Sport

Komentari 20

Hrvatska odustala od kampa u Škotskoj?! Traže novo rješenje

Hrvatska odustala od kampa u Škotskoj?! Traže novo rješenje

U slučaju da se pojavi samo jedan pozitivan slučaj u reprezentaciji, cijela bi momčad trebala ići u karantenu, a Češka i Hrvatska nisu htjeli pristati na te uvjete pa su otkazali kamp u Škotskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija jako je blizu odustajanja od kampa u Škotskoj za vrijeme Europskog prvenstva, potvrdio je to i glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak.

Ranije je to napravila i češka nogometna reprezentacija, a razlog tomu su stroga pravila koja nalažu da bi u slučaju zaraze jednog igrača cijela reprezentacija morala ići u izolaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripreme u Rovinju

Česi su odlučili kako će na utakmice Eura dolaziti iz Praga, gdje će se pripremati, ali 'vatreni' još nisu odlučili o tome.

- Imamo nekoliko opcija. St. Andrews je manje vjerojatna opcija, tražimo nešto drugo. Da bi imali idealne uvjete, ne možemo donijeti tako rano odluku - rekao je glasnogovornik reprezentacije.

Hrvati bi najradije ostali kod kuće, ali je problem što u Hrvatskoj nema nijedan hotel koji ispunjava sve uvjete - od onih infrastrukturnih do blizine aerodroma pa do toga da bude otvoren samo za reprezentaciju. Isto tako, razmišljalo se i o kampu u Portugalu.

Ipak, kako neslužbeno doznajemo, od svih opcija najizglednija je ona u - Engleskoj. Time bi reprezentacija i dalje bila jako blizu Glasgowu, a zaobišle bi se rigorozne mjere.

Dalić je već prije par dana doživio veliki udarac u vidu mogućeg izostanka Dejana Lovrena.

Stoper Zenita je propustio posljednje treninge zbog ozljede, a ispostavilo se kako je obnovio ozljedu zbog koje je propustio završnicu klupske sezone.

- Lovren ima ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta lijevog koljena. Tu ozljedu je imao prije pet tjedana u klubu. Izliječio i obavio terapiju no ponovila mu se ozljeda na treningu. Istu večer smo napravili magnetsku rezonancu i pokazalo se da se ozljeda obnovila. Provodimo terapiju i kroz nekoliko dana ćemo vidjeti kako napreduje i odlučiti kako ćemo dalje - rekao je liječnik reprezentacije Saša Janković. Ipak, u reprezentaciji su svjesni da su šanse da Lovren bude spreman - minimalne.

Dalić mora do utorka u 23:59 objaviti konačan popis putnika na Euro.

Ipak, za Lovrena postoji spremna zamjena - Duje Ćaleta-Car. Ćaleta-Car je ranije u subotu i sam potvrdio kako se osjeća spremnim uskočiti u veću ulogu:

- Sve nas je iznenadilo ovo s Dejanom iako ga ne treba još otpisivati. Možda ima vremena da se oporavi. Svi znamo koliko nam on znači, pogotovo njegovo znanje na terenu, znamo svi koliki je motivator i lider u svlačionici. Bio bi hendikep ako on ne ide, ali ako tako bude, ja mu želim da se što prije oporavi. Ja sam tu spreman, imao sam doličnu sezonu, bolje se fizički osjećam nego prije tri godine u Rusiji. Napredovao sam u svakom smislu. Osjećaj je odličan kao uvijek prije velikog natjecanja. Drago mi je što smo svi tu, možemo se više družiti i stvoriti pozitivnu energiju. Čekamo da Euro više krene nakon svih odgađanja, baš se radujemo - kazao je nogometaš Marseillea.

 

Najčitaniji članci