Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bišćanovo otkriće: Trenirao sam s nekim zvijezdama Arsenala

Bišćanovo otkriće: Trenirao sam s nekim zvijezdama Arsenala
3

Marko Divković je protiv Litve debitirao za mlađe hrvatske selekcije, a s 13 godina se bez roditelja iz Otoka zaputio u Arsenalov kamp u Grčkoj, a trenirao je i s nekim današnjim zvijezdama 'topnika'...

VIDEO

Hrvatska U-21 reprezentacija plasirala se, uz puno sreće, na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Sloveniji i Mađarskoj. Igor Bišćan u ključnom dvoboju protiv Latvije iz brojnih razloga (ozljede, korona, kartoni...) nije mogao računati na puno bitnih igrača (Šemper, Erlić, Sosa, Gvardiol, Čolina, Nejašmić, Lepinjica, Majer, Kulenović...), pa su priliku u Puli dobili i manje poznati igrači.

Svoju priliku tako je iskoristio Marko Divković (21), široj javnosti relativno nepoznat igrač, već četiri godine napadač slovačkog prvoligaša DAC-a iz Dunajske Strede. Oduševio je u debiju u nacionalnoj vrsti, u visokoj pobjedi (7-0) protiv Litve asistirao je za čak tri gola.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan nakon Litve

Pokretanje videa...

Bišćan nakon plasmana na Euro 04:30

- Odigrao sam dobru utakmicu, kao i cijela momčad, zasluženo smo na Europskom prvenstvu. Jako sam ponosan, ovo mi je bio prvi nastup za neku od mlađih hrvatskih reprezentacija, pa sam dres s te utakmice sačuvao samo za sebe - pomalo sramežljivo nam priča Marko Divković koji očito nije navikao na medijske pozive:

-  Što mi je rekao izbornik Bišćan? Pohvalio me poslije utakmice, kao i cijelu momčad, baš smo odigrali dobro. Europsko prvenstvo? Naravno da bih kao i svaki drugi igrač volio nastupiti na tom natjecanju, ali moram nastaviti s igrama na visokoj razini. Sve je na meni, ima puno igrača koji su zaslužili nastup na Europskom prvenstvu.

Najveće zvijezde Europskog U-21 prvenstva: Sin 'seoskog Pelea', dečko iz kolibe i bivši futsalovac
Najveće zvijezde Europskog U-21 prvenstva: Sin 'seoskog Pelea', dečko iz kolibe i bivši futsalovac

A kako je krenuo vaš nogometni put?

- Trenirao sam u Otoku, pa sam s 13 godina preselio u jedan Arsenalov kamp u Grčkoj gdje sam se zadržao četiri godine. Kako je došlo do toga? Otišao sam na jedan Arsenalov kamp u Virovitici i tamo su me zapazili njihovi skauti, pa me odveli u Grčku. Moram priznati, tamo sam jako puno naučio, imali smo odličnog trenera, ali mi u počecima i nije bilo tako lako.

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva

Kako to mislite?

- Pa nije mi bilo jednostavno kao 13-godišnjaku biti u Grčkoj bez roditelja. Živio sam u jednom domu, tamo su bili smješteni svi polaznici tog Arsenalovog kampa. Bilo je tu igrača iz Grčke, Cipra, ali i dosta nas s prostora Balkana. Taj kamp je prvo bio u Loutrakiju, kasnije je premješten u Solun, a naučio sam i grčki jezik. Tamo sam proveo četiri godine, znao sam otići i u London gdje bih trenirao s vršnjacima iz Arsenala.

Je li tu bilo i nekih poznatih lica?

- Da, bili su tamo Eddie Nketiah, Reiss Nelson i Joe Willock koji danas brane boje seniorske momčadi Arsenala. Često sam s njima bio po raznim turnirima, igrao prijateljske utakmice. Kakav sam bio? Dobar, rekao bih da je sve bilo zadovoljavajuće. Ipak, takve su klase bile za razinu bolje od mene, oni su odskakali u toj generaciji, vidjelo se da će biti pravi igrači. 

Ma nema brige za budućnost: Četvorka kuca na vrata A vrste
Ma nema brige za budućnost: Četvorka kuca na vrata A vrste

U tom Arsenalovom kampu ste se zadržali četiri godine, što je dalje bilo s vama?

- U Arsenalu su mi rekli kako mi je malo nedostajalo da me prebace u London, a poslije toga sam išao na razne probe po Europi. Bio sam u Villarrealu i Atalanti, prošao u Ingolstadtu, ali su se tu pojavili neki problemi s papirima. Na kraju mi je jedan Arsenalov skaut preporučio odlazak u Slovačku, rekao mi kako DAC ima jako dobru akademiju, pruža priliku mladim igračima.

Više od tri godine igrate seniorski nogomet u Slovačkoj, ove sezone vaše su brojke fantastične (u 15 prvenstvenih i europskih utakmica zabio je devet golova uz pet asistencija)...

- Jako sam zadovoljan svojim igrama, pružam dobre predstave, zadovoljni su navijači, ali i svi u klubu. Idu me golovi i asistencije, ali nema opuštanja, moram sada i nastaviti tako - skromno je završio Marko Divković koji nikada nije dobio poziv nekog hrvatskog kluba.

Ni Dinama, ni Hajduka, ni Osijeka, pa čak ni Cibalije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka