Obavijesti

Sport

Komentari 34

Gdje će mu biti kraj? 'Đoković će uzeti još bar četiri Grand Slama'

Gdje će mu biti kraj? 'Đoković će uzeti još bar četiri Grand Slama'
6

Sve ovisi koliko će ostati zdrav. Toliko je ispred ostalih, stvara povijest i to radi pod velikim stresom. Ako pokušavate srušiti sve rekorde, onda ste pod velikim pritiskom, tvrdi legendarni američki tenisač

Novak Đoković osvojio je 20. Grand Slam naslov kojim se izjednačio s najvećim rivalima Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a legenda 'gospodskog sporta' John McEnroe tvrdi da ih prvi reket svijeta može osvojiti još nekoliko i tako zacementirati svoje mjesto u povijesti.

Pokretanje videa ...

- Mislim da će Đoković osvojiti još barem četiri ili pet Grand Slam turnira, ovisi koliko će ostati zdrav. Toliko je ispred ostalih, stvara povijest i to radi pod velikim stresom. Ako pokušavate srušiti sve rekorde, onda ste pod velikim pritiskom, ali on igra svoj najbolji tenis u ovom trenutku - rekao je trostruki osvajač Wimbledona te ukupno sedam Grand Slamova.

Wimbledon

Novak (34) je najmlađi od 'velike teniske trojke'. Federer će s 39 godina na leđima teško osvojiti još neki GS, dok je Rafa (35) konkurentan tek na zemlji...

Đoković: Rogeru i Nadalu mogu samo zahvaliti što sam danas tu
Đoković: Rogeru i Nadalu mogu samo zahvaliti što sam danas tu

No, kako je sve počelo, još davne 1992. godine...

- Wimbledon je uvijek za mene bio turnir iz snova. S četiri godine sam se prvi put upoznao s tenisom. Mislim da sam prvo finale Wimbledona gledao 1992. godine, Sampras je igrao (Sampras je 1993. pobijedio Couriera, a 1992. je finale bilo Agassi - Ivanišević, nap. ur.). Tu mi je on postao inspiracija kao igrač, ali i ovaj turnir. Snovi su se ostvarili 2011. - da budem broj 1 na svijetu i da osvojim Wimbledon prvi put, da okusim travu, da se vratim u  Srbiju i proslavim sa svojim narodom. To je bilo nezaboravno iskustvo koje se doživi jednom u životu - rekao je Đoković za RTS.

Wimbledon

Sada se izjednačio s vječnim rivalima, no motiva ne nedostaje. Ionako je uvijek ciljao najviše 'mete'.

Đoković Talijanima: Ha, nadam se da ćete pobijediti samo u onom nogometnom finalu...
Đoković Talijanima: Ha, nadam se da ćete pobijediti samo u onom nogometnom finalu...

- Uvijek sam gladan trofeja. Najvažniji razlog zašto se još uvijek profesionalno bavim tenisom je što imam nove ciljeve i što želim ispisivati nove stranice povijesti ovog sporta. Obožavam tenis, igram i sa svojim sinom, prijateljima, braćom. Ali, da bi bio na vrhunskoj razini moraš da imati najviše ciljeve – Grand Slamovi, broj 1 na svijetu, Davis kup reprezentacija. To je ono što me pokreće, što u meni izaziva najljepšu emociju kao sportaša.

Wimbledon