Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hamilton o Verstappenu: Često prelazi granicu dozvoljenog u vožnji, ponaša se kao naslinik

Hamilton o Verstappenu: Često prelazi granicu dozvoljenog u vožnji, ponaša se kao naslinik

Hamilton je skoro ubio našeg vozača. Moraju ga izbaciti iz utrke - rekao je jedan od članova Red Bull tima nakon što je Britanac zakačio Verstappenov bolid tijekom utrke u Silverstoneu

Britanski vozač Lewis Hamilton (37) prošle je sezone u jednoj od najluđih završnica u povijesti Formule 1 ostao bez titule svjetskoj prvaka koja je pripala Nizozemcu Maxu Verstappenu (24).

Pokretanje videa ...

Britanac je vodio gotovo cijelu utrku, bio je na korak do osmog naslova i apsolutnog rekorda, ali Verstappen je u posljednjem krugu VN Abu Dhabija pretekao Hamiltona i osvojio prvi naslov. 

Hamilton i Verstappen su tijekom sezone imali nekoliko incidenata, a sve je možda počelo tijekom utrke u Silverstoneu kada je Britanac zakačio bolid Nizozemca koji se zabio u zid. Verstappen je završio u bolnicu, a Hamilton na prvom mjestu. 

- Hamilton je skoro ubio našeg vozača. Moraju ga izbaciti iz utrke - rekao je jedan od članova Red Bull tima što su zabilježile i kamere. 

British Grand Prix

S druge strane, Britanac je drugačijeg mišljenja te smatra da Nizozemac previše riskira. 

- Max tijekom vožnje ide često preko granice dozvoljenog. Ponaša se kao nasilnik. Za njega je to pitanje života ili smrti. Radije će napraviti sudar, nego dozvoliti pretjecanje. To nije moj stil. Pokušavam samo pobijediti na stazi, ali da nikoga ne ugrozim - zaključio je Hamilton. 

Brazilian Grand Prix

Hamilton se nakon poraza povukao iz javnosti zbog čega su brojni nagađali da mu je to bila  posljednja sezona, ali Britanac je isto opovrgnuo.  I u novoj sezoni bit će dio Mercedesa, a već sada su krenule pripreme za sezonu i testiranje bolida. 

- Ma ja nikad nisam rekao da ću se umiroviti. Volim ovaj sport i velika je privilegija raditi s ovom velikom grupom ljudi. Jednostavno se osjećam kao da sam dio obitelji - kazao je.