Obavijesti

Sport

Komentari 311

Dalić opet o Kramariću: Taj šut s 25 metara nije bio rezonski. Neću zvati novog napadača...

Dalić opet o Kramariću: Taj šut s 25 metara nije bio rezonski. Neću zvati novog napadača...
4

Moj dojam je da se trebalo odigrati bolje na toj poziciji, dati novi gol i završiti utakmicu, ne šut lijevom nogom, to nije bilo rezonski, komentirao je Zlatko Dalić jutro nakon remija s Walesom na Poljudu

VIDEO

Gledalo se u sat i čekalo posljednji zvižduk portugalskog suca. Hrvatska nogometna reprezentacija povela je u 28. minuti golom Andreja Kramarića i držala vodstvo sve do 93. minute, kada je Poljud šokirao Nathan Broadhead. 'Vatreni' su tako izgubili sigurna tri boda, ali i osjećaj zadovoljstva nakon pobjede u prvoj utakmici nakon SP-a u Katru. Međutim, kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. nismo započeli kako treba i reprezentacija je već u zaostatku. 

Izbornik Zlatko Dalić kasnio je 20 minuta na početak konferencije za novinare u mix zoni u Splitu.

- Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti. Igrali smo jako dobro i imali cijelu kontrolu, pogotovo u prvom poluvremenu, dok smo u drugom pali nekih 15 minuta, vratili smo se i bili dominantni. Primili smo gol u zadnjoj minuti iz onoga što smo znali da je opasnost, aut, koncentracija nije bila dobra, ali nogomet ti nekada da i nekada uzme - rekao je Dalić kada je konačno stao pred novinare u mix zoni.

Protiv Brazila vam je nogomet dao?

- To je tako, sad je vratio, uvijek to ide.

POGLEDAJTE LUDNICU NA RIVI PRIJE UTAKMICE: 

Hrvatska je treći put remizirala na otvaranju kvalifikacija. Evo kako je prolazila ranije...
Hrvatska je treći put remizirala na otvaranju kvalifikacija. Evo kako je prolazila ranije...

Primljeni gol nije pogledao.

- Nisam gledao. Komentirali jesmo, uvijek je bila ista situacija s tim ubačajima iz auta u drugom poluvremenu. Nikad nismo na vrijeme reagirali, skočili na vrijeme, nego je lopta uvijek padala i odbijala se, a zadnja je bila nekoncentracija. Baš se dogodilo ono što se nije smjelo desiti - dodao je Dalić.

Split: Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice

Opet o napadaču...

Iako je remi ostavio gorki okus u ustima na početku kvalifikacijskog ciklusa, Dalić ima dugoročnu viziju.

- Cilj je izboriti plasman na Euro. Nebitno je kada ćemo osvojiti taj bod koji nam treba, na kraju ili sad. Nismo igrali loše, nemam primjedbi, samo ta dekoncentracija u jednoj minuti i gol. Moramo razmišljati o Turskoj, koja je neugodan protivnik na domaćem terenu.

Livaja je dobio udarac, a Petković je već ranije otpao. Ipak, Dalić ne planira pozvati novog napadača, a ponovno je komentirao i situaciju kada Andrej Kramarić nije dodao Ivanu Perišiću...

Navijači nezadovoljni Kramom: 'Taj ne bi dao svom ćaći. Perišić i on moraju riješiti neke stvari'
Navijači nezadovoljni Kramom: 'Taj ne bi dao svom ćaći. Perišić i on moraju riješiti neke stvari'

- Neću zvati nikoga. Vidjet ćemo tijekom dana što je s Markom, pao je na leđa i dobio nezgodan udarac. Imamo Musu i Kramarića na poziciji napadača. Moj dojam je da se trebalo odigrati bolje na toj poziciji napadača, dati novi gol i završiti utakmicu, ne šut s 25 metara lijevom nogom, to nije bilo rezonski i to je problem.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group D - Croatia v Wales

Što je s Petkovićem?

- Vratio se u Zagreb, ne može, izostati će još neko vrijeme. Teško će biti spreman idućih sedam dana

Očekujete li promjene u sastavu za utakmicu s Turskom?

ANKETA Koga bi Dalić trebao zamijeniti za susret s Turskom?
ANKETA Koga bi Dalić trebao zamijeniti za susret s Turskom?

- Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga. Napravit ćemo neke promjene kada napravimo analizu utakmice. Trebamo osvježiti ekipu, nadam se da će svi biti spremni za tešku utakmicu na teškom terenu. Nadam se da će biti spremni svi koji će igrati u teškoj utakmici na teškom terenu.

KATAR 2022 - Bruno Petković i Josip Juranović obratili su se novinarima  uoči polufinala protiv  Argentine

Idući protivnik je Turska.

- Nezgodna, teška utakmica. Turska je favorit za prva dva mjesta. Bitno se dići ova dva dana i vratiti u ritam da nas ovo ne poljulja. Malo nas je sve to dočaralo i srušilo, nadam se da neće biti velikih posljedica. Žao mi je zbog publike što smo izgubili dva boda.

Kad 1200 Velšana nadglasa 30.000 Hrvata... Jeste li za povratak ultrasa na tribine?
Kad 1200 Velšana nadglasa 30.000  Hrvata... Jeste li za povratak ultrasa na tribine?

- Idemo na pobjedu, kao i uvijek. Bitno je ne izgubiti, da pobjednika uskratimo za dva boda, to je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj i moramo se boriti. To je vrući teren u Bursi, navijači su fantastični, glasni su i blizu terena. Međutim, imali smo i i mi jučer takvu atmosferu... Treba osvojiti 16-17 bodova, mi smo napravili sjajne stvari, ali od toga se ne živi. Imamo svoj cilj, plasman na Euro, a kroz kvalifikacije to tražimo.

Split: Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice

Ne može jednostavno u kvalifikacijama...

- Možda i može. Vidjet ćemo, treba osvojiti tih 16-17 bodova, to su takve utakmice. Napravili smo sjajne stvari, rekao sam da je to prošlost i da se od toga ne živi. Pred nama je još sedam utakmica i u njima želimo ispuniti naš cilj, a to je plasman na Euro.

- Njihov motiv je još veći nakon utakmice. To je mlada ekipa koja puno trči, puno radi i gladna je uspjeha. Ali tu će se još gubiti bodove po manjih utakmicama, znam da će biti teško, ali mi se moramo kvalificirati.

Croatia v Wales - UEFA Euro 2024 Qualifying - Group D - Stadion Poljud

Ako će Kramarić igrati napadača protiv Turske, tko će biti na desnom krilu?

- Imamo Pašalića, Vlašića. Nikola se sada vratio, nije igrao mjesec i pol dana. Mario je bio standardniji, imamo je i Majera tu, tako da ćemo odlučiti što ćemo napraviti - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1