Sport

Komentari 108

Ivana izgubila u meču karijere: Shields ispisala povijest boksa

Ivana izgubila u meču karijere: Shields ispisala povijest boksa

Hrvatska boksačica Ivana Habazin izgubila je meč protiv Amerikanke Claresse Shields u Atlantic Cityju jednoglasnom sudačkom odlukom i nije uspjela uzeti pojaseve WBO-a i WBC-a u supervelter kategoriji

Ivana Habazin (30) imala je velika očekivanja, najavljivala je napad na svjetski naslov u supervelter kategoriji protiv Claresse Shields (24), ali protiv prgave Amerikanke i dvostruke olimpijske pobjednice ipak nije mogla.

Shields je u Ocean Casino Resortu u Atlantic Cityju došla do čiste pobjede nad hrvatskom boksačicom jednoglasnom sudačkom odlukom i njena pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Tek u prvoj rundi Ivana je uspjela parirati prvakinji, ali od druge - i praktički do kraja meča - bila je to jednosmjerna ulica. Shields je držala ritam serijom udaraca u glavu, a onda se prebacila na tijelo i u 6. rundi rušila je Ivanu na pod.

Kad je Habazin već kleknula, Shields ju je prljavo još jednom snažno udarila krošeom u jetru, što suci ipak nisu sankcionirali. Ivana se pridigla i nastavila meč, no do iznenadnog preokreta nije došlo.

Štoviše, u osmoj rundi Shields je još jednom Ivanu poslala na pod koja je, unatoč silnom nastojanju Amerikanke da meč završi nokautom, ostala na nogama i čak u posljednjoj rundi imala ozbiljan pokušaj da sve okrene u svoju korist.

Claressi se za pobjedu nema što prigovoriti, postala je boksačica koja je osvojila pojase u tri različite težinske kategorije u samo deset profesionalnih mečeva i time je ušla u povijest ovog sporta, prestigavši Vasilija Lomačenka, koji je 2018. to napravio u 12. meču.

Ivana je pretrpjela četvrti poraz u 24. meču i morat će dobro promisliti što i kako dalje. Bila je na velikoj pozornici, dobila je šansu, a sad će morati ponovo krenuti ispočetka. No vraćala se već jednom, zašto ne bi opet?

Najčitaniji članci