Sport

Komentari 25

Anketa: Duvnjak vs. Cindrić, tko je bolji? Već su jednom šokirali Europu, a sada igraju za krunu

Anketa: Duvnjak vs. Cindrić, tko je bolji? Već su jednom šokirali Europu, a sada igraju za krunu

Duvnjak ili Cindrić? Samo će jedan imati savršeni kraj godine koja bi za Duvnjaka ipak bila malo savršenija jer bio je MVP Eura, pa zahvaljujući tome i najbolji hrvatski sportaš godine, kao prvi rukometaš od Ivana Balića 2007.

Četvrti put u zadnjih pet izdanja Hrvatska će imati pobjednika rukometne Lige prvaka. Nasljednik Igora Karačića i Ivana Čupića bit će ili Domagoj Duvnjak ili Luka Cindrić, a nasljednik Vardara Kiel ili Barcelona (20:30, HRT 2).

POGLEDAJTE VIDEO:

Kiel se vraća u europsko finale nakon šest godina, a Domagoj Duvnjak nakon sedam. Te 2013. on, Igor Vori i Blaženko Lacković porušili su sve prognoze i odveli HSV na vrh Europe pokraj Barcelone u finalu. S Kielom je Duvnjak je dvaput bio četvrti u prve dvije njegove godine, a od 2016. Nijemaca nije ni bilo u Kolnu. Ne samo Kiela, nego nijednog njemačkog kluba. Da, događa se i njima.

Za to vrijeme Cindrić je s Vardarom prvi put šokirao Europu 2017. Znamo svi, prvo je Cindrić golom dvije sekunde prije kraja nokautirao Barcelonu u finalu, a potom Čupić PSG u finalu. Za doček kakav Skoplje nije pamtilo.

Dvije godine kasnije Ogulinca više nije bilo u novom finalu s Vardarom jer je bio četvrti s Kielcom, ali zato je sada s njim Barcelona u prvom nakon pet godina. S njim na sredini Palmarsson lijevo i Mem desno izgledaju kao da mogu sve, a Barca kao stroj za koji trenutno ne postoje kamenčići koji ga mogu usporiti ili poremetiti. PSG je to radio tek prvih deset minuta u polufinalu.

Što, pak, može ponuditi Kiel? Za početak dobru vijest da Domagoj Duvnjak može, ne u punom kapacitetu kao prije korona virusa, ali i tih pola koliko je mogao protiv Veszprema značilo je strašno za Nijemce. Koji će uz deset minuta više na terenu te dva i pol sata manje za odmor u ritmu dan za danom biti u energetskom izazovu.

Dakle, Duvnjak ili Cindrić? Samo će jedan imati savršeni kraj godine koja bi za Duvnjaka ipak bila malo savršenija jer bio je MVP Eura, pa zahvaljujući tome i najbolji hrvatski sportaš godine, kao prvi rukometaš od Ivana Balića 2007. I jedan i drugi postali su očevi u 2020., osvojili nacionalno prvenstvo, Liga prvaka sada je kruna.

Najčitaniji članci