Obavijesti

Sport

Komentari 9

Derbiji vikenda: Chelsea protiv Uniteda, Inter igra s Milanom...

Derbiji vikenda: Chelsea protiv Uniteda, Inter igra s Milanom...
1

Prvi vikend nakon reprezentativne stanke obiluje derbijima - Jose Mourinho ide u goste na Stamford Bridge, Kovač traži pobjedu kod Wolfsburga, a sve će zaokružiti najpoznatiji svjetski derbi

VIDEO

Reprezentativna stanka došla je kraju, a igrači su se već vratili u svoje klubove jer ovaj vikend nastavljaju se domaća prvenstva.

Odmah prvo kolo po povratku bit će prepuno zanimljivih gradskih derbija diljem Europe.

Mourinho na Stamford Bridgeu

Ovaj iznimno zanimljiv vikend u nogometnom svijetu otvorit će u subotu u 13:30 Chelsea i Manchester United. Jose Mourinho vraća se na Stamford Bridge te će protiv kluba s kojim je tri puta osvajao naslov engleskog prvaka tražiti tri boda, kako bi se još neko vrijeme zadržao na klupi Uniteda.

U dosadašnjih osam kola, 'Bluesi' imaju čak šest pobjeda i dva remija, a na domaći teren sigurno će izaći s namjerom da nastave taj niz neporaženosti. S druge strane, pobjeda u gostima iznimno je bitna, kako Mourinhu tako i Unitedu, kako bi uhvatili priključak za trenutačno vodećim klubovima na tablici.

Uprava Bayerna branila Kovača i igrače: Previše ih kritizirate!
Uprava Bayerna branila Kovača i igrače: Previše ih kritizirate!

Derbi u susjedstvu

A i u susjednoj Bosni i Hercegovini, domaće prvenstvo nastavlja se uz derbi. Snage će u subotu od 15 sati odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Ova dva kluba trenutačno su na drugom, odnosno trećem mjestu na domaćoj tablici tako da će ovo biti prava bitka za bodove.

Favorit ovog susreta ipak je aktualni prvak Zrinjski, što zbog bolje trenutačne forme, što zbog dosadašnjih rezultata koji pokazuju da Zrinjski vrlo rijetko gubi od Željezničara na domaćem terenu.

Još jedan ispit za Niku Kovača

Pod budnim okom javnosti bit će i susret Wolfsburga i Bayerna koji počinje u 15:30. Iako je minhenski klub izrazio puno potporu hrvatskom treneru, još jedan kiks u domaćem prvenstvu mogao bi Niku Kovača 'stajati glave'.

'Neymar opet u Barci? Moguće je, ali sve je u rukama trenera'
'Neymar opet u Barci? Moguće je, ali sve je u rukama trenera'

Švicarski derbi

Od 19 sati u Zürichu će snage odmjeriti istoimeni klub i Young Boys, prve dvije momčadi švicarskog prvenstva. S nova tri boda protiv Züricha, klub iz Berna odvojio bi se na čak 14 bodova prednosti na vrhu tablice. S omjerom 9-1 iz dosadašnjih deset kola domaćeg prvenstva, zasluženo su favoriti ovog susreta.

Utrka u La ligi

U španjolskoj La ligi ovu nas subotu čekaju čak dva zanimljiva susreta. Prvo će od 18:30 Villarreal na domaćem terenu odmjeriti snage s Atletico Madridom. Pobjedom u ovoj utakmici, Madriđani bi, uoči susreta Barcelone i Seville, zasjeli na prvo mjesto na tablici.

Iako ne pamti baš najbolje rezultate na gostovanjima kod Villarreala, Atletico je s obzirom na bolju formu u dosadašnjem tijeku prvenstva, favorit ovog susreta.

Kao što je već spomenuto, druga ljepotica subotnjeg dijela devetog kola La lige bit će susret Barcelone i Seville na Camp Nou s početkom u 20:45. Gosti iz Seville dominiraju na domaćem planu s bodom više od katalonskog kluba. 

Barca je na početku ove sezone u finalu Superkupa svladala Sevillu 2-1, ali osnaženi silnim pobjedama u domaćem prvenstvu, gosti bi u subotu mogli dobro iskoristiti ovaj 'revanš'.

Robben uz Kovača: Ma kakva kriza, nemojte me nasmijavati!
Robben uz Kovača: Ma kakva kriza, nemojte me nasmijavati!

Nešto siromašnija nedjelja

Nedjeljne derbije otvorit će od 13 sati Dinamo Moskva i Zenit. Iako igra u gostima, Zenit je, kao prvoplasirana momčad domaćeg prvenstva, favorit ovog susreta.

Zadnji put su pobjedu protiv žestokog rivala domaćini iz Moskve izvukli čak prije četiri godine. Što se ove sezone tiče, Zenit ima značajno bolje rezultate. S 25 bodova na vrhu su tablice, dok je Dinamo tek 14. s deset bodova.

U prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi u nedjelju nas čeka ogled Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj od 17:30. Ova dva protivnika potpuno su različiti polovi ove sezone. Dok Lokomotiva niže dobre rezultate i iz vikenda u vikend iznenađuje domaću publiku, Hajduk to isto radi lošim rezultatima.

Oba kluba zasigurno će u nedjelju tražiti tri boda. Lokosi kako bi pratili korake vodeće dvije momčadi - Dinama i Osijeka, a Hajduk kako ne bi ponovno razočarao Torcidu i unio nove nemire u klub.

I zadnji derbi ovog vikenda je onaj milanski. Od 20:30 u nedjelju, snage će odmjeriti Inter i Milan u jednom od najpoznatijih derbija na svijetu. Ovdje uopće nije bitno tko je na kojem mjestu na tablici i koga kladionice predviđaju kao favorita - obje momčadi će zasigurno na teren istrčati samo s jednim ciljem - pobjedom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače