Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Hrgović je bolji od Huntera, a Joshua mu više paše nego Fury'

'Hrgović je bolji od Huntera, a Joshua mu više paše nego Fury'
10

I nakon meča s Hunterom želimo držati Filipa ludo aktivnim, koliko god to riskantno zvuči. Jer obavezni izazivač može se i te kako načekati, što smo vidjeli na primjeru Dilliana Whytea, tvrdi Sauerland

VIDEO

Hunter je prava šansa, ratnik, pobijedio je Martina Bakolea i remizirao s Aleksandrom Povjetkinom. Nimalo lagana borba, ali vjerujemo da Filip ima oružje da ga pobijedi - rekao je Hrgovićev promotor Nisse Sauerland za Sky Sports.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović tuče lutku 00:45

Filip Hrgović borit će se s Michaelom Hunterom u svibnju i najavio je Amerikanca kao svoj najteži ispit, borca koji je niži, brz, ljigav, koji s jednom rukom drži suparnika, a s drugom udara, koji ima opasan lijevi direkt, ali ostavlja puno prostora za kontru. Ukratko, Filip je uvjeren u svoju pobjedu, da je jači i spremniji od Huntera.

Pobjednik će na prvaka po IBF-u, što bi trebao biti pobjednik dvomeča između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Hunter je četiri godine stariji (32) i ima 19 pobjeda, remi s Povetkinom i poraz od Oleksandra Usika.

- Hunter je odličan borac, ali Filipova snaga i visina bit će mu prevelik zalogaj. Filip je imao samo 12 borbi i sretni smo da je dočekao pravi test. Nismo oklijevali, bili bismo ludi da ovo nismo prihvatili - nastavio je Sauerland.

Hrgović je govorio da je Hunter zapravo odbijao ući u ring s njim, dok ih IBF sad nije praktički natjerao.

- To će biti dobra borba. Tražili smo iskorak cijelo vrijeme, ali ljudi se precjenjuju kad dođe vrijeme da se bore s Filipom.

Hrga je na pitanje hoće li pobijediti Joshua ili Fury odgovorio da je Joshua bolji. A Sauerland tvrdi da bi baš Anthony bio bolji izbor za njegovog štićenika.

- Ja bih radije da se Filip bori s Joshuom, jednostavno zbog stila. Obojica su veliki i jaki, ali Filip je pokretljiviji i nije tako robotičan. A Fury je noćna mora za svakoga jer nemaš pojma što će napraviti. Čudesno je što Fury sve može s obzirom na to kako je ogroman. Joshua je moćan, on je Adonis (u grčkoj mitologiji bog ljepote i požude, nap. a.), ali stilski više odgovara Filipu - naglasio je Sauerland.

Jedan od 12 suparnika koje je Hrgović pobijedio, Tom Little, za Sky Sports je rekao:

- Filip će biti idući vladar nakon što se Fury umirovi. Toliko