Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dalić: Koliko je Petko spreman? Pa spremniji je nego u rujnu...

Dalić: Koliko je Petko spreman? Pa spremniji je nego u rujnu...

Nekim igračima ovo bi bila treća utakmica u sedam dana i zato moramo paziti. Ne bih htio da se netko ozlijedi jer je igrao previše, stoga ćemo napraviti zamjene. Nema Brozovića, ali tu su Badelj i Kovačić i Rog, a Petković će početi protiv Francuza, najavio je Dalić

VIDEO

Malo više od mjesec dana nakon što je izgubila 2-4 u Parizu, Hrvatska će na Maksimiru u srijedu (20:45) uzvratiti "gostoprimstvo" Francuzima. U drugi susret sa svjetskim prvacima nakon finala SP-a u Rusiji ulazimo osokoljeni prvom pobjedom u Ligi nacija protiv Švedske (2-1) koja nas je održala u šansama za prolazak skupine. No, da bi te šanse ostale koliko-toliko realne, valjalo bi pobijediti Francuze koji su u prošlom kolu odigrali bez golova s Portugalom kod kuće.

- Dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu, ali mi želimo dobiti iako nas čeka najteža utakmica. u ovom ciklusu. Ne smijemo griješiti i biti u crnoj rupi kao protiv Švedske jer Francuzi kažnjavaju svaku grešku. Imaju vrhunske igrače, brzinu, tranziciju. Moramo biti puno odgovorniji nego protiv Švedske s više discipline i trke. Ali straha nema, zašto bi bilo straha? Igramo kod kuće, malo jesmo umorni, ali i onu su. Idemo uživati - rekao je izbornik dan uoči utakmice.

POGLEDAJTE INTERVJU S DALIĆEM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dalić, dakako, planira napasti Francusku s najjačim što ima na raspolaganju, odnosno, s igračima koji će biti najspremniji jer neke je već zahvatio umor, ali, nažalost, tu neće biti Marcela Brozovića zbog kartona. Šteta, jer upravo bi protiv Francuza sve Brozovićeve pozitivne karakteristike itekako došle do izražaja i bile od velike pomoći Vatrenima, no koga nema, bez njega se može i mora, samo je pitanje koga će izbornik gurnuti u njegovu ulogu; Modrića, Badelja, Roga, nekoga četvrtoga ili možda promijeniti sustav i zaigrati s dvojicom otraga kako je dao naslutiti. To još nije posve definirao i odlučio.

Francuzi jedva da su spomenuli Hrvatsku: Dolazimo pobijediti!
Francuzi jedva da su spomenuli Hrvatsku: Dolazimo pobijediti!

- Nekim igračima ovo bi bila treća utakmica u sedam dana i zato moramo paziti na to. Ne bih htio da se netko ozlijedi jer je igrao previše, stoga ćemo napraviti zamjene. Nema Brozovića, ali tu su Badelj i Kovačić i Rog. Vidjet ćemo danas još na treningu, ali Brekalo je igrao ranije i dvije utakmice za klub, zatim Melnjak... Poštedjet ćemo neke igrače, ali ne znači da ćemo biti slabiji. Uvest ćemo tri-četiri svježa igrača. Kramarić? Vidjet ćemo još, ne želim ga forsirati da ga izgubimo na duže. Ako ne bude spreman, bit će na klupi i možda ući tijekom utakmice. 

Prioritet je bila Švedska, kako ste pripremili Francusku?

- Nama je i Švicarska bila prioritet, da ne ispadnemo iz Top 10 i statusa nositelja za kvalifikacije za SP. Tako i Švedska i svaka. Dva puta smo gubili 2-4 jer smo griješili. Treći gol iz prekida, iz čiste situacije s igračem više u skoku. To su sitnice koje momčad poput njih iskoristi. Možda protiv Švicarske i Švedske nisu, ali protiv Francuske greške će biti kažnjene. Moramo biti svi u bloku, svi u presingu i na taj način parirati. Bit će opasno kad je posjed lopte naš, to je malo čudno, ali oni su nakon oduzete lopte najopasniji...

Školske ljubavi, odvjetnice i misice: Tko ima ljepše WAGSice?
Školske ljubavi, odvjetnice i misice: Tko ima ljepše WAGSice?

Zašto smo uopće pali protiv Šveđana u intenzitetu?

- Igrali smo u drugom sistemu, igrači su dobro reagirali, njihove reakcije su pozitivne, njima je to bilo dobro i sigurno će biti jedan način kako budemo igrali. S druge strane, pali smo i čim jedna počne štekati, osjeti se na svima. Time smo izgubili dominaciju, presing... Svjestan sam da nećemo tako moći igrati, morali smo se odmoriti u posjedu lopte, čuvati energiju. I tu smo pali u sporiji ritam u kojem su se oni vratili i stvorili neke stvari koje su mogle po nas biti pogubne. Znamo zašto je to bilo tako....

Koliko je Bruno Petković spreman?

- Igrači su puno spremniji nego u rujnu. Moram paziti da svi odigraju svoj dio, da ne igraju po 90 minuta u tjedan dana. I Bruno je spremniji nego je bilo, prošlu utakmicu nije igrao zbog moje odluke. Sutra će početi. Ja ga želim kakav je bio prošle godine u kvalifikacijama, donio nam je puno toga, pogotovo kad igramo na krila.

Kakvu Francusku očekujete, oni ne moraju juriti pobjedu?

- Oni hoće biti prvi, hoće dobiti, ali hoćemo i mi. Neće biti lako, zna se što je najvažnije, da ne gubimo lopte, a kad se izgubi, da radimo prekid i vratimo se. Kao i prekidi, to je ono na što moramo paziti. I nije bitno tko igra kod njih, oni imaju tri momčadi i sve su vrhunske. Najskuplji su i najbolji su na svijetu. Moramo naći načina kako se nositi s njima.

Biste li nazvali francusku reprezentaciju onom protiv koje je najfrustrirajuće igrati, oni nikoga ne razbiju, a pobijede?

- Kao i Njemačka, svi igraju, a oni pobjeđuju. Kad se radila analiza SP-a, jedina momčad koja je imala manji posjed, a pobjeđivala je, jesu - oni. Ti igrači, oni zabiju četiri gola i dobiju. I zato ne ići na pas, umirati na ljepoti, nego na rezultat, nije bitna izvedba, nego ne griješiti.

Dalić vraća stari sustav, ali tko umjesto Broza? 'Luka i Kova iza Vlašića formula su za Francuze'
Dalić vraća stari sustav, ali tko umjesto Broza? 'Luka i Kova iza Vlašića formula su za Francuze'

 

'Bili smo bolji u finalu SP-a, sad idemo i pobijediti tu Francusku!'
'Bili smo bolji u finalu SP-a, sad idemo i pobijediti tu Francusku!'

Također, za razliku od utakmice s Švedskom, za Francusku su ulaznice rasprodane, dopuštenih 30 posto kapaciteta stadiona bit će ispunjeno, odnosno oko 7000 navijača bodrit će Modrića i društvo protiv svjetskih prvaka.

KN Mi Hrvati u nedjelju je neumorno pjevao i navijao, sutra će im se priključiti i svi ostali. U jednoj želji: da napokon prekinemo to prokletstvo i prvi put skinemo skalp Francuzima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener