Obavijesti

Sport

Komentari 30

Evo gdje gledati najbitniju utakmicu Vatrenih protiv Češke

Evo gdje gledati najbitniju utakmicu Vatrenih protiv Češke

Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu na velikim natjecanjima, ni na EP-u ni na SP-u. I to nam ide u korist, no nešto će se pitati i Čehe, koji su na Euru startali pobjedom 2-0 protiv Škotske

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nije startala na Euru kako smo se nadali, no i sam izbornik Zlatko Dalić je potvrdio o čemu se razglabalo: poraz od Engleza nije strašan zbog daljnjeg raspleta na Euru, drugo mjesto u skupini donosi bitno lakšeg suparnika u osmini finala.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatrena navijačica Nina Phoenix

Pokretanje videa...

Nina Phoenix navija VIDEO

Međutim, da bismo proveli plan potrebno je učiniti bitne korake bez kojih cijela akcija pada u vodu. A prvi je današnja pobjeda protiv Češke. I ona je neminovna iako bi se i s bodom, te pobjedom u posljednjem kolu, izvukli, no čemu strepiti kada već u drugom kolu možemo postaviti odlične temelje za dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rovinj: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Prva momčad iz naše skupine ide na drugoplasiranog iz skupine F, takozvane, 'skupine smrti' ovog Eura u kojoj igraju Francuska, Portugal, Njemačka i Mađarska. U toj skupini moguće je zaista sve, no ipak je najmanje vjerojatno da će dalje proći Mađari.

Što je Dalić pripremio za Čehe? Razljutile su ga prskalice...
Što je Dalić pripremio za Čehe? Razljutile su ga prskalice...

Stoga će naš zadatak biti uzeti drugo mjesto. A što ono donosi? Bitno lakši susret u nokaut fazi. Drugoplasirani iz skupine D ići će na drugoplasiranog iz skupine E u kojoj nastupaju Španjolska, Poljska, Švedska i Slovačka. Za očekivati je da će Španjolci biti prvi unatoč 'nuli' u prvom kolu sa Švedskom. Sada se Slovačka nameće kao glavni kandidat za drugo mjesto, no do kraja se neće znati tko će završiti na kojoj poziciji.

Unatoč svemu, ništa ne vrijedi ako ne pobijedimo Češku u Glasgowu pa onda i Škotsku na domaćem terenu. Bit će to dvije utakmice 'biti ili ne biti'.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

Statistika kaže, panike nema. Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu na velikim natjecanjima, ni na EP-u ni na SP-u. Omjer nam je šest pobjeda i četiri remija. No, nešto će se pitati i Čehe, koji su s 2-0 otvorili Euro i trenutno su vodeća momčad naše skupine.

Dalić: Ovo nije fer prema nama, ali nema alibija. Za Češku će biti promjena jer idemo napadački!
Dalić: Ovo nije fer prema nama, ali nema alibija. Za Češku će biti promjena jer idemo napadački!

Zadnji smo put igrali na Euru u Francuskoj 2016., kada smo dominirali, vodili 2-0, pa je završilo tek 2-2. I to je bila upravo druga utakmica. Potpisali bismo da sutra dobijemo bez velike dominacije.

Najbitniju utakmicu Europskog prvenstva Vatrenih možete pratiti na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT2) i platformi HRTi, a susret u Glasgowu počinje u 18 sati.

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu