Sport

Komentari 15

Lino: Ako budemo ovako igrali protiv Bjelorusa, nećemo dobiti

Lino: Ako budemo ovako igrali protiv Bjelorusa, nećemo dobiti

Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, pohvalio je naše rukometaše izbornik Crne Gore Zoran Roganović, a Lino ustvrdio: Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici biti i bolji

Naš je pristup na početku bio loš, nismo dobro igrali u obrani, a Crnogorci jesu u napadu. Nismo imali odgovore na to, ali promijenilo se u drugom dijelu - rekao je Lino Červar.

Hrvatska je u Grazu pobijedila Crnu Goru 27-21 u prvom kolu Europskog prvenstva iako je na poluvremenu gubila 13-12.

- Zaslužili smo pobijediti premda se nadam da ćemo u sljedećoj utakmici biti bolji - dodao je Lino.

U sljedećem kolu Hrvatska od 16 sati igra protiv Bjelorusije, koja je pobijedila Srbiju 35-30, a Crnogorci idu na susjede Srbe (18.15).

- U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, obrana nije naša najjača snaga, u napadu nismo bili strpljivi nego smo nasjeli na njihovu igru, pozicijski napad. Završavali smo individidualno, obrana nije bila kompaktna i nismo igrali timski. Obrana je u drugom dijelu bila jača, dobro je funkcionirala na čelu s Duvnjakom, a i golmanom Šegom - rekao je Červar za RTL i dodao:

- Trebamo čvrsto biti na zemlji, ne smijemo se dizati u zrak i ispraviti pogreške. Budemo li ovako igrali s Bjelorusijom u prvom dijelu, nećemo dobiti utakmicu. Moram pohvaliti igrače za drugo poluvrijeme, radili su ono što smo htjeli, ali ne tako za prvo poluvrijeme.

Je li slika Hrvatske iz drugog dijela, u kojem smo -1 okrenuli na +6, on što Lino želi gledati na Euru?

- Uvijek se može bolje, ali igra u drugom poluvremenu sigurno daje optimizam. Moramo tako nastaviti i od početka igrati čvrsto, pametno, mudro. Oni su igrali vrlo mudro, napad im je trajao jako dugo. U drugom poluvremenu smo ih raširili, a obrana je bila granitna i tu smo ih slomili.

- Mandićeva dva isključenja? Ne treba igrati na emociju, ne nasjesti, nego ostati smiren. I još moram reći nešto za kraj. Pozdravljam publiku koja nam je pomogla i bila je igrač više - zaključio je Červar.

- Čestitke Hrvatskoj, no ja sam zadovoljan svojim igračima. Nadali smo se da ćemo nastaviti u drugom poluvremenu kao što smo igrali u prvom - rekao je Zoran Roganović, izbornik Crne Gore, i dodao:

- Kao što znamo, Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i našla je rješenje s Duvnjakom u obrani 5-1. S nekoliko isključenja platili smo cijenu.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Najčitaniji članci