Sport

Komentari 0

Englezi i Uefa se bore protiv nasilja na društvenim mrežama

Englezi i Uefa se bore protiv nasilja na društvenim mrežama

Engleski nogometni savez objavio je kako isključuje svoje profile na društvenim mrežama do 3. svibnja u 23.59 sati u znak podrške borbi protiv 'cyberbullyinga'. Uefa je podržala inicijativu i učinila isto

Profil na društvenim mrežama može imati tko god želi, a i više njih. Zlostavljanje u svakom 'cyber' obliku svakodnevica su na Instagramu, Facebooku i ostalim platformama, a tome se jednom treba stati na kraj.

Upravo će iz tog razloga Engleski nogometni savez (FA) isključiti profile na svim društvenim mrežama do ponedjeljka u 23.59 sati u znak podrške borbi protiv 'online zlostavljanja', a dali su i svoje prijedloge.

 Ubrzo se nakon Engleza u akciju uključio i Škotski nogometni savez, ali i krovna europska nogometna organizacija - Uefa.

"Čelna europska nogometna organizacija šutnjom će pokazati solidarnost u borbi protiv diskriminacijskog zlostavljanja na društvenim mrežama, počevši od 30. travnja.", stoji na službenim stranicama Uefe.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin dao je neizmjernu podršku inicijativi rekavši da je potrebno zaustaviti mržnju na društvenim mrežama upućenu nogometašima i ostalima uključenima u nogomet.

- Bilo je zlostavljanja i na terenu i na društvenim mrežama. To je neprihvatljivo i treba zaustaviti uz pomoć javnosti i zakonodavnih vlasti te društvenih medija. Dopustiti nekažnjavanje je opasno, vrlo opasno, ne samo za nogomet, već i za društvo u cjelini - rekao je predsjednik Uefe.

Najčitaniji članci