Obavijesti

Sport

Komentari 40

Danski izbornik utučen: Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti ovako

Danski izbornik utučen: Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti ovako

'Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao rekao sam četvrtom sucu da je druga lopta u terenu. To je stvarno teško prihvatiti', rekao je danski izbornik Kasper Hjumland nakon ispadanja u polufinalu Eura

Razočarenje i tuga, bolje se ne mogu opisati emocije Danaca koji su nakon odlične predstave protiv Engleske na kontroverzan način ipak izgubili (2-1) i ispali u polufinalu Europskog prvenstva. Pokušavali su objasniti sucu Dannyju Makkelieju da nije bilo penala, nekako ga nagovoriti da samoinicijativno ode pogledati snimku pada Raheema Sterlinga, ali uzalud.

VIDEO Pogledajte penal o kojem svi pričaju: Finalni pad Sterlinga
VIDEO Pogledajte penal o kojem svi pričaju: Finalni pad Sterlinga

- U drugom smo poluvremenu trebali više držati loptu, jedna smo od najefikasnijih momčadi na turniru i igrali smo s puno intenziteta. Strašna je to momčad koja je sjajno igrala na Europskom prvenstvu, izrazito smo razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo tako blizu finala, a na kraju smo na ovakav način ostali bez njega - započeo je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Kako objasniti svojim izabranicima penala nije bilo, a suci u VAR sobi predvođeni Polom van Boekelom su uz svu tehnologiju svijeta ipak odlučili da ne da je sigurno penal, već da ni glavni sudac ne zaslužuje drugu priliku da još jednom preispita svoju odluku u tako bitnoj situaciji koja odlučuje plasman u finale Eura. A izbornika Danske naljutila je i situacija u akciji iz koje je došlo do penala.

Southgate: Patili smo u Moskvi protiv Hrvatske, sada smo to ispravili! Sterling: Penal je čist
Southgate: Patili smo u Moskvi protiv Hrvatske, sada smo to ispravili! Sterling: Penal je čist

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje engleskih navijača

Pokretanje videa ...

- Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao rekao sam četvrtom sucu da je druga lopta u terenu. To je stvarno teško prihvatiti, Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti je ovako... Teško je, ovo je jako gorko za ispasti s turnira. Čovjek trči pored druge lopte i onda mu dosude penal kojeg nema - objasnio je Hjulmand, ali HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja istaknuo je kako sudac nije trebao napraviti ništa po pitanju druge lopte: 

England v Denmark - UEFA Euro 2020 - Semi Final - Wembley Stadium Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

- Lopta je bila u terenu, ali je mirovala i nije utjecala na igru ni igrače. Međutim, ljudi dragi ovdje ne postoji kontakt. Ako je sudac nasjeo na ovo, onda je apsolutno VAR soba morala reagirati, ovo je polufinale Eura i ovakve se stvari ne mogu suditi - objasnio je Strahonja.

Italija i Engleska u finalu: Evo gdje je, kada i što morate znati
Italija i Engleska u finalu: Evo gdje je, kada i što morate znati

Ali uzalud sva objašnjenja kad Danci više nisu na Europskom prvenstvu, a u finalu će se za trofej boriti domaćin Engleska i Italija.