Obavijesti

Sport

Komentari 23

Diamantakos je napadač kakav dugo nije igrao za Hajduk...

Diamantakos je napadač kakav dugo nije igrao za Hajduk...

Hajduk je, baš kao što su Tudor i Vukas najavljivali, dobio napadača kakvog su dugo čekali, ono što nisu dobili primjerice sa Saidom ili u nekoj mjeri s Hugom Almeidom

VIDEO

Samo je pobjeda nedostajala da dojam o debiju Dimitriosa Diamantakosa u dresu Hajduka bude kompletno pozitivan. Predstavio se Grk u više nego solidnom izdanju, zabio je prvi, sudjelovao u akciji za drugi gol, bio je jedan od najboljih u Vukasovoj momčadi, no izostanak pobjede nad Slaven Belupom ipak baca malu sjenu na cijelu predstavu.

- Nažalost, nismo pobijedili, ali mislim da smo igrali dobro i stvorili dosta prilika. S druge strane suparnik nam je napravio praktički jednu i pol šansu i zabio dva gola. Imali smo lošu sreću, ali to je nogomet i moramo se okrenuti idućem susretu - kazao je nakon utakmice Grk, koji je pohvalio suigrače, ali i detektirao veliki problem Hajduka – prekide:

- Svi igrači dali su sve od sebe, nakon crvenog kartona bilo je teško, ali uspjeli smo kreirati nekoliko prilika. Moramo biti više fokusirani na prekidima i takvi golovi nam se ne smiju događati.

Split: Hajduk protiv Slaven Belupa u 3. kolu Prve HNL

A upravo je o prekidima kao najvećoj slabosti njegove momčadi govorio i Hari Vukas i otkrio kako su kod Tudora prekidi branjeni 'zonom' dok je on skloniji branjenju prekida 'čovjek na čovjeka', što se pak također nije pokazalo kao najsretnije rješenje. Naime, dovoljno je da 'zaspe' jedan igrač pa da protivnik zabije, ovoga puta bio je to Čolina, pored koga je Bačelić – Grgić matirao nemoćnog Posavca i 'otkinuo' dva vrijedna boda Hajduku.

Očito je da će u reprezentativnoj stanci Vukas morati dodatno raditi i na prekidima, no pitanje je kad i kako, kad su mu igrači do srijede slobodni, a nakon toga oni koji bi nominalno trebali podnijeti najveći teret u obrambenom skoku, stoperi Dimitrov, Ismajli, Vušković i Mujakić, putuju na obaveze svojih reprezentacija.

Zabio je Diamantakos, ali i Ivan Krstanović, i to čak 14. put!? A Jairo neće igrati protiv Dinama
Zabio je Diamantakos, ali i Ivan Krstanović, i to čak 14. put!? A Jairo neće igrati protiv Dinama

U reprezentativnoj stanci trebalo bi se konačno riješiti i pitanje Vukasovog statusa, kako danas stvari stoje Vukas će dobiti ugovor prvog trenera, no kad će to Hajduk objaviti još uvijek je nepoznato. Sutra bi se Vukas trebao pojaviti u TV emisiji na klupskom kanalu, kako bi uživo pratio i prokomentirao ždrijeb drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Potencijalni protivnici redom su takvi da bi Hajduk trebao biti favorit za prolaz, no kad se uzme u obzir prošlogodišnje skandalozno ispadanje od Gzire, kao i činjenica da se igra samo jedna utakmica, bit će potrebna maksimalna mobilizacija i oprez.

Naravno, u današnje vrijeme pandemije, koja prijeti paralizom života u cijelom svijetu, pa tako i igranje nogometnih utakmica, teško je bilo što planirati. Nakon što je na obaveznom testiranju svih igrača koji su dobili pozive svojih izbornika potvrđen i prvi pozitivan nalaz među igračima Hajduka, a igrač i njegov cimer odmah poslani u samoizolaciju, sigurno će se u tjednu pred nama odraditi dodatna testiranja, kao i obavezna testiranja uoči prvog europskog ogleda, jer, Uefa je propisala testiranje prije puta i prije odigravanja svake međunarodne utakmice...

Split: Hajduk protiv Slaven Belupa u 3. kolu Prve HNL

Hajdukovce u narednom razdoblju očekuje težak raspored, nakon reprezentativne stanke čeka ih derbi na Poljudu s Dinamom, onda i gostovanje na Rujevici, a između dva derbija i susret drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Iako Europa nosi novac, a svaki prvenstveni ogled jednaki broj bodova, Diamantakos je pokazao da jako dobro poznaje domaće prilike.

'Diamantakos? Kao čeljade je čudo, Hajduk ima dijamanta...'
'Diamantakos? Kao čeljade je čudo, Hajduk ima dijamanta...'

- Čeka nas derbi, i moramo se pripremiti za tu utakmicu zbog toga što znamo koliko to našim navijačima znači. Žao mi je što neću moći osjetiti tu atmosferu, ali nadam se da ćemo gledatelje uskoro ponovno moći vidjeti na stadionu - zaključio je Diamantakos, koji je za nastup protiv Slavena dobio dobre ocjene.

Hajduk je, baš kao što su Tudor i Vukas najavljivali, dobio napadača kakvog su dugo čekali, ono što nisu dobili primjerice sa Saidom ili u nekoj mjeri s Hugom Almeidom, napadača koji može leđima primiti loptu, koji zna odigrati sa suigračima, i koji je opasan u kaznenom prostoru i van njega. Napadača koji je potpuno drugačiji od krilnih napadača poput Jaira, Eduoka, Jakoliša, Gyurcsa, Ercega, Ohandze, Pešića... kakvi su uglavnom dovođeni u zadnje vrijeme.

Prvi kiks Hajduka: Slaven odnio bod, prvijenac Diamantakosa
Prvi kiks Hajduka: Slaven odnio bod, prvijenac Diamantakosa

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku