Obavijesti

Sport

Komentari 94

'Hajdukovi klinci moraju igrati prije stranaca. Sad je nervoza u Splitu, a nije ni Livaji lako...'

'Hajdukovi klinci moraju igrati prije stranaca. Sad je nervoza u Splitu, a nije ni Livaji lako...'

Dinamo ima veliku individualnu i momčadsku kvalitetu. Hajduk ovisi o Livaji, a u Dinamu ima puno igrača. Vidović je jako dobar igrač i veliko pojačanje za Dinamo, rekao je Vedran Ješe u emisiji Stadion

VIDEO

Navijači Hajduka su nakon prvih pet kola živjeli u idili. Splitski klub bio je u nizu od pet pobjeda, euforija je zahvatila cijelu Dalmaciju, a klub je plovio na tim valovima. No, dovoljan je jedan kamenčić kako bi se stroj poremetio, a taj kamenčić bila je Istra. Prije dva tjedna je na Poljudu srušila Hajduk 1-0, a osim gubitka tri boda, taj poraz je Splićanima donio još teže posljedice koje će donijeti nemir u klub.

Pokretanje videa...

Gorica - Hajduk 2-1 (sažetak) 01:47

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Hajduk je u 8. kolu HNL-a izgubio od Gorice (2-1) i prosuo svu prednost na ljestvici koju je izgradio u prvih pet utakmica. Momčad Ivana Leke djelovala je nemoćno, bezidejno, sporo i bez energije. Isti takav bio je Marko Livaja koji je cijeli susret djelovao nezainteresirano.

'Velika je nervoza u Hajduku'

-  Veliko iznenađenje, ali nisu ni zaslužili ništa drugo nego poraz. Bili su bolji u polju u početku, ali nije se vidjelo da lome protivnika, već čekaju kraj, a onda dobiješ neki gol koji ne želiš. Sad je još bila nervoza poslije Istre. Ne izgledaju dobro. Livaja je bio indisponiran, može imati lošu utakmicu, ali Hajduk ne smije dozvoliti da ovisi o jednom igraču. Kronično im fale krila, nemaš igrače koji ti donose golove i asistencije. Nije ni Livaji lako, uvijek po dva igrača stoje pored njega. Čudno je i kako su svi fizički pali krajem utakmice, a znam da su kod Leke zahtjevni treninzi pa me to čudi. Protiv Istre su izgubili u završnici pa opet i od Gorice. Kad već ne možeš pobijediti, barem imaš bod, ali ti na kraju izgubiš obje utakmice. Napravili su veliku nervozu u Splitu - rekao je Vedran Ješe u emisiji Stadion na HRT-u.

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Najveći Hajdukov problem je što je veliki broj igrača izvan forme, a ni pojačanja se nisu iskazala. Momčad jako puno ovisi o Livaji, a kada on nije na razini, klub je u velikim problemima. 

- Pukštas je donosio veliku energiju i njegov izostanak osjeti se u igri, Odjidja-Ofoe ne može pratiti tempo, a Krovinović nije u formi. Brajković je igrao, napokon da stavljaju svoju djecu, imaju klince koji mogu igrati prije stranaca. Nije briljirao, ali ja bih mu i dalje davao šanse, samo tako može i proigrati. 

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Igrači Gorice su u prvom poluvremenu tražili jedanaesterac nakon što je Jurica Pršir pao nakon duela sa Zvonimirom Šarlijom, no sudac Dario Bel odmahnuo je rukom. Krajem drugog poluvremena Marko Livaja pao je u domaćem šesnaestercu, ali Belova zviždaljka je i ovaj put ostala tiha. Oko sokolovo Mario Strahonja smatra da je sudac donio dobre odluke.

- Došlo je do kontakta, ali nema intenziteta za penal - prokomentirao je Strahonja prvu situaciju, a za Livajin pad rekao:

- Livaja je bio u prodoru i ušao je u pad bez kontakta. Sudac je bio blizu i pokazao je da nema penala. 

Rijeka je na domaćem terenu s dva gola sjajnog Marka Pjace pobijedila Osijek (2-1). Sudac Patrik Kolarić odsudio je bez greške, a Vedran Ješe smatra kako je Rijeka s ovakvom igrom kandidat za naslov. 

- Igraju brzo i okomito, Željko Sopić nametnuo je isti ritam kojeg je gajio Sergej Jakirović. Baš melju, puni su samopouzdanja. Ivanović je paklen igrač, Marco Pašalić nevjerojatan, Mislim da su ozbiljan kandidat za naslov.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Varaždin susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL

Prokomentirao je i povratak Marka Pjace u HNL.

- Ako ovako nastavi, bit će kandidat za reprezentaciju, sigurno može donijeti dimenziju više. Puno će donijeti Rijeci, s njim može biti još bolja. Čudno mi je da ga Dinamo nije vratio, s obzirom da je Dinamu donio 25 milijuna eura, a na toj poziciji su dovodili igrače koji su se pokazali kao promašaji. Mislim da si morao vratiti svoje dijete iz omladinske škole. Mislim da bi se on tamo prilagodio, iako mu je možda lakše u Rijeci s manje očekivanja - rekao je Ješe.

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Slaven Belupo (3-0), a moglo je biti i uvjerljivije.

- Dinamo ima veliku individualnu i momčadsku kvalitetu. Hajduk ovisi o Livaji, a u Dinamu ima puno igrača. Vidović je jako dobar igrač i veliko pojačanje za Dinamo. Lagana pobjeda - rekao je Ješe pa prokomentirao ljetni prijelazni rok.

- Po meni nije dobar prijelazni rok, od šest dovedenih igrača ili su na tribini ili na klupi. Mislim da strana pojačanja koja dođu u Dinamo moraju donijeti kvalitetu i biti barem starteri. Nažalost, najbolja pojačanja će im tek sad stizati, Halilović Ademi. Mislim da će Jakirović dovesti još igrača na zimu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti