Sport

Komentari 8

Dragan Bender igrač tjedna u NBA G-ligi, zabijao 26 koševa

Dragan Bender igrač tjedna u NBA G-ligi, zabijao 26 koševa

Dragan Bender oduševljavama igrama i brojkama u G-ligi, no to mu i dalje ne garantira minutažu u Milwaukee Bucksima gdje je glavna zvijezda ponajbolji igrač lige Giannis Antetokounmpo

Dragan Bender izabran je za najboljeg igrača tjedna NBA G-lige u periodu između 30. prosinca i 5. siječnja. Hrvatski košarkaš i dalje traži svoju minutažu u Milwaukee Bucksima, no za to vrijeme briljira igrajući za razvojnu momčad Wisconsin Herd u G-ligi. A u proteklom tjednu Bender je imao prosjek od 26 poena, 9,5 skokova, 3,5 blokade i 1,5 ukradenu loptu.

Uz sve to Bender je svoju momčad odveo do obje pobjede u tjednu, uz 51,5% šuta (17-33), ali i 50% trica (6-12). Tim je brojkama postavio osobni rekord u G-ligi u kategorijama postignutih poena, postotka šuta, šuta za tri poena i blokada. Dapače, Bender je bio jedini igrač u tom tjednu koji je u prosjeku imao 26 koševa, ali i više od devet skokova i tri blokade.

- Dragan Bender je startao u svih devet utakmica ove sezone u G-ligi uz prosjek od 21,1 koša, 9,2 skoka, 2,4 asistencije, 1,8 blokadu uz 50,4% šuta. U svih devet utakmica je bio na dvocifrenim brojkama, postigao pet double-doubleova, a pet puta zabijao preko 20 poena. Također, on je prvi igrač Wisconsin Herda koji je ove sezone dobio nagradu za najboljeg igrača tjedna - stoji u priopćenju G-lige.

No, i takve mu igre nisu (ni izbliza) dovoljne za bilo kakvu minutažu među Bucksima, za koje je u tri ovogodišnja nastupa u prosjeku zabijao pet poena, uz 3,7 skoka i 1,2 asistencije. To ni ne čudi, na njegovim pozicijama minutažu dijele Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Ersan Ilyasova, Kyle Korver...

Najčitaniji članci