Obavijesti

Show

Komentari 88

Zašto Tony Cetinski neće pjevati u Sarajevu? 'Gradonačelnica ga nije htjela, a novac je u Gradu!'

Zašto Tony Cetinski neće pjevati u Sarajevu? 'Gradonačelnica ga nije htjela, a novac je u Gradu!'
8

Tony Cetinski neće nastupiti u Sarajevu, no kaže kako se sa svojim fanovima iz tog grada voli još i više te da će to jednom i dokazati koncertom. Tužbama se, kaže, neće baviti

VIDEO

Za osam dana Tony Cetinski trebao je zabavljati Sarajlije na 40. godišnjici Zimskih olimpijskih igara. Nakon najave koncerta pojavilo se određeno nezadovoljstvo građana zbog toga što bi glazbenik iz Hrvatske pjevao na tako velikoj svečanosti. Njihovi mediji su prije tjedan dana pisali o otkazivanju koncerta, a službena objava je stigla 31. siječnja. 

Hoće slučaj 'Cetinski' završiti na sudu? Odvjetnici organizatora kažu da postoji osnova za tužbu
Hoće slučaj 'Cetinski' završiti na sudu? Odvjetnici organizatora kažu da postoji osnova za tužbu

Novac za koncert već je bio spreman. Ministarstvo kulture je svoj dio sredstava za te potrebe osigurao, a taj novac sada stoji na gradskom računu. Kako doznajemo čeka neku novu manifestaciju. 

storyeditor/2023-08-14/PXL_140418_20297944.jpg

Zašto je otkazan koncert Tonyja Cetinskog? 

Iz pouzdanih izvora doznajemo pozadinu priče o otkazivanju Cetinskog u Sarajevu. 

Organizator Stage Production, koji bi doveo Cetinskog, prošao je na Javnom pozivu Turističke zajednice. Na sastanku s predsjednikom Organizacijskog odbora za obilježavanje Olimpijade i gradonačelnicom Benjaminom Karić, dogovoreno je da će se Stage prijaviti na Javni poziv za sufinanciranje koncerta, kako bi dobio financijsku podršku.

Umjesto Bogićevića gradonačelnica Sarajeva postala javnosti nepoznata Benjamina Karić

- Financijska sredstva nisu planirana u budžetu Grada već je od samog početka bilo jasno da će Ministarstvo kulture prebaciti sredstva za projekte koje predloži Odbor - rekao nam je izvor.

Gradonačelnica na udaru kritika od Nove godine

Navodno je gradonačelnica već tad negodovala kod odabira izvođača jer je u javnosti imala kritike zbog Nove godine i izvođača koje je birala.

- Odbor joj je tad objasnio kako oni nemaju veze s izborom izvođača te da je njihova jedina obaveza odabrati projekte koji će ući u program. Nakon što je Odbor prihvatio da koncert uđe u program, poslan je dopis Ministarstvu kulture sa zahtjevom za prijenos sredstava. Vlada Kantona je prebacila novac Gradu - tvrdi izvor.

No kako je Stage Production tvrtka, a ne javna ustanova, nije se mogao prijaviti na Javni poziv za sufinanciranje već je samo trebao dostaviti zahtjev za pokroviteljstvo. 

Karić se oglušila na upozorenja

- Nakon toga iz kabineta gradonačelnice zovu Stage da hitno dostave Zahtjev za pokroviteljstvo na osnovu kojeg je trebalo napraviti Ugovor i prebaciti novac. Gradonačelnica ima obavezu zbog iznosa koji prelazi 25.000 KM predložiti Gradskom vijeću Odluku o pokroviteljstvu. Nakon što Vijeće usvoji Odluku, potpisuje se ugovor sa Stageom. Stage je zahtjev dostavio, a isti dan kreće pritisak na Gradsko vijeće da netko drugi bude predlagatelj Odluke o pokroviteljstvu - govori nam izvor.

Oglasili se oko otkazanog koncerta Cetinskog u Sarajevu
Oglasili se oko otkazanog koncerta Cetinskog u Sarajevu

Kako doznajemo Odbor potom upozorava gradonačelnicu da Odluka o pokroviteljstvu nije trebala ići na Vijeće jer se ne radi o sredstvima Grada već doznačenim sredstvima iz Ministarstva.

storyeditor/2023-08-14/PXL_090319_23877457.jpg

Navodno se Karić se oglušila na upozorenja iz Odbora, te je na hitnoj sazvanoj sjednici dostavila Vijeću odluku.

- Da bude jasnije, novac koji je namijenjen koncertu je sad na računu Grada kao neutrošen. To jest, navodno će biti prebačen nekom organizatoru koncerta, koji je gradonačelnici po volji - tvrdi izvor. Kako doznajemo navodno je gradonačelnici bilo lakše reći javnosti da je Vijeće izglasalo takvu odluku nego da prizna da joj Cetinski nije po volji. 

- Ministarstvo kulture ne može tražiti novac nazad jer se u Sporazumu s Gradom o prebacivanju sredstava nisu zaštitili na takav način - dodaje izvor.

Pisalo se kako je razlog otkazivanja što gradonačelnica Karić nije dala dopuštenje za financiranje koncerta, iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi Kantona Sarajevo.

Gradonačelnica je ranije te optužbe oštro demantirala.

- Grad Sarajevo niti je ugovorio koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koje se očekivalo da bude između ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta ne mogu biti i neće biti utrošene zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih. Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem - komentirala je na društvenim mrežama.

Cetinski neće tužiti Grad

Kad se čulo da će Cetinski bit glavni zabavljač, sarajevska influencerica Hana Hadžiavdagić, za koju se u njihovim lokalnim krugovima tvrdi da je u prijateljskim odnosima s gradonačelnicom Karić, među prvim se protivila hrvatskom pjevaču.

- Baš me zanima da li bi itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo događanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… Evo odgovorit ću vam - Nikada!. Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane‘ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Što je s glavom? - komentirala je Hadžiavdagić.

Zanimalo nas je hoće li Cetinski tužiti Grad Sarajevo zbog otkazivanja.

- Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se osobno neću baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influencericom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati - rekao nam je Cetinski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci