Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bucksi mogu odahnuti: Giannis za udarac dobio utakmicu kazne

Bucksi mogu odahnuti: Giannis za udarac dobio utakmicu kazne
3

Giannis Antetokounmpo, koji je nominiran za MVP nagradu i ove sezone, tijekom druge je trećine utakmice protiv Wizardsa u utorak glavom udario suparničkog centra Moritza Wagnera

VIDEO

Jedan od najboljih košarkaša današnjice, najkorisniji igrač (MVP) prošle NBA sezone Giannis Antetokounmpo kažnjen je s jednom utakmicom neigranja zbog isključenja koje je dobio u posljednjoj utakmici njegovih Milwaukee Bucksa protiv Washington Wizardsa.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubac s djevojkom

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Antetokounmpo, koji je nominiran za MVP nagradu i ove sezone, tijekom druge je trećine utakmice protiv Wizardsa u utorak glavom udario suparničkog centra Moritza Wagnera.

No, kako nije ozlijedio suparnika, Antetokounmpo se izvukao sa samo jednom utakmicom zabrane nastupa koju će "odraditi" u četvrtak protiv Memphis Grizzliesa.

Kako je Milwaukee još ranije osigurao prvo mjesto u Istočnoj konferenciji, ova kazna ustvari nema nikakvu težinu jer će Antetokounmpo biti na raspolaganju treneru Mikeu Budenholzeru već za prvu utakmicu doigravanja protiv Orlando Magica početkom sljedećeg tjedna.

Antetokounmpo se za svoj postupak ispričao odmah po završetku dvoboja protiv Washingtona.

- Moj je postupak bio užasan. Kada bih mogao vratiti vrijeme, ne bih to ponovio. No, svi smo mi ljudi i griješimo - kazao je Antetokounmpo.

Double-double Zubac i Clippersi nadigrali Jokića i Denver, protiv Dončićevog Dallasa u play-offu
Double-double Zubac i Clippersi nadigrali Jokića i Denver, protiv Dončićevog Dallasa u play-offu

Podsjetimo, iako su do kraja ligaškog dijela NBA sezone u "balonu" u Orlandu ostala još dva dana, nakon četiri utakmice odigrane u srijedu poznato je sedam od osam parova prvog kruga doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Los Angeles Clippersi su sa 124-111 pobijedili Denver Nuggetse te osigurali drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji, dok su Nuggetse "zacementirali" na trećoj poziciji Zapada. Oba sastava imaju za odigrati po još jedan susret, a Clippersi su s omjerom 48-23 postali nedostižni za Nuggetse koji su pali na 46-26. To znači kako će Clippersi u prvom krugu doigravanja za suparnike imati Dallas Maverickse, koji su sa 43-31 sigurni sedmi na Zapadu, dok će Nuggetsi igrati protiv Utah Jazza, koji je s 43-28 šesta momčad Zapada.

Prvaci Toronto Raptorsi su u čudnoj utakmici u kojoj su oba trenera u završnici na teren poslali svoje pričuvne igrače svladali Philadelphia 76-erse sa 125-121 iako su Sixersi pola minute prije kraja dvoboja vodili sa 121-119. Još ranije se znalo kako će Toronto ligaški dio okončati na drugom mjestu Istoka s 52-19, iza Milwaukee Bucksa (56-16) te će u prvom krugu doigravanja za suparnika imati sedme Brooklyn Netse (35-36), dok je Philadelphia sada sigurna šesta na Istoku s 42-30 te ju očekuje sraz s trećim Boston Celticsima (48-23).

Indiana produžila s trenerom McMillanom: 'On se prilagodio'
Indiana produžila s trenerom McMillanom: 'On se prilagodio'

Priliku svojim pričuvama dali su i treneri Oklahoma City Thundera te Miami Heata u njihovom međusobnom dvoboju, a na kraju su pričuve Thundera izvojevale 116-115 pobjedu velikim preokretom u posljednjoj četvrtini. Thunder sada ima omjer 44-27 te dijeli četvrto mjesto na Zapadu s Houston Rocketsima, koji su izgubili od Indiana Pacersa sa 104-108, pa će se ta dva sastava sučeliti međusobno u prvom krugu doigravanja, dok je Heat na omjeru 44-28 na diobi četvrtog mjesta s Pacersima, pa će i te dvije momčadi igrati međusobno u prvom krugu.

U susretu Rocketsa i Pacersa prevagnula je momčadska igra u odnosu na individualnu. Pacersi su do pobjede stigli ujednačenim napadačkim učinkom, po 18 koševa ubacili su Myles Turner (12 skokova) i Justin Holiday, 17 je dodao Edmond Sumner, a po 16 Victor Oladipo i Doug McDermott koji su tako kompenzirali neigranje svog najboljeg strijelca u Orlandu T.J. Warrena, dok je Rocketsima nedovoljno za pobjedu bilo 45 koševa, 17 skokova i 9 asistencija Jamesa Hardena koji u ovoj utakmici nije imao pomoć ozlijeđenog Russella Westbrooka.

NBA: Indiana Pacers at Houston Rockets
Dame leti! Lillard slomio Dallas, zabio kao Dončić i Porzi zajedno
Dame leti! Lillard slomio Dallas, zabio kao Dončić i Porzi zajedno

U prvom krugu doigravanja na Istoku tako će igrati Milwaukee - Orlando, Toronto - Brooklyn, Boston - Philadelphia i Miami - Indiana, dok su na Zapadu poznata tri od četiri para: LA Clippers - Dallas, Denver - Utah i Oklahoma City - Houston, dok su jedini koji ne znaju svog prvog suparnika u posezoni Los Angeles Lakersi, koji su osigurali status prvog nositelja svoje konferencije, a neće ga niti znati još barem tri dana jer se za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje bore četiri sastava, Portland, Memphis, Phoenix i San Antonio. Nakon što u četvrtak te četiri momčadi odigraju svoj posljednji ligaški dvoboj znat će se koje će dvije ekipe tijekom vikenda igrati takozvanu "play-in" seriju koja će iznjedriti suparnika Lakersima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union