Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bišćan uoči bitke sa Španjolcima priopćio lošu vijest: Tog dečka svi su htjeli vidjeti. Baš šteta...

Bišćan uoči bitke sa Španjolcima priopćio lošu vijest: Tog dečka svi su htjeli vidjeti. Baš šteta...

Nije tajna da nemamo igrača koji zabija svaki vikend, ali stanje mi ne izgleda zabrijavanjuće, rekao je izbornik mladih "vatrenih" koje u Mariboru čeka četvrtfinale Eura U-21 s trojicom s Dalićeva popisa

VIDEO

Koji sat ranije od A reprezentacije, u Zagrebu se okupila hrvatska U-21 nogometna vrsta uoči nokaut-faze Eura u Sloveniji i četvrtfinala protiv Španjolske u ponedjeljak u Mariboru.

Igor Bišćan napravio je sjajnu stvar s "mini vatrenima", u dramatičnoj završnici grupne faze u ožujku golom Domagoja Bradarića u nadoknadi posljednje utakmice protiv Engleske izborio je drugi krug prvi put u povijesti ove selekcije. A tu će mu i dalje pomagati kum i prijatelj Mihael Mikić koji će se nakon toga pridružiti Damiru Krznaru u stručnom stožeru Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćanov popis za završnicu Eura

Pokretanje videa...

Bišćanov popis za završnicu Eura U-21 06:19

Kakvi su Španjolci?

- Ono u skupini je bilo stvarno lijepo proživjeti, dalo nam je šansu da se borimo i dalje. Što reći o Španjolcima, godinama su dominantni u ovom uzrastu. Uglavnom osvajaju ili su u finalima u zadnjih desetak godina, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. I ova generacija je jako dobra i sigurno su jedni od glavnih favorita za sam kraj, za to finale. Dobro smo ih proučili, dobro smo se informirali. Znamo s kim imamo posla, ali vjerujemo u sebe i svjesni smo da imamo ogromnu priliku. Siguran sam da su dečki svjesni toga i da je nećemo samo tako propustiti - rekao je izbornik Bišćan.

Euro se održava u dva termina, drugi krug dva mjeseca nakon prvoga...

- Natjecanje je koncipirano tako kako je, na to se nije moglo utjecati. Dobro je da se uopće održava. Dečki su pokazali da ta speficičnost ne utječe na njihov pristup, ozbiljnost i koncentraciju pa sam po tom pitanju maksimalno miran - kaže Bišćan.

Trojica igrača s popisa U-21 vrste - Domagoj Bradarić, Joško Gvardiol i Luka Ivanušec - nalaze se na popisu Zlatka Dalića za seniorski Euro. Prođemo li branitelje naslova Španjolce, mogli bi ostati u Sloveniji i za polufinale.

- Nismo ništa dogovorili konkretno, ovisi u kakvom će stanju biti igrači i hoće li A reprezentacija imati potrebe za njima. Ali usuglasili smo se, ako bude sve u redu i normalno, da bi oni ostali i dalje, za polufinale.

Dalićev popis za Euro: Upali su Škorić, Gvardiol i Ivanušec! Ćorluka kao novi pomoćnik
Dalićev popis za Euro: Upali su Škorić, Gvardiol i Ivanušec! Ćorluka kao novi pomoćnik

Trojica su igrača s prvotnog popisa otpala u zadnji tren, među kojima je i mlada zvijezda Salzburga Luka Sučić (18), koji je u zadnji čas otkazao i grupnu fazu Eura zbog ozljede. Njegove kvalitete najbolje poznaje izbornik U-19 reprezentacije Joe Šimunić.

- Nažalost, ponovilo nam se djelomično ono što nam se dogodilo tijekom grupne faze. Ostali smo bez trojice igrača s inicijalnog popisa. Dario Vizinger nažalost još ima obveze u klubu (Wolfsberger), dodatne kvalifikacije. Ovo nije Fifin službeni termin, mi po tom pitanju nismo mogli stvarno ništa poduzeti, pokušali smo sve. Luka Sučić (Salzburg) je ozlijeđen, kasno je jučer javio. Šteta, znatiželjan sam i ja, a vjerojatno i hrvatska javnost vidjeti tog dečka u našem dresu, a zasad nikako da se to dogodi. I Mihael Žaper (Osijek) je prijavio probleme s tetivom nakon zadnje utakmice.

Došla su trojica novih.

