Sport

Komentari 37

Bez politike: Ne smijete pjevati "deset njemačkih bombardera"

Bez politike: Ne smijete pjevati "deset njemačkih bombardera"

Ta se pjesma odnosi na obaranje njemačkih borbenih aviona u Drugom svjetskom ratu, a Englezi su istu pjevali i na ulicama Stuttgarta tijekom Mundijala u Njemačkoj

Grupna faza Eura je završila, a već osmina finala nam je donijela spektakl, utakmicu između Engleske i Njemačke!

Veliko je to, ne samo sportsko, nego i političko rivalstvo, a Uefa je više puta tijekom turnira pokazala da politici u nogometu nema mjesta pa su tako i nastavili.

Naime, na adresu engleskog nogometnog saveza (FA) stigao je dopis iz Uefe koja ih je upozorila da njihovi navijači ne smiju pjevati pjesmu "Deset njemačkih bombardera".

Ta se pjesma, naime, odnosi na njemačke borbene avione koje su pripadnici Britanskog kraljevskog zrakoplovstva obarali tijekom Drugog svjetskog rata.

U strahu od ogromne kazne, vodeći ljudi engleskog saveza zamolili su svoje navijače da se suzdrže pjevanja te pjesme, koju su inače pjevali na ulicama Stuttgarta 2006. za vrijeme Mundijala u Njemačkoj.

"Naše navijače uvijek potičemo da podržavaju ekipu isključivo na pozitivan način prije, za vrijeme i nakon utakmice. Neka im ova naša poruka bude još jedno upozorenje uoči utorka. Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i poduzet ćemo sve mjere da utakmice ovog Europskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve", stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci