Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Bjelorusija je za nas finale, možemo jako puno izgubiti...'

'Bjelorusija je za nas finale, možemo jako puno izgubiti...'
1

Moramo igrati jako disciplinirano, s dugim napadima. Ako ćemo ići na veliki rezultat, izgubit ćemo utakmicu, priznao je izbornik 'kauboja' uoči utakmice protiv Bjelorusije...

VIDEO

Hrvatska obrana 5-1 jučer je funkcionirala dobro kako dugo nije funkcionirala. Nemojte misliti da je Crna Gora neozbiljna ekipa, rekao je izbornik Lino Červar jutro nakon pobjede naših reprezentativaca nad Crnom Gorom na otvaranju Europskog prvenstva. 

Pokretanje videa...

04:05

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, ali zato nas je fantastična obrana 5-1 pogurala do pobjede. Domagoj Duvnjak je bio maestralan u toj roli, a Crnogorci su se sredinom drugog dijela potpuno pogubili. 

Horvat trči kao Leo Messi, a Cindra skočio više od Ronalda!
Horvat trči kao Leo Messi, a Cindra skočio više od Ronalda!

- Radili smo opstrukciju njihovog protoka lopte i više su gledali kako da uopće zadrže loptu nego da nešto naprave prema naprijed. Tako smo igrali i u Ateni, to će biti tako i dalje - kazao je Červar koji je potom progovorio i o našim sutrašnjim protivnicima Bjelorusima.

Graz: Rukometna utakmica Hrvatska - Crna Gora

- Ako uspijemo spriječiti tranziciju prema naprijed i ako spriječimo njihovu kombiniranu zonu, onda imamo velike šanse za pobjedu. Moramo igrati jako disciplinirano, s dugim napadima. Ako ćemo ići na veliki rezultat, izgubit ćemo utakmicu...

Hrvatska ima odlična iskustva s Bjelorusijom jer u 12 dosadašnjih utakmica nikada nije izgubila.

Naši rukometaši su naime, slavili deset puta, a dva susreta završena su neodlučeno. Od toga četiri puta se igralo na europskim smotrama i sve ih je dobila Hrvatska. Posljednji susret odigran je prije dvije godine u Zagrebu i završen je pobjedom izabranika Line Červara sa 25-23.

'Ovo je za nas malo finale'

Nešto detaljniji bio je glavni junak jučerašnje priče Domagoj Duvnjak.

- Jedna jako teška utakmica. Bjelorusija je ozbiljna ekipa koja je jako dugo zajedno, to je iskusna ekipa. Imali smo već problema s njima na Euru u Zagrebu. Moramo igrati našu obranu kako smo igrali jučer, treba paziti na Kuleša i Karaleka na pivotu, oni su odigrali fenomenalno protiv Srbije.

Patrik Ćavar: Ključna je bila ta obrana 5-1, navijači su za 10!
Patrik Ćavar: Ključna je bila ta obrana 5-1, navijači su za 10!

Glavni cilj prvog kruga je doći do tri pobjede i prenijeti dva boda u drugi krug, a i sam kapetan kaže kako je utakmica protiv Bjelorusije toliko bitna da je to za nas finale.

Hrvatski rukometaši slave u Grazu pobjedu nad Crnom Gorom

- Jako puno dobivamo s tom utakmicom, ali možemo i puno izgubiti. Pa je to za nas jedno malo finale. Bili bi bliže cilju ako uspijemo prenijeti dva boda u Beč, a poslije će biti lakše. U svakom slučaju ih treba ozbiljno shvatiti, imali smo dosta opomena prijašnjih godina, Oni su jako dobra ekipa.

'Hvala navijačima'

Naši igrači su u Grazu imali sjajnu podršku iza sebe, dvorana Stadthalle bila je krcata. Ima kapacitet od 5200 sjedećih mjesta, a čini se da će to biti premalo za sve hrvatske navijače koji će u subotu doći u Graz. Utakmica protiv Bjelorusa počinje od 16 sati.

- Da, očekujem potporu kao što je jučer bila. Zahvaljujem im se i pozivam da dođu u što većem broju. Bili su naš vjetar u leđa jučer. nadam se da će tako biti i sutra. 

Čekajte, tu se presvlače naši igrači!? Svlačionice iz 19. st...
Čekajte, tu se presvlače naši igrači!? Svlačionice iz 19. st...

Duletu je ovo sedmo Europsko prvenstvo, a do sad je osvojio dva srebra i dvije bronce. A kad će doći zlato?

- Meni je svaka medalja veliki motiv. Glupo je pričati tako daleko, ali pobjedom protiv Bjelorusije možemo puno toga otvoriti. Ja se dobro osjećam, u dobroj sam formi. Nadam se da će me zdravlje poslužiti do kraja prvenstva - rekao je Domo koji je dodao kako se odlično ozljeda i da su ozljede iza njega.

'Boljelo me koljeno'

Sjajnu utakmicu protiv Crne Gore odradio je i Zlatko Horvat koji je zabio četiri gola, ali je i otkrio probleme koji su ga mučili ove sezone.

Graz: Rukometna utakmica Hrvatska - Crna Gora

- Znamo kako je bilo prošlo prvenstvo i ono prije gdje smo gubili utakmice koje nismo trebali, moramo respektirati svakoga, svi mogu biti nagazna mina. Imao sam dosta problema u ovoj sezoni, koljeno me boljelo, morao sam za Zagreb igrati desnog vanjskog, trebalo mi je nešto vremena da se prilagodim opet igri na krilu. Jučer sam se dobro osjećao, nije bilo problema s koljenom, nadam se da će tako ostati.

POGLEDAJTE VIDEO INTERVJU S DUVNJAKOM PRIJE UTAKMICE S BJELORUSIJOM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović