Sport

Komentari 21

Hezonja se vratio u Europu i odmah 'ukrcao' Barci 21 poen!

Hezonja se vratio u Europu i odmah 'ukrcao' Barci 21 poen!

Hrvatski košarkaš je prije nekoliko dana potpisao za grčku momčad do kraja sezone, a ukoliko ne dođe ponuda iz NBA lige, Barcelona mora na ljeto odlučiti što s njegovim ugovorom

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja bio je najbolji strijelac utakmice sa 21 poenom u debiju u dresu Panathinaikosa. Grčka momčad izgubila je u Euroligi od njegovog bivšeg kluba Barcelone 85-77.

'Super Mario' je u 29 i pol minuta na terenu iz igre šutirao 5/11 od čega za tricu 2/5. Bio je nepogrešiv s linije za slobodna bacanja, zabio ih je devet. Uz to je imao i jedan blok, ali i čak pet izgubljenih lopti.

Podsjetimo, Hezonja je prije nekoliko dana potpisao za grčku momčad do kraja sezone, a ukoliko ne dođe ponuda iz NBA lige, Barcelona, u kojoj je bio od 2012. do 2015., mora na ljeto odlučiti što s njegovim ugovorom budući da Španjolci još uvijek polažu igračka prava na našeg košarkaša.

Sam košarkaš je za grčke medije izjavio da se vidi u Panathinaikosu i sljedeće sezone.

- Košarka je jako napredovala u SAD-u i Europi. Ipak, puno toga vezano je uz biznis i novac, morat ćemo na kraju sezone sjesti i vidjeti sve ponude koje će tada biti na stolu. Puno razgovaram sa svojim timom i za mene je to lagana odluka. Naravno, puno toga bit će jasnije nakon ova tri mjeseca, međutim, ja se nadam da ću i sljedeće sezone biti igrač Panathinaikosa - rekao je Hezonja uoči svog debija.

NBA: Orlando Magic at Philadelphia 76ers

Hezonja je tada kao peti odabir na draftu najviši 'pick' hrvatske košarke te mu je predviđana blistava prekooceanska karijera, ali eto, negdje je zapelo. U NBA ligi je proveo 5 sezona, a u Europu je došao 'oživjeti' karijeru.

Najčitaniji članci