenjem.

The BFG

Steven Spielberg nije snimio dobru avanturu skoro deset godina (Indianu Jonesa i TinTina nitko ne broji pod dobre avanture), tako da se nadamo da će ovim filmom prekinuti taj grozan niz.

VIDEO

Kako o filmu još uvijek nema dovoljno detalja, zdušno iščekujemo nove foršpane i teasere. U kina bi film trebao stići početkom srpnja.

Istjerivači duhova

U samu sredinu ljeta nam stiže novi dio ‘Istjerivača duhova’, ili kako će film možda biti preveden kod nas - ‘Istjerivačice duhova’. Ideja o cijeloj ženskoj postavi je isprva bila dočekana na nož, no nove slike su pokazale da Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, i Leslie Jones i te kako mogu dostojno zamijeniti staru četvorku.

Twitter/Screenshot

A niti Chris Hemsworth u sporednoj ulozi im sigurno neće odmoći...

Jason Bourne 5

Kada se sve uzme u obzir, ima jako malo ljudi koji ne vole serijal o Jasonu Bourneu. Sa značajno različitim tonom od šašavosti koju vidimo u Bondu, filmovi o Jasonu Bourne su nam pokazali špijuna koji se bori sam protiv svih. Bez napravica, bez ‘femme fatale’ ili armije prijatelja iza sebe, filmovi o Bourneu su filmovi o čovjeku koji samo na sebe može računati.

Neke od najboljih akcijskih scena smo dobili kroz te filmove, tako da i u petom nastavku očekujemo barem isti ritam. Bournea očekujemo u jeku ljetne blockbusterske sezone.

Suicide Squad

Krajem ljeta na velika platna stiže film kojeg se prije samo par godina ne bi moglo snimiti. No nakon snimanja ‘Čovjeka od čelika’ i ‘Batman v Superman: Zora pravednika’ je napokon postavljeno dovoljno temelja da ljudima bude jasno o čemu se u stvari u filmu radi, bez potrebe za dodatnim objašnjavanjem.

YouTube

‘Suicide squad’ prati grupu negativaca koji, poput ‘Dvanaest žigosanih’, moraju obaviti samoubilačku misiju. Kako je glumačka postava uistinu velika, s gomilom odličnih glumaca i poznatih likova, već sad možemo reći da jedva čekamo kraj ljeta.

Doctor Strange

Nakon par tradicionalno slabih mjeseci (rujan i listopad), početkom studenog stiže još jedan dio Marvelovog svemira.
‘Doctora Strangea’, s Benedictom Cumberbatchem u glavnoj ulozi, bismo gledali i da je Cumberbatch sam u filmu , ali kad se spomenu i Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams i Tilda Swinton u sporednim ulogama, jasno je da govorimo o filmu s izvrsnom zvjezdanom postavom.

Twitter/Screenshot

Redatelj Scott Derrickson, koji se dokazao ‘Egzorcizmom Emily Rose’, je vrlo vjerojatno poprilično dobar izbor za taj posao i čini nam se da ćemo dobiti jedan od boljih superherojskih filmova.

Fantastične zvijeri i gdje ih naći

Čini se da osam dijelova sage o Harryju Potteru nisu bili dovoljni medijskim kućama, pa ćemo zato dobiti ekranizaciju knjige koju je Rowling napisala 2001. godine, u pauzi nakon pisanja ‘Harryja Pottera i plamenog pehara’. Premda se ne bavi Potterom niti Voldemortom, knjiga je bila uspješna i pokazala je kako je magijski svijet izgledao 70 godina prije događaja iz knjige.

VIDEO

A kako se redatelj David Yates vraća u Potterov svijet, zasigurno nam dolazi još jedan uzbudljiv magijski uradak. Još kad spomenemo da glume Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell i Ezra Miller, znamo da ćemo dobiti čaroban film.

Rogue one: A Star Wars Story

Kako je jasno da smo veliki poklonici ‘Ratova zvijezda: Sila se budi’, tako je jasno i da jedva očekujemo naredni poklon iz sage.

Twitter/Screenshot

Iako film nije nastavak, već samostalan film u svemiru Zvjezdanih ratova , sama ideja da pratimo komandose koji pokušavaju ukrasti planove za Zvijezdu smrti nas i te kako veseli. Sparimo li to s fenomenalnim glumcima i redateljem, znamo da ćemo za Božić 2016. dobiti odličan poklon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...