Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Nije bilo deranja u svlačionici, a bit će muke i s Bjelorusima'

'Nije bilo deranja u svlačionici, a bit će muke i s Bjelorusima'
1

- Fenomenalna atmosfera, zahvaljujem se u ime cijele ekipe. Puno je lakše igrati u ovakvoj atmosferi, oni su nam bili vjetar u leđa kada smo gubili, rekao je nakon utakmice naš kapetan i igrač utakmice Duvnjak...

VIDEO

Uh, moglo je to i puno lakše, zar ne? Hrvatska je nakon sjajnog drugog dijela slomila čvrstu Crnu Goru i došla do pobjede na otvaranju Europskog prvenstva u Austriji, Norveškoj, Švedskoj. Ali bilo je to daleko od idealne predstave naših reprezentativaca, naročito što se tiče prvog poluvremena.

Mučili smo se na njihovu 'divlju' obranu 3-3 i prelagano fulali zicere. Obrana nam je izgledala raštimano i neorganizirano, ali kvaliteta je morala kad tad doći na vidjelo. I došla je u drugom poluvremenu, probudili su se naši na čelu sa sjajnim Cindrićem koji je utrpao sedam golova i odveo nas do pobjede.

- Gledajte, prva utakmica kao i svaki turnir. Ne sjećam se da smo nekad od početka vrhunski odigrali, ali sva sreća da utakmica traje 60 minuta. Pokazali smo kvalitetu u drugom poluvremenu - rekao je Marko Mamić koji je u ovoj utakmici nešto manje igrao u napadu nego što se očekivalo, ali njegov šut izvana će nam jako trebati u sljedećim utakmicama. U subotu već igramo protiv Bjelorusije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kapetan se potrgao, a Marić opet podsjetio što sve može
Kapetan se potrgao, a Marić opet podsjetio što sve može

- U subotu je iduća utakmica, u dobroj smo formi što se tiče obrane i to moramo prenijeti od početka na Bjeloruse. Oni su puno, puno, puno kvalitetnija momčad, imaju veliko iskustvo igranja u Ligi prvaka i imaju važne uloge u svojim momčadima.

Graz: Rukometna utakmica Hrvatska - Crna Gora

A kako se Marko osjećao?

- Dobro sam se osjećao, ali lakše mi je igrati u sredini obrane kad svi igraju dobro. Obrana je bila harmonična, svi smo igrali kao jedan i uvijek dobro funkcionira. Nismo se snašli u prvom poluvremenu. OK smo odigrali na momente, ali nikad se nismo uspjeli skupiti dva, tri napada zaredom.

Lino: Ako budemo ovako igrali protiv Bjelorusa, nećemo dobiti
Lino: Ako budemo ovako igrali protiv Bjelorusa, nećemo dobiti

Josip Šarac briljirao je na prošlogodišnjem SP-u za juniore, a to i sjajne igre u Celju su mu donijele mjesto u reprezentaciji. I on je danas dobio svoje minute te se odužio golom. 

Graz: Rukometna utakmica Hrvatska - Crna Gora

- Najmlađi sam i prvi sam put dobio priliku igrati ovakvu utakmicu, sve ove utakmice ne mogu se mjeriti s tom. Došao je taj gol, led je probijen i nadam se da će biti puno bolje u nastavku - kratak je bio ovaj sjajni mladić koji je ove sezone Zagrebu u Ligi prvaka utrpao deset golova u Areni.

Naši igrači su složni, prvo poluvrijeme nije valjalo, ali zato je drugo. Kad bi sve utakmice igrali kao drugo poluvrijeme, gdje bi nam bio kraj...

- Prvo poluvrijeme nije bilo onako smo planirali, ali ne ide uvijek onako kako čovjek planira. Ali drugo poluvrijeme smo dosta dobro odigrali i primili samo 21 gol, što je OK. Beč? Ima još tu dosta utakmica, trebamo se još dosta pomučiti. Idemo iz utakmice u utakmicu i pripremati se za Bjelorusiju. Nezgodni su, dosta dobro igraju. Nismo ih još analizirali, ali večeras i sutra hoćemo i pripremit ćemo se što bolje - kazao je Marin Šego koji je imao šest obrana. 

Dok je u Duvnjaku zadnji atom snage, momci, vjerujemo u vas
Dok je u Duvnjaku zadnji atom snage, momci, vjerujemo u vas

Sjajni Igor Karačić također se slaže sa svojim suigračima oko prvog dijela, ali priznao je da izbornik Červar nije galamio u svlačionici i da su svi vjerovali u našu pobjedu.

