Obavijesti

Sport

Komentari 23

Cristiano Ronaldo ima tajno oružje - trenera za spavanje

Cristiano Ronaldo ima tajno oružje - trenera za spavanje
1

Gotovo dva desetljeća Nick Littlehales uči sportaše - kako spavati... Iako godinama već vlada mišljenje da je osam sati sna idealno za odmor, Littlehales tvrdi potpuno drugačije

VIDEO

Svi koji poznaju Cristiana Ronalda jako dobro znaju da ga sve zanima, da sve mora znati o svemu. Tako me jednom prilikom Carlo Ancelotti pozvao na trening Reala, stajao sam uz rub terena, razgovarao sa stručnim stožerom, a kad su svi igrači nakon treninga već napustili teren, do nas je došao Ronaldo. Ispitivao nas je o čemu smo pričali i zainteresirao se za jako, otkriva Nick Littlehales.

Nick je svjetski poznati stručnjak za - spavanje, a njegove savjete traže brojni uspješni sportaši među kojima se najviše istaknulo upravo ime Cristiana Ronalda. Littlehales, za razliku od većine ostatka svijeta, smatra da je osmosatno spavanje zapravo prevara. Gotovo dva desetljeća svoje klijente savjetuje kako spavati, a nikada nije vjerovao u kontinuirani san od tradicionalnih osam sati tvrdeći kako stvara neprirodan ritam organizma koji pak znači da će onaj koji spava osam sati neprekidno najmanje produktivan biti između 13 i 15 sati poslijepodne, a to je upravo razdoblje u kojem sportaši subotom i nedjeljom često moraju biti u punoj snazi. A kako je Cristiano poznat kao sportaš koji izrazitu pažnju poklanja i najsitnijim detaljima, odmah se zainteresirao za Nickovu teoriju i prionuo - treningu.

- On je sportaš koji uvijek ulaže u sebe. Ne zanimaju ga popularne dijete, ni na kraj pameti mu nije da kopira druge... Jedino što njega zanima je - može li to pomoći njemu.

'Spavajte pet puta na dan'

Umjesto kontinuiranog osmosatnog sna, Littlehales svim svojim klijentima, pa tako i Ronaldu, savjetuje da odspavaju pet puta na dan po 90 minuta, a sat i pol prije no što će otići spavati, moraju se potpuno isključiti od vanjskog svijeta. Neće gledati televizor, biti na mobitelu ili bilo čemu što može skrenuti pažnju od odmora.

Uz to savjetuje svojim klijentima da spavaju u fetalnom položaju, na svježe opranoj posteljini u čistom rublju, a zgraža se nad luksuznim madracima koji se navodno savršeno prilagođavaju obliku tijela.

- Sve što vam treba je 10 centimetara pjene. Zašto? Zar se ne osjećate fantastično kad odete na kampiranje i spavate na tanjem madracu? 

Među klijentima 'doktora za san' je i bračni par biciklista Laura i Jason Kenny za koje je pripremio sasvim poseban savjet koji se neće svima svidjeti.

- Parovi nisu stvoreni za spavanje u istom krevetu. U neka prastara vremena muškarac bi spavao pod jednim, a žena pod drugim drvetom. Ako već morate spavati zajedno, onda uzmite najveći madrac koji postoji - slikovito je objasnio Nick.

'Stres su liječili alkoholom, a samo im je trebao - san'

Njegove savjete tražila je i cijela jedna liga. Rugby Football League zamolila ga je da priča s igračima iz svih 16 klubova.

- Bili su pod strašnim stresom i zbog toga su bili ovisni o suplementima, kofeinu i alkoholu, a jedino što im je doista trebalo da bi se borili sa stresom jest da nauče kako spavati - zaključio je Ronaldov trener za spavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica