Obavijesti

Sport

Komentari 4

Edwards prvi pick NBA drafta, a sin bivšeg košarkaša Gradine iz Pule izabran na devetom picku!

Edwards prvi pick NBA drafta, a sin bivšeg košarkaša Gradine iz Pule izabran na devetom picku!

Zufer Avdija, otac Denija Avdije, igrao je košarku za jugoslavensku reprezentaciju, ali i Gradinu iz Pule. U prvih 10 pickova našla su se dva europska košarkaša, a Hrvata nije bilo na draftu...

VIDEO

Anthony Edwards (19) noćas je postao prvi pick NBA drafta. Mladog košarkaša sa sveučilišita Georgia izabrali su Minnesota Timbervolvesi, a on će sada s Karlom-Anthonyem Townsom i D'Angelom Russellom činiti veliku trojku u Wolvesima. Riječ je o šuteru koji je u skraćenoj sveučilišnoj sezoni prošle sezone imao prosjek od 19,1 koša i 5,2 skoka u prosjeku. No, Edwards ima i mana, on je lani bio na šutu od tek 40%, dok je za tricu gađao skromnih 29%.

Pokretanje videa...

Kobe Bryant mural 00:31

Zanimljivo, mnogi predviđaju kako Edwards nije odmah spreman dominirati NBA ligom kako se to očekuje od 1. picka NBA drafta, a ovaj je 19-godišnjak prošlih tjedana imao nekoliko 'opasnih' izjava. Prvo je najavio kako bi se više volio oprobati u NFL-u nego u NBA-ju, a glavnu zvijezdu Portlanda Damiana Lillarda verbalno je napao zbog 'lošeg repanja'.

Kao drugi pick izabran je James Wiseman (19), dosadašnji centar sveučilišta Memphis. Njega su izabrali Golden State Warriors, pa bi Wiseman mogao pokriti 'reket' u momčadi u kojoj će i dalje glavni potrošači biti Steph Curry i Klay Thompson. James Wiseman je prošle sezone zbog suspenzije (uhvaćen kako prima novac što je na sveučilištu strogo zabranjeno) odigrao samo tri utakmice (uz prosjek 19,7 koševa, 10,3 skoka i 3 blokade). 

Knicksi dobili prava na Tomića: S 34 na leđima može biti rookie
Knicksi dobili prava na Tomića: S 34 na leđima može biti rookie

Treći pick je LaMelo Ball (19), mlađi brat playmakera Pelicansa Lonza Balla, koji je postao novi razigravač Charlotte Hornetsa. Zanimljivo, LaMelo Ball nije igrao sveučilišnu košarku, ali je košarkašku karijeru već gradio u Litvi (Prienai) i Australiji (Illawara Hawks). LaMelo i Lonzo Ball tako su postala prva braća u povijesti NBA lige koji su izabrani među prvih 5 pickova drafta, Lonza su 2017. godine na drugom picku izabrali Los Angeles Lakersi.

Chicago Bullsi su na četvrtom picku 'pokupili' Patricka Williamsa (19), talentirano krilo s Florida Statea, dok su se Cleveland Cavaliersi na 5. picku odlučili za Isaaca Okora, krilnog igrača nigerijskih korijena sa sveučilišta Auburn. Onyeka Okongwu je na 6. picku otišao u Atlanta Hawks, dok su Detroit Pistonsi na sedmom mjestu 'uhvatili' prvog Europljanina, Francuza Killiana Hayesa.

Harden odbio najveći ugovor u povijesti jer želi kod - Duranta
Harden odbio najveći ugovor u povijesti jer želi kod - Duranta

New York Knicksi u novu sezonu ulaze jači za impresivnog 22-godišnjaka Obija Toppina koji će dominirati pod oba koša, a na 9. picku u Washington Wizardse je otišao Izraelac Deni Avdija, dosadašnji igrač Maccabi Tel Aviva. Njegov otac Zufer dugi je niz godina igrao za Crvenu zvezdu, nastupao i za jugoslavensku reprezentaciju, a u sezoni 1989/90. bio i član Gradine iz Pule.

U 'Top 10' upao je još Jalen Smith kojeg su draftirali Phoenix Sunsi. To možda i nije dobra vijest za Darija Šarića. Riječ je o krilnom igraču koji je bio projeciran oko 20. mjesta što je čudilo s obzirom na njegovu statistiku prošle sezone (15,5 poena, 10,5 skokova i 2,4 blokade). Jalen Smith trebao bi zaigrati pod koševima, a tu bi možda mogla patiti minutaža Darija Šarića.

Hrvatskih košarkaša ove godine nije bilo na NBA draftu (igrač Splita Darko Bajo se prijavio pa povukao s drafta), a američki stručnjaci vjeruju kako će se sljedeće godine tu naći (po današnjim projekcijama između 10. i 15. mjesta) Roko Prkačin. Podsjetimo, prošle sezone je Luka Šamanić od strane San Antonio Spursa izabran kao 19. pick, a tijekom godine skupio je tek tri nastupa uz prosjek od 5,3 koša, 3,3 skoka i dvije asistencije po utakmici.

Bucksi umirili Giannisa: Dovode mu Bogdanovića i Holidaya
Bucksi umirili Giannisa: Dovode mu Bogdanovića i Holidaya

Top 10 pickova NBA drafta

  • 1. Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves)
  • 2. James Wiseman (Golden State Warriors)
  • 3. LaMelo Ball (Charlotte Hornets)
  • 4. Patrick Williams (Chicago Bulls)
  • 5. Isaac Okoro (Cleveland Cavaliers)
  • 6. Onyeka Okongwu (Atlanta Hawks)
  • 7. Killian Hayes (Detroit Pistons)
  • 8. Obi Toppin (New York Knicks)
  • 9. Deni Avdija (Washington Wizards)
  • 10. Jalen Smith (Phoenix Suns)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače