Sport

Komentari 9

Filip Hrgović će biti šampion baš poput Muhammada Alija

Filip Hrgović će biti šampion baš poput Muhammada Alija

Parisu je naš mladi boksač donio naslov pobjednika Svjetske boksačke lige i 500.000 USD. On dobiva 4000 eura za svaku pobjedu i 1600 eura mjesečne plaće

Ni 19 mu još godina nije, a Filip Hrgović odlučio je tko će biti pobjednik prvog izdanja Svjetske boksačke lige. Zahvaljujući njegovoj jednoglasnoj pobjedi nad 120 kg teškim i 201 cm visokim doprvakom Azije Sardorom Abdulajevom, Paris United je slavio protiv Astana Arlansa (6-4). Izazvao je ushit gazde svoje momčadi, bivšeg olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Brahima Aslouma.

- Filip Hrgović bit će veliki šampion, poput Muhammada Alija! Nevjerojatno je srčan i hrabar borac, ali za svoju dob i vrlo inteligentan u ringu. No, bez obzira na poraz u finalnoj borbi, neću zaboraviti doprinos i Hrvoja Sepa. On je pravi lav u ringu. Volio bih doći u Hrvatsku s osvojenim trofejom Svjetske lige i upoznati roditelje od Hrgovića i Sepa. Imat ćemo veliko slavlje u Parizu, primit će nas gradonačelnik i nadam se da će Hrgović, Sep i Pijetraj biti s nama - kazao je Asloum.

Hrgovićem se oduševio i predsjednik Svjetskog boksačkog saveza dr. Wu.

- Trener Pijetraj mi je za tu borbu predložio neobičnu taktiku. Kazao mi je da pustim protivnika da dobije prvu, ako treba i drugu rundu i da se tako ispuca. Rekao sam da ne volim gubiti meč, no prihvatio sam i pobijedio - kaže Hrgović, koji je nastupio sa samo 95 kilograma.

Najčitaniji članci