- Znali smo da će doći tijekom utakmice naših pet minuta, govorili smo da će biti teško igrati na njihovu zonu 3-3 i 4-2, mislim da se nismo razigrali u prvom dijelu kao što je t trebalo biti, bili smo statični i razbranili smo njihovog golmana i onda je bilo teško igrati. U svlačionici nije bilo galame niti vike i odlučili smo zaboraviti prvo poluvrijeme i igrati čvrstu obranu. Njihove zone možemo razbiti ako igramo čvrstu obranu i s brzim napadima i protunapadima. Duvnjak je bio sjajan, cijeli tim je bio sjajan. On je to pokrivao na prednjoj poziciji kao što je to radio u svojim top top danima. Drago mi je što se vratio na ovaj način i zasluženo je osvojio naslov najboljeg igrača - rekao je Kara.

Graz: Rukometna utakmica Hrvatska - Crna Gora

Kockice su i ovaj put ispunile Stadthalle koja broji 5200 sjedećih mjesta, a Hrvata je bilo nešto manje od toga. Pjesma i veselje, čudesna atmosfera bila je u Grazu od prve minute, a Karačić se zahvalio navijačima i priznao da je bilo predivno igrati u takvoj atmosferi.

- Bilo je prelijepo, ovo i prošlo prvenstvo imamo odličnu podršku. Nadam se da će se u idućim utakmicama popuniti ta prazna mjesta. Lakše je igrati u ovakvoj atmosferi, drago mi je da smo pobijedili i probili taj led, da pokažemo koliko tko može i što može. Nijedan igrač ovdje nije na vrhuncu forme, polako ćemo se dizati, vjerujem u ovu momčad.

Nema previše odmora za naše reprezentativce, već u subotu nas čeka susret protiv Bjelorusije koja je danas bila bolja od Srbije.

- Bjelorusija igra obranu 6-0. Čvrsti su, predvođeni Kulešom i Karalekom, nosioce igre u reprezentaciji i Kielceu, moji suigrači. Kuleš je odličan šuter, Karalek je među tri najbolja pivota na svijetu. Imaju glavu i rep, znaju što rade. Nema više duboke zone, sada igramo na 6-0. Bit će opet muke, nemojte mislit da će biti lako, ali ja vjerujem u nas. 

Naš kapetan, naš vođa, naš Dule. Domagoj Duvnjak opet je odigrao izvanrednu utakmicu. Da, zabio je samo jedan gol, ali kada pogledate broj asistencija i toliko bačenih loptu u kontru, e onda shvatite zašto je dobio nagradu za igrača utakmice. Posebno je bio raspoložen u obrani na poziciji prednjeg gdje je ometao Crnogorce i tako im unio nervozu. Kao i milijun puta do sada, on je svoj zadatak odradio.

Hrvatski rukometaši slave u Grazu pobjedu nad Crnom Gorom

- Ja bih rekao da nismo loše igrali u prvom dijelu, obrana je bila dobra, puno bolja nego u prijateljskim utakmicama. Bili smo gusti i agresivni, ali omela su nas ta četiri glupa gola koja smo primili, a Crnogorci su igrali pametno duge napade. Imali smo i zicer za tri razlike, a nakon toga su oni preokrenuli. Drugi dio je zato bio odličan, napravili smo ono što smo se dogovorili. Marin je bio odličan na golu, zabili smo jako puno lakih golova. U svakom slučaju morate znati da smo mi možda pet, šest dana zajedno, mi se još tražimo. Ovo drugo poluvrijeme nam je nit vodilja - rekao je Domo koji je također pohvalio navijače za nevjerojatnu atmosferu. 

- Fenomenalna atmosfera, zahvaljujem se u ime cijele ekipe. Puno je lakše igrati u ovakvoj atmosferi, oni su nam bili vjetar u leđa kada smo gubili. Nadam se da će u subotu doći u čak i većem broju - zaključio je naš kapetan.

Ako Duvnjak nije bio golgeterski raspoložen, zato je bio Luka Cindrić koji je utrpao sedam komada.

- Početnička nervoza je iza nas, mislim da je bila teška utakmica, ali i da smo držali fokus i na kraju zasluženo pobijedili. Preponosan sam na navijače i nadam se i ubuduće da će odaziv biti ovakav - kazao je Cindra, a Horvat je dodao:

- Drugo poluvrijeme smo odradili kako spada, u prvom nas je možda poremetilo malo i što je Mandić dobio dva isključenja. Promašili smo neke zicere gdje smo možda trebali otići na četiri razlike i to je ono što će kazniti svaka ekipa. Dule je stvarno napravio dobar posao, mislim i svi ostali, ali njega treba istaknuti jer je dosta utjecao na protok njihove lopte.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović