Obavijesti

Show

Komentari 104

Vampirica Olja na sudu: Terete je da je s pokojnim suprugom pronevjerila 17,5 milijuna kuna

Vampirica Olja na sudu: Terete je da je s pokojnim suprugom pronevjerila 17,5 milijuna kuna
6

Olja je, tvrde, s pokojnim suprugom oštetila nekoliko firmi te državi ostala dužna milijune kuna poreza. Pred sudom kaže da nije kriva, a budući da se svjedok nije pojavio, novo ročište opet je pomaknuto

VIDEO

Vampirica Olja, pravim imenom Olja Einfalt Mihovilović (58), sudi se zbog pronevjere 17 i pol milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Ines Petrić - Ljubav je na selu 06:03

- Ne osjećam se krivom i ostajem pri tome da osporavam postavljeni imovinsko-pravni zahtjev - rekla je splitska akademska slikarica i vlasnica propale firme "Skandal", kojoj se sudi na splitskom Županijskom sudu sudi za gospodarske malverzacije u kojima su  sudjelovali ona i njen pokojni suprug.

Olja je široj javnosti postala poznata po sudjelovanju reality showu "Večera za 5" gdje se, uz ostalo, predstavila kao vampirica koje je rođena još u 14. stoljeću, a trenutno je aktivna i u 'Ljubav je na selu'. 

Ročište je, zbog proteka više od tri mjeseca od prošle rasprave, počelo formalno iznova no nije dugo potrajalo.

Olja prije nego se preobrazila u besmrtnu vampiricu: 'Kako sam lijepa bila prošlog stoljeća...'
Olja prije nego se preobrazila u besmrtnu vampiricu: 'Kako sam lijepa bila prošlog stoljeća...'

Naime, pozvani svjedok Siniša F. nije došao jer se nalazi u Njemačkoj i nije mogao doći zbog tamošnjih restrikcija putovanja.

Iako se tužiteljstvo složilo s tim da se njegov iskaz pročita, istog stava nije bio Željko Lubina, odvjetnik okrivljene koji je inzistirao na tome da se svjedok mora saslušati neposredno na raspravi. Sutkinja je odlučila još jednom ga pozvati na ročište određeno sredinom svibnja.

Inače, optužnica tereti Olju po šest točaka.

Možete li pogoditi koliko godina ima vampirica Olja? Konačno su otkrili, a ona tvrdila drugačije...
Možete li pogoditi koliko godina ima vampirica Olja? Konačno su otkrili, a ona tvrdila drugačije...

Prvo da je zajedno sa suprugom od siječnja do prosinca 2009. godine, kao članica firme "Kasteli d.o.o." kako bi uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani. Dijelom su plaćali dobavljače, no oko milijun i 121 tisuću kuna su zadržali za sebe, a u poslovnim knjigama firme su to evidentirali na kontu pozajmica pa su tako oštetili tvrtku.

Druga točka optužnice tereti ih da su u poslovnim knjigama neistinito prikazali jedan račun navodno izdan 2. siječnja 2008. godine firmi "Ernest Mot d.o.o." od oko 195 tisuća kuna, za isporuku robe do koje nikad nije došlo. Temeljem tog računa su, stoji u optužnici, koristili pretporez od oko 35 tisuća kuna i prikazali manju osnovicu za obračun poreza čime su državu oštetili za nešto više od 67 tisuća kuna.

Treća točka optužnice je "najizdašnija" što se tiče štete. Njome se terete da su, želeći državi uskratiti porezna davanja, u poslovnim knjigama i prijavama PDV-a prikazali manju vrijednost robe isporučene tvrtki "Similis d.o.o." i tako su za preko milijun i 242 tisuće kuna umanjili osnovicu za obračun PDV-a odnosno nisu obračunali i uplatili državi nešto manje od 286 tisuća kuna PDV-a. Po toj točki, državu oštetili za nešto više od 489 tisuća kuna neplaćenih poreza.

Nadalje, prvookrivljena vampirica Olja koja je tada bila članica uprave "Kasteli d.o.o." i njen suprug nisu u bilanci i knjigama, znajući da im je firma pred raspadom i stečajem od 20. ožujka 2009. godine, u periodu od 1. siječnja do 25. listopada 2010. godine, prikazali potraživanja od preko šest milijuna i 700 tisuća kuna prema domaćim kupcima i gotovo pet milijuna kuna prema inozemnim kupcima.

Najbolji 'bahrizmi' nove sezone 'Ljubav je na selu': 'Izgleda kao princeza Diana za siromašne...'
Najbolji 'bahrizmi' nove sezone 'Ljubav je na selu': 'Izgleda kao princeza Diana za siromašne...'

Kako bi smanjili stečajnu masu firme i šanse vjerovnicima kojima su dugovali da se naplate, oni su ta potraživanja proglasili zatvorenim. Tako su, smatra sud, oštetili stečajne vjerovnike za više od 11 milijuna i 630 tisuća kuna. Optužnica navodi i da su na nepoznato mjesto namjerno sklonili knjigovodstvenu dokumentaciju tvrtke "Kasteli" za 2009. godinu i nisu je, nakon otvaranja stečajnog postupka, predali stečajnoj upraviteljici.

Nadalje, Olji se na teret stavlja i da je sa suprugom oštetila i tvrtku "Mercator-H d.o.o." za preko dva milijuna i 350 tisuća kuna jer su im lažno obećavali da će im od kolovoza 2008. do listopada 2010. godine plaćati zakup za tri poslovna prostora u Splitu, Zadru i Puli iako su znali da nemaju novca za to. Kad je firma "Mercator-H" raskinula ugovore o zakupu, oni su ih i dalje držali u zabludi obećavajući da će platiti zakupninu što nikad nisu napravili.

Pokretanje videa...

Sandra iz showa Ljubav je na selu oštećena u potresu 01:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin