Sport

Komentari 128

'Golman koji ne može obraniti ništa sad odigra susret života'

'Golman koji ne može obraniti ništa sad odigra susret života'

Tko bi mogao sakriti razočaranje nakon ovakvog poraza? Nitko, pa čak ni 'hladni' Norvežani. Hrvatska je pobijedila 29-28 nakon dva produžetka, a posebno je sve pogodilo njihovog kapetana Kristiana Bjornsena (31)

Ovo je prije svega razočaravajuće. Bio je to rat od početka do kraja. Hrvatska je dobro igrala i nametnula svoj ritam, mučili smo se s njihovom obranom, rekao je nakon utakmice kapetan i desno krilo Norveške, Kristian Bjornsen (31). Razočarani su bili Norvežani, heroj iz Pariza Bergerud samo je navlačio majicu preko glave, suze su samo klizile niz obraze. 

- Pored toga, imali su golmana koji je imao svoj dan, što ranije nisam vidio. To je kao neki vic, golman koji ne može ništa obraniti odjednom protiv nas igra utakmicu života - rekao je razočarani kapetan Norveške. Ma, je li, Kristiane? Matej Ašanin (26) možda i nije imao 50% obrana po utakmici, ali njegove su obrane bile vrijedne, rekao bi Kruno Jurčić, ma 120%.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

A zapamtit će ga Norvežani. Mogao je Sagosen zabiti pet minuta prije kraja zabiti za dva razlike i veliku prednost Norvežana, ali Matej nije dao. Mogao je izjednačiti u 58. Joendal, ali nije dao Ašanin. E, pa, Kristiane, utakmicu života upravo je protiv Vas odigrao taj 'anonimus'. Upravo je lice Sandera Sagosena (24) bilo posebno utučeno nakon utakmice.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

- Naš san je srušen. Imali smo priliku prije kraja, ali nažalost, takav je rukomet. Osjećam se malo prazno, borili smo se 80 minuta. Takav je sport, nekad pobijediš, nekad izgubiš. Prazan sam i razočaran, bio je ovo težak dan na poslu - zaključio je najbolji norveški igrač.

A kako ne bi bio tužan? Čovjek je najbolji strijelac prvenstva 61 golom u osam utakmica i tu mu titulu više nitko ne može uzeti, a vjerojatno će biti i MVP prvenstva. I onda ispasti nakon dva produžetka... E, dragi naš Sandere, sad znaš kako je Hrvatima bilo prije tri godine kad je tvoj kolega Torbjørn obranio sedmerac Horvatu po završetku utakmice. Budite i vi malo tužni, treba u životu i plakati.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

'Kauboji' su, bar je tako istaknuo Stepančić, odlučili mirno proslaviti, bez velike pompe. I neka su. A nakon utakmice u nedjelju, bar se nadamo, imat će prilike slaviti, a i mi zajedno s njima. A kakvo bi tek slavlje moglo biti na Trgu, podsjetiti na ljeto prošle godine... No, o tom - potom. Sad dan odmora, a u nedjelju, u 16.30, slijedi veliko finale.

Najčitaniji članci