Sport

Komentari 58

Horvat: Sve je otišlo u krivom smjeru, i ja sam pogriješio...

Horvat: Sve je otišlo u krivom smjeru, i ja sam pogriješio...

Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti, rekao je izbornik, kao da je htio poručiti da mu meta uopće nije bio Petar Metličić

Mislim da je to otišlo nepotrebno u krivom smjeru. Stvari koje su se odvijale ovih dana s Covid-om, s bolestima, sa situacijama da vam Hitna izvozi igrače iz svlačionice, naravno da ostavlja traga i naravno da je tu prestajem biti izbornik i postaneš više otac tim igrači, osvrnuo se za HRT Hrvoje Horvat na kritike javnosti nakon njegovih izjava poslije utakmice s Dancima pa nastavio:

- Jednostavno sam malo htio dočarati u kakvoj situaciji i uvjetima mi ovdje radimo. Dolaze dečki zdravi, preko noći se zaraze, vraćaju se svojim familijama, i oni su nečiji očevi, oni su nečiji sinovi, tako da, to je jednostavno s te jedne ljudske strane. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti.

Horvat je nakon poraza od Danske izjavio kako su 'kauboji' "začepili usta svima koji su govorili o nedostatku borbenosti" i istina, Hrvatska je odigrala puno bolju utakmicu, nego protiv Crnogoraca, ali je svejedno izgubila. A s obzirom na ono što smo navikli, s porazom baš nikad ne smijemo biti sretni, pa ni protiv vjerojatno najbolje reprezentacije Europe.

- Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Sigurno nismo dobro spavali, ni ja ni dečki. Odigrali smo čvrstu utakmicu i dobru, to želimo ponavljati i u sljedećim utakmicama. Ova situacija s COVID-om vas onemogući, promijenili smo četiri postave. Nadam se da ćemo barem ostati u ovoj postavi do kraja prvenstva da možemo nešto napraviti i stvoriti neki kontinuitet, rekao je Horvat.

Ocjena Hrvatske na Euru?

- Teško je pričati, da izgubimo u finalu, ja bih to shvatio kao neuspjeh jer si izgubio finale. Nije lako govoriti o ciljevima jer se sve događalo, ovisili smo o puno nerukometnih stvari. Tako da, sretni i zadovoljni rezultatom ne možemo biti. Plasmanom sigurno ne možemo biti, ali jednostavno izvlačiti maksimum s ove situacije, s tim možemo biti zadovoljni.

Hrvatska sutra od 15.30 u Budimpešti igra protiv Islanda. Država od 370.000 ljudi bori se za polufinale, a mi za čast.

- Island je uz Nizozemsku najugodnije iznenađenje ovog prvenstva. Imaju još šanse za polufinale, to će pokušati potvrditi protiv nas, a mi ćemo im pokušati otežati svim sredstvima koja imamo - zaključio je Horvat za HRT.

Najčitaniji članci