Sport

Komentari 26

Bijesni Dončić: Pa Fiba nam se dogodila. Vjerojatno su sretni!

Bijesni Dončić: Pa Fiba nam se dogodila. Vjerojatno su sretni!

Ne možemo kriviti Dončića. On je napravio odličan potez. Protiv bilo koje druge momčadi Prepeličev potez bi zavšrio košem, ali ovo su Francuzi i ovo je Nicolas Batum, branio je svog igrača slovenski izbornik

Francuzi su u dramatičnoj završnici slavili protiv Slovenije u polufinalu Olimpijskih igara 90-89.

Posljednja četvrtina imala je i nekoliko spornih odluka sudaca, a glavni nositelj slovenske igre Luka Dončić nakon utakmice bio je slomljen. Sjedio je pokraj terena pokriven ručnikom, a utjehu mu je došao pružiti francuski heroj Nicolas Batum koji je blokirao Klemena Prepeliča sekundu do kraja.

Ipak, pri izlasku s terena Dončić je prokomentirao sve:

- Fiba je vjerojatno sretna - rekao je, a na pitanje postavljeno centru Slovenije Žigi Dimecu Dončić se ubacio i poručio: Fiba se dogodila!

Upravo se sam Dončić našao na meti kritika jer je u posljednjem napadu odlučio dodati loptu iako ga je čuvao viši, a i sporiji Rudy Gobert. Iako defanzivni majstor, Gobert je ipak znatno sporiji te se očekivalo kako će Dončić ići poentirati, a ne dodati Prepeliču. Izbornik Slovenije stao je u obranu svoje zvijezde:

- Ne možemo kriviti Dončića. On je napravio odličan potez. Protiv bilo koje druge momčadi Prepeličev potez bi zavšrio košem, ali ovo su Francuzi i ovo je Nicolas Batum. Bolje od ovog nismo mogli u zadnjim sekundama - rekao je Aleksandar Sekulić.

 

Najčitaniji članci