Sport

Komentari 8

Bjelica pojačava napad: Stigao mladi hitronogi Peruanac...

Bjelica pojačava napad: Stigao mladi hitronogi Peruanac...

Volim igrati kao desetka, ali mogu igrati i na oba krila. U čemu sam najbolji? Ne volim govoriti o sebi, ali ako baš moram mislim da sam kvalitetan u igri jedan na jedan, rekao je prvi Peruanac u HNL-u

Na Gradski vrt stigao je Didier Jeanpiere La Torre Arana (19), objavio je Osijek na svojim stranicama. Mladi Peruanac potpisao je ugovor s 'bijelo-plavima' do ljeta 2025.

Mladi Peruanac ponikao je u Alianza Limi, a uprava Osijeka i Nenad Bjelica, u njemu očito vide veliku perspektivu. Hrvatska nije njegovo prvo europsko odredište budući da je prethodne zime stigao u Emmen koji ga ispadanjem u 2. nizozemsku ligu nije uspio zadržati.

- Zanimljiv nam je bio, u svojoj generaciji je najkvalitetniji igrač Perua u reprezentaciji U-20. Istaknuo se na jednom prvenstvu Južne Amerike za igrače do 17 godina i došao u Europu. Bio je godinu dana u doskorašnjem nizozemskom prvoligašu Emmenu i tamo raskinuo ugovor jer ga ispadanjem u Drugu ligu jednostavno nisu mogli zadržati. Tražio je novi izazov i našao ga u Osijeku i vjerujemo da se može nametnuti i jednoga dana postati standardni igrač naše prve momčadi. Što se ugovora tiče, imamo princip po kojem dajemo ugovore našim mladim, najtalentiranijim igračima u kojima vidimo budućnost. I on je dobio isto takav ugovor, vjerujemo da će se nametnuti i dugo vremena provesti kod nas u Osijeku - rekao je Bjelica.

Didier je krilni napadač koji može igrati na obje strane, iako više preferira desnu, a na toj će ga strani vjerojatno koristiti Bjelica budući da na toj pozicija konkurira tek Šime Gržan, dok na lijevoj strani ima opcija na pretek...

- Izuzetno je hitar i brz, u prvih desetak metara sprinta izuzetno nezgodan, a dobar je i strijelac. Vidim da je i dobrog karaktera, kažem, velika nada peruanskog nogometa. Vjerujem da će se kod nas brzo adaptirati i stvarno pokazati svoje vrijednosti.

Prvi Peruanac u HNL-u prvo će dobiti priliku u B momčadi Osijeka nakon čega bi se svojim predstavama trebao nametnuti i Nenadu Bjelici. 

Što je rekao o sebi?

- Volim igrati kao desetka, ali mogu igrati i na oba krila. U čemu sam najbolji? Ne volim govoriti o sebi, ali ako baš moram mislim da sam kvalitetan u igri jedan na jedan. Uz to imam i puno povjerenja u svoj udarac. Ali sve to moram pokazati na travnjaku. Želja mi je što prije doći na razinu ove momčadi i pokazati svoje igračke kvalitete.

 

Najčitaniji članci