Sport

Komentari 302

Dalić potvrdio: Sosa neće biti na popisu za Europsko prvenstvo

Dalić potvrdio: Sosa neće biti na popisu za Europsko prvenstvo

Nema se pravo oko izbora reprezentacije manipulirati. Igrati za Hrvatsku jest čast, domoljublje, ponos, život. To je meni sve, ponovio je izbornik potvrdivši da ne računa na Sosu za Euro

Ovo je promijenilo situaciju, moram to reći i popis za Europsko prvenstvo bit će bez Borne Sose, rekao je Zlatko Dalić za RTL.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako prvim izjavama nakon Fifine i njemačke odbijenice prema Sosi hrvatski izbornik nije decidirano rekao računa li na njega već za mjesec dana za Europsko prvenstvosada je potvrdio da mladog lijevog beka neće biti među kandidatima za kontinentalnu smotru unatoč već unaprijed isplaniranom popisu.

- Nema se pravo oko izbora reprezentacije manipulirati. Igrati za Hrvatsku jest čast, domoljublje, ponos, život. To je meni sve - ponovio je izbornik.

Dalić je, također, rekao da se ne pita samo njega u cijeloj ovoj priči, već HNS i, naravno, samog Sosu koji se mora izjasniti želi li uopće igrati za Hrvatsku. Naravno, i uputiti ispriku...

- Borna Sosa i dalje može biti dio hrvatske reprezentacije isključivo ako svojim igrama zasluži poziv. Već sam više puta rekao da ja nikad nikome nisam zatvorio vrata reprezentacije niti nisam ikoga molio da igra. Sve je na njemu, momak je taj koji se mora izjasniti prije svega želi li igrati za Hrvatsku i nakon toga ćemo svi skupa odlučiti. Ja sam katolik i svima opraštam, no prvi korak nije na meni.

Ljubljana: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo između Slovenije i Hrvatske

Premda je Sosa otkrio kako ga nitko iz HNS-a nije ni zvao, Dalić je još jednom ponovio da je Ivica Olić bio u razgovoru s bivšim dinamovcem.

- Kada Olić razgovara s nekim, kao da razgovara sa mnom - završio je izbornik.

Najčitaniji članci