Obavijesti

Sport

Komentari 39

Futsal čudo iz Omiša: Osnovani prije šest godina, već drugi put igraju Elitnu fazu Lige prvaka!

Futsal čudo iz Omiša: Osnovani prije šest godina, već drugi put igraju Elitnu fazu Lige prvaka!
11

Olmissum je projekt obitelji Milavić koja je osnovala klub i odvela ga do Elitne skupine futsal Lige prvaka. Uložili su svoj novac i to najprije u dvoranu, a nakon toga i u momčad sastavljenu od hrvatskih igrača.

VIDEO

Tko stoji iza omiškog čuda, iza projekta Olmissum, vodeće momčadi hrvatskog futsala koja se sinoć po drugi put za redom plasirala u Elitnu rundu futsal Lige prvaka? Klub je osnovan 2015. godine, ekspresno se probijao kroz Treću i Drugi ligu, a onda je lani, u svojoj prvoj sezoni u prvoligaškom društvu osvojio naslov prvaka i zaigrao u Ligi prvaka. Lani ih je izbacila ruska momčad Komunistička partija ruske federacije, ove godine su se na turniru koji su organizirali u svojoj dvorani opet probili u elitni rang i ne misle na tome stati.

Pokretanje videa...

Olmissum slavi plasman u elitnu rundu Lige prvaka VIDEO

Iza projekta kluba Olmissum stoji obitelj Milavić, nekadašnji vlasnici trgovačkog lanca Studenac. Prije svih vlasnikov sin Mijo, koji je zaželio dio obiteljske zarade vratiti zajednici. Uz pomoć grada pokrenuo je i financirao izgradnju Sportskog centra Ribnjak, u koji su uložili 30 milijuna kuna obiteljskog novca, a nakon toga je osnovao malonogometni klub.  Ideja, ime, dizajn dresova, grba... Sve je Mijo Milavić smislio i pokrenuo klub na zdravim temeljima. 


Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!
Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!

- U Omišu uopće nije postojao malonogometni klub, štoviše, naši susjedi iz Dugoga rata prednjačili su i osvajali lokalne turnire. Mi smo počeli od nule, pozvao sam prijatelja iz djetinjstva Josipa Škorića, koji je ranije branio, on je pozvao trenera golmana Ivicu Krstulovića Oparu, angažirali smo trenera Ivicu Osibova.... i krenuli - otkrio nam je Milavić i dodao:

- Probijali smo se kroz Treću i Drugu ligu, planski slagali momčad i rasli. Osibova je na klupi naslijedio Duje Maretić, koji nikad nije bio trener seniora. Odlučili smo se na hazarderski potez koji se isplatio. On nas je odveo do naslova prvaka. 

Omišani srušili prvaka Srbije: Nadomak elite u Ligi prvaka
Omišani srušili prvaka Srbije: Nadomak elite u Ligi prvaka

Nakon plasmana u Prvu ligu Omišani nisu posegnuli za instant rješenjima i igračima iz inozemstva, sastavili su momčad od domaćih igrača, a sretna je okolnost što su svi željeli doći u Omiš zbog sjajnih uvjeta. 

- Mi smo svima ponudili isto, zdravu sredinu, sjajnu atmosferu, i stabilne financije. A to svima odgovara. Mi gradimo klub, ne samo momčad, uložili smo novac u dvoranu, dakle u uvjete, a ne samo u igrače. Rastemo korak po korak, bitan nam je vizualni identitet kluba, maskota, himna, posebno dizajnirani dresovi, omladinski pogon.... Imamo sve što nam treba da budemo stabilni i prepoznatljivi. A iznad svega imamo mladu i karakternu momčad koja će dugo ostati na okupu.

Omiš: Futsal Liga prvaka, skupina 7, Futsal Olmissum-FON
Olmissum napunio mrežu Linza
Olmissum napunio mrežu Linza

Financiranje kluba za sada počivaju na obiteljskoj tvrtki Milavićevih koja pokriva većinu svih troškova.
 
- Može se reći da smo mi pokrivali 99 posto proračuna kluba te da malo po malo krećemo u potragu za sponzorima. Do sada smo vrijeme i energiju trošili na postavljanje kluba na zdrave noge, a sada ćemo krenuti dalje. Znate kako se kaže: ''Najprije treba srediti i ušminkati curu, a tek onda joj tražiti momka''

Mijo Milavić fanatik je sporta, no malo je poznato da je on i veliki navijač koji putuje na sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije te da je strastveni kolekcionar dresova. On je naručio i financirao i jumbo plakate koji su pozdravljali uspjehe Ivana Perišića i hrvatske nogometne reprezentacije na ulazu u grad Omiš... 

mijo milavic olmissum

- Moja obitelj je u osamdesetima i devedesetima identitet manifestirala kroz nacionalno, a u zadnje vrijeme smo to pretočili u lokalpatriotizam, nastojimo što više pomagati lokalnoj zajednici kroz neke naše projekte. Olmissum je  naša perjanica, klub je to koji u omladinskim kategorijama ima 130 djece. Svima njima želimo osigurati najbolje uvjete, omogućiti im da budu najbolji, da teže maksimumu i da im uspjesi budu putokaz za život – zaključio je Milavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu