Obavijesti

Sport

Komentari 37

Čitatelji 24sata: Ove bi igrače Dalić trebao pozvati u 'vatrene'

Čitatelji 24sata: Ove bi igrače Dalić trebao pozvati u 'vatrene'
2

Hoće li Dalić reagirati i vratiti jednu od najvećih ikona 'vatrenih? Rakitić je za reprezentaciju odigrao 106 utakmica i zabio 15 golova, osvojio je srebro s 'vatrenima' u Rusiji, a navijači ga, čini se, nisu zaboravili...

VIDEO

Ovo mi je dobro došlo da donesem odluke o kojima sam prije razmišljao i da idemo sa svježim snagama i energijom, da dam priliku nekim drugim igračima. Ne mogu govoriti o imenima, moram izaći iz komforne zone koju sam imao, rekao je izbornik Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV dan nakon poraza od Walesa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wales - Hrvatska 2-1 00:53

Hrvatska je tako u dvije utakmice od favorita za prvo mjesto u skupinu D došla u nezavidnu poziciju. 'Vatreni' više ne ovise sami o sebi, već se moraju poklopiti i drugi rezultati kako bi Hrvatska osvojila kartu za Njemačku putem kvalifikacija.

Petković trenira s momčadi, za Goricu bi trebao biti spreman
Petković trenira s momčadi, za Goricu bi trebao biti spreman

Dalić je tako potvrdio ono o čemu se već dugo priča, a to je kako su reprezentaciji potrebna nova i svježa lica. Tim smo povodom složili listu imena koja Dalić ima na raspolaganju, a vi ste glasali koje bi od ponuđenih igrača Dalić trebao pozvati u reprezentaciju.

Wales v Croatia - UEFA Euro 2024 Qualifying - Group D - Cardiff City Stadium

Kao potencijalna pojačanja za obranu izdvojili smo Marina Pongračića (Lecce) Jakova Medića (Ajax), Filipa Uremovića (Hajduk), Darija Melnjaka (Hajduk) i Duju Ćaletu-Cara (Lyon).

Dobra vijest za Vatrene! Velikan se maknuo s puta Hrvatskoj
Dobra vijest za Vatrene! Velikan se maknuo s puta Hrvatskoj

Najviše je glasova do trenutka objave ovog teksta dobio Melnjak, adut Hajduka koji jedan od najkonzistentnijih igrača 'bilih'. Dobio je 25 posto glasova, ali Melnjak nije bio najpopularnija opcija! Naime, čitateljima smo pružili još jednu opciju u anketi, a to je ništa od navedenog. Čak 30 posto glasača smatra kako nema potrebe dovoditi nove braniče u reprezentaciju, što nije slučaj s veznim redom i napadom!

Koje biste braniče pozvali u reprezentaciju Hrvatske?

  • 1. Nijednog (30 posto)
  • 2. Dario Melnjak (25 posto)
  • 3. Zvonimir Šarlija (12 posto)
  • 4. Duje Ćaleta-Car (12 posto)
  • 5. Filip Uremović (11 posto)
  • 6. Marin Pongračić (6 posto)
  • 7. Jakov Medić (4 posto)

Od veznjaka izdvojili smo Martina Baturinu (Dinamo), Kristijana Jakića (Eintracht), Josipa Mišića (Dinamo) i Ivana Rakitića (Sevilla). 

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE KRIV ZA DVA PORAZA? 

Trening Hrvatske nogometne reprezentacije u kampu u Sočiju

Među njima čitatelji su istaknuli Baturinu, koji još čeka debi za 'vatrene', i Rakitića. Dobro je poznato koliko je Rakitić dao reprezentaciji, a zbogom reprezentaciji rekao je u listopadu 2019. godine. Možda je i sudbina što je to bilo upravo na utakmici kvalifikacija za Euro protiv Walesa.

Rakitićev kum: Ne vjerujem da bi Ivan odbio izbornika! Treba zatomiti ego i pozvati najbolje
Rakitićev kum: Ne vjerujem da bi Ivan odbio izbornika! Treba zatomiti ego i pozvati najbolje

- Kazao sam da bih se vratio isključivo ako ne daj Bože bude potrebno. Znači, u slučaju da se veliki broj igrača ozlijedi, da nema tko drugi pomoći... Ja ću zavijek biti navijač moje Hrvatske i spreman sam u nekim izvanrednim okolnostima pomoći svojoj reprezentaciji, naravno, ako budem u stanju, i ako me izbornik i reprezentacija treba - kazao nam je Rakitić u ekskluzivnom razgovoru nakon oproštaja od reprezentacije.

Kijev: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Olimpiyskiy

Rakitićev kum i najbolji prijatelj Marko Bralić-Keto rekao nam je da vjeruje kako Rakitić ne bi rekao Daliću 'ne'... Tako da je kristalno jasno kako je lopta na izbornikovoj strani terena. Hoće li Dalić reagirati i vratiti jednu od ikona 'vatrenih? Sasvim je jasno da se upravo tome nadaju naši čitatelji.

Koje veznjake biste pozvali u reprezentaciju Hrvatske?

  • 1. Ivan Rakitić (51 posto)
  • 2. Martin Baturina (26 posto)
  • 3. Josip Mišić (11 posto)
  • 4. Kristijan Jakić (7 posto)
  • 5. Nijednog (5 posto)

Najviše problema izbornik vjerojatno ima u napadu. Ivan Perišić neće igrati još mjesecima, a njegov izostanak gotovo je nemoguće nadomjestiti. Protiv Turske i Armenije izbornik nije mogao računati ni na Luku Ivanušeca, Brunu Petkovića (koji je igrao pola sata protiv Turske pa napustio kamp reprezentacije) i Andreja Kramarića. 

POGLEDAJTE VIDEO: GRAĐANI O POTOPU REPREZENTACIJE

Erevan: Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2024., Armenija - Hrvatska

Kao moguća pojačanja napadu izdvojili smo Gabriela Vidovića (Dinamo), Marka Pjacu (Rijeka), Roka Šimića (RB Salzburg), Ante Budimira (Osasuna) i Matiju Frigana (Westerlo). Među njima se ističu dvojica, a to su Pjaca i Šimić, koji su dobili uvjerljivo najviše glasova od svih ponuđenih napadačkih opcija.

Koje biste napadače pozvali u reprezentaciju Hrvatske?

  • 1. Marko Pjaca (30 posto)
  • 2. Roko Šimić (25 posto)
  • 3. Ante Budimir (13 posto)
  • 4. Gabriel Vidović (13 posto)
  • 5. Matija Frigan (9 posto)
  • 6. Nijednog (9 posto)
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu