Obavijesti

Show

Komentari 11

Velika obećanja i prljave misli holivudskih faca sve su šokirale

Velika obećanja i prljave misli holivudskih faca sve su šokirale
3

Tijekom ‘50-ih moć koju su ranije imali udruge američkih producenata i distributera počinju dobivati filmski redatelji, pa mnogi od njih počinju preuzimati iste obrasce ponašanja prema glumicama.

VIDEO

Čim je glumac Roscoe Arbuckle 1922. oslobođen sumnji  za silovanje i ubojstvo glumice Virginije Rappe, na čelo udruge američkih producenata i distributera došao je Will Hays kako bi se popravila slika o Hollywoodu kao leglu razvratnog života.
Hays je otišao u drugu krajnost. Osim što je uveo filmsku cenzuru, otvorio je 1926. dom za mlade glumice koje su financirali filmski studiji i filmske zvijezde, i u kojem su početnice dobile stan i hranu te ih se podučavalo poslu i lijepom ponašanju. Tako su dobile zaštitu od seksualnih predatora, ali problem s ucjenama i seksualnim uznemiravanjima je ostao.

Silovatelj dječjeg lica prošao je nekažnjeno? Žestoke orgije odnijele su život mlade glumice
Silovatelj dječjeg lica prošao je nekažnjeno? Žestoke orgije odnijele su život mlade glumice

Shirley Temple – čudo od djeteta – kako su zvali tad još djevojčicu koja je 1935. počela glumiti i postala filmska zvijezda kad joj je bilo samo sedam godina, mnogo kasnije ispričala je da se Arthur Freed, producent MGM-a, razgolitio pred njom kad je imala samo 12 godina. Louis B. Mayer, utemeljitelj Metro-Goldwin-Mayera, bio je 38 godina stariji od tinejdžerske zvijezde Judy Garland kad je od nje tražio da mu sjeda u krilo. Mlada glumica u takvom je okruženju ubrzo počela uzimati amfetamine da izdrži dan i tablete za spavanje da izdrži noć. Marilyn Monroe govorila je za Hollywood da je to “pretrpani bordel”. Joan Collins, koju je Marilyn upozorila na predatore, rekla je da je odustala od uloge Kleopatre jer je odbila Buddyja Adlera, šefa 20th Century Foxa, koji ju je seksualno uznemiravao, kao i 19-godišnju Ritu Moreno

Archival Entertainment

Tijekom ‘50-ih moć počinju dobivati filmski redatelji, pa mnogi od njih počinju preuzimati iste obrasce ponašanja prema glumicama. Tippi Hedren, glavna glumica u filmu “Ptice”, u memoarima je napisala da ju je Hitchcock i u stvarnosti pretvorio u žrtvu – bacao se po njoj, dirao ju je, a onda bi je na snimanjima kažnjavao jer mu se opirala. No javnost najviše pamti dva ekstremna slučaja koji su skandalizirali cijeli svijet. Riječ je o slavnim redateljima Woodyju Allenu i Romanu Polanskom.

Moćne seksualne predatore srušile su tekstom od 3330 riječi
Moćne seksualne predatore srušile su tekstom od 3330 riječi

Desetljećima mu se sudilo za silovanje 13-godišnje Samanthe Jane Gailey, a danas Samanthe Geimer. Bio je 10. ožujka 1977. godine kad je za fotosession u magazinu Vogue Polanski, uz dopuštenje njezine majke, sa sobom poveo 13-godišnju Samanthu da mu bude model. Budući da je djevojčica bila maloljetna, dobio je dopuštenje njezine majke da je poveze u vilu Jacka Nicholsona. Kuća je bila prazna, a 25 godina kasnije Samantha je ispričala što se događalo.

Roman Polanski at a court hearing

 - Najprije me slikao kako pijem šampanjac, a kako je snimanje odmicalo, vidjela sam da neće završiti sve samo na fotografiranju. Bila sam dijete i nisam znala kako se izvući. Polanski je dao djevojčici tad vrlo popularnu drogu Quaaludes, a onda ju je namamio u jacuzzi i ondje s njom počeo seksualni odnos. Optužen je za drogiranje i sodomiju s maloljetnom osobom. Priznao je odnos, ali je tvrdio da ju ni na što nije silio i da mu je djelovala “prilično iskusno”. Proveo je 42 dana u zatvoru na psihijatrijskom ispitivanju, a onda je pušten i to je iskoristio za bijeg u Europu. I danas je u SAD-u bjegunac pred zakonom.

Oskarovac Polanski je silovao curicu (13) i još nije u zatvoru
Oskarovac Polanski je silovao curicu (13) i još nije u zatvoru

Malo je afera koje su tako uzdrmale svijet filma i američku javnost kao ona s redateljem Woodyjem Allenom i njegovom sadašnjom suprugom, 37 godina mlađom Soon Yi. To je bio razlog njegova razvoda od Mije Farrow, s kojom je bio 12 godina i s kojom je imao dvoje posvojene i jedno biološko dijete. Afera je bila još šokantnija jer je i Soon Yi bila jedna od ukupno 15-ero Mijine posvojene djece. Skandal je otkriven u kolovozu 1992. i nepovratno je okrnjio ugled jednog od najutjecajnijih redatelja 20. stoljeća. Prljavo rublje koje se tijekom godina nakupljalo u njihovu domu istresli su pred oči javnosti nakon sudskog ročišta u kojem je Mia tužila Allena za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje njihove djece. To je potvrdila i posvojena Dylan Farrow.

- Dok bi ležao sa mnom u krevetu, šaptao bi mi da budem dobra djevojčica i da će to biti naša tajna. Obećavao mi je da će me voditi u Pariz i da ću biti zvijezda u njegovim filmovima - svjedočila je danas 35-godišnja Dylan.

Psihijatrijski tim koji ju je vještačio zaključio je da ona nije bila zlostavljana, ali da se Allen ponašao prema Dylan “izrazito neprikladno”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'
PRIČALA NAM I O ODRASTANJU

Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'

Između Filipa i Tamare iz ‘Braka na prvu’ nije se još rodila ljubav. Njezina sestra blizanka Romana otkrila nam je što misli o Filipu i njihovom 'braku'