Sport

Komentari 34

Gdje će mu biti kraj? 'Đoković će uzeti još bar četiri Grand Slama'

Gdje će mu biti kraj? 'Đoković će uzeti još bar četiri Grand Slama'

Sve ovisi koliko će ostati zdrav. Toliko je ispred ostalih, stvara povijest i to radi pod velikim stresom. Ako pokušavate srušiti sve rekorde, onda ste pod velikim pritiskom, tvrdi legendarni američki tenisač

Novak Đoković osvojio je 20. Grand Slam naslov kojim se izjednačio s najvećim rivalima Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a legenda 'gospodskog sporta' John McEnroe tvrdi da ih prvi reket svijeta može osvojiti još nekoliko i tako zacementirati svoje mjesto u povijesti.

- Mislim da će Đoković osvojiti još barem četiri ili pet Grand Slam turnira, ovisi koliko će ostati zdrav. Toliko je ispred ostalih, stvara povijest i to radi pod velikim stresom. Ako pokušavate srušiti sve rekorde, onda ste pod velikim pritiskom, ali on igra svoj najbolji tenis u ovom trenutku - rekao je trostruki osvajač Wimbledona te ukupno sedam Grand Slamova.

Novak (34) je najmlađi od 'velike teniske trojke'. Federer će s 39 godina na leđima teško osvojiti još neki GS, dok je Rafa (35) konkurentan tek na zemlji...

No, kako je sve počelo, još davne 1992. godine...

- Wimbledon je uvijek za mene bio turnir iz snova. S četiri godine sam se prvi put upoznao s tenisom. Mislim da sam prvo finale Wimbledona gledao 1992. godine, Sampras je igrao (Sampras je 1993. pobijedio Couriera, a 1992. je finale bilo Agassi - Ivanišević, nap. ur.). Tu mi je on postao inspiracija kao igrač, ali i ovaj turnir. Snovi su se ostvarili 2011. - da budem broj 1 na svijetu i da osvojim Wimbledon prvi put, da okusim travu, da se vratim u  Srbiju i proslavim sa svojim narodom. To je bilo nezaboravno iskustvo koje se doživi jednom u životu - rekao je Đoković za RTS.

Sada se izjednačio s vječnim rivalima, no motiva ne nedostaje. Ionako je uvijek ciljao najviše 'mete'.

- Uvijek sam gladan trofeja. Najvažniji razlog zašto se još uvijek profesionalno bavim tenisom je što imam nove ciljeve i što želim ispisivati nove stranice povijesti ovog sporta. Obožavam tenis, igram i sa svojim sinom, prijateljima, braćom. Ali, da bi bio na vrhunskoj razini moraš da imati najviše ciljeve – Grand Slamovi, broj 1 na svijetu, Davis kup reprezentacija. To je ono što me pokreće, što u meni izaziva najljepšu emociju kao sportaša.

 

 

Najčitaniji članci