- Neven Đurasek je već prije bio s nama, Matej Vuk također, i Sandro Kulenović je ponovno s nama. A i Mihael Mikić u stožeru je pojačanje. Bila je mala situacija s njim, hoće li odmah u Dinamo (kod Krznara, op.a.) ili ne, ali odlučili smo zajedno da nema nikakve zapreke da i dalje bude s nama.

Tko je potencijal za prvi sastav od trojice koje je i Dalić pozvao?

- Teško mi se stavljati u ulogu nekoga tko sugerira ili prognozira bilo što. Domagoj je već bio tamo i sa svim što je pokazao tamo pokazao da se s pravom najozbiljnije računa. A ne bi ni Ivanušec ni Gvardiol bili na popisu da izbornik na njih ne računa. Mislim da je to s pravom. Dečki su budućnost hrvatskog nogometa.

Mladi hajdukovac Stipe Biuk prvi je put na popisu U-21 reprezentacije.

- Sad smo se upoznali. Mlad dečko koji je u kratkom vremenu pokazao zanimljive stvari, zato je tu. Bez obzira na godine i neiskustvo u seniorskom uzrastu, toliko toga je pokazao da to nisam mogao ignorirati. Treba podržati takve igrače i dati im vjetar u leđa da pokažu nadarenost. Vjerujem da će nam svima pokazati o kakvom se igraču radi.

Hajdukov biser u mladoj 'repki': Bišćan zvao Biuka za Euro U-21!
Hajdukov biser u mladoj 'repki': Bišćan zvao Biuka za Euro U-21!

Je li nam napad najveći problem?

- Nije tajna da nemamo igrača koji zabija svaki vikend gol ili da je u tako dobroj formi da se ističe. Ali dečki koji igraju na tim pozicijama daju sve od sebe i tu i u klubu. Prije ili kasnije netko će uhvatiti formu da se nametne. Je li to dugoročni problem ili ne, trebalo bi analizirati. Možda se čini da bi mogao biti problem, ali dokle god imamo toliki broj veznih igrača, dokle god dolaze mladi poput Ljubičića i Šimića, ne izgleda mi stanje zabrinjavajuće.

Kako vidi subotnje finale Lige prvaka?

- Mateo Kovačić bio je cijelu sezonu jedan od glavnih igrača ozbiljne momčadi, velikog kluba i to dovoljno govori o tome kakvu je sezonu imao, koliko je vrijedan i bitan igrač. Prognoza? Iskreno, nisam navijač veliki nijednih ni drugih niti volim ni jedne ni druge. Ali zbog Matea bih volio da Chelsea osvoji.

Koliko daleko možemo na turniru?

- Pokazali smo s onim što smo prošli kroz kvalifikacije i grupnu fazu da vjerujemo u sebe. Stvorio se mentalitet u kojem je momčad spremna dati srce na terenu i to je preduvjet da ostvarimo velike stvari. I ovo je velik uspjeh, ali ne mislimo samo uživati u tome. Dat ćemo sve od sebe da odemo najdalje moguće.

'Sedam dana je bilo zabave za sve. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije'
'Sedam dana je bilo zabave za sve. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije'

Koji su budući A reprezentativci uz ovu trojicu?

- To su mladi igrači, teško je predvidjeti putanju rasta. Oni koji su već u ozbiljnim klubovima već su tu, pred vratima. Teško je reći tko će biti standardni igrač. Ali svi su ovi iz velikim igračima tu negdje, i Luka, i Lovro, i Erla, i golmani, Boško koji igra u velikom klubu, svi dečki iz Dinama...

Tko će biti nositelj?

- Ne bih htio ni na koga stavljati breme očekivanja, mi trebamo biti momčad. To je floskula, ali nema tu neke velike filozofije. Zajedništvo će izbaciti pojedince. Tko će biti taj, ne znam - zaključio je Bišćan.

Hrvatska U-21 za završnicu Eura:

golmani: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Rijeka), Ivor Pandur (Hellas Verona)

braniči: Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Martin Erlić (Spezia), Joško Gvardiol (Dinamo), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Tomislav Krizmanić (Gorica)

veznjaci: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Neven Đurasek (Varaždin), Matej Vuk (Istra 1961), Hrvoje Babec (Gorica)

napadači: Luka Ivanušec (Dinamo), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Stipe Biuk (Hajduk), Sandro Kulenović (Rijeka)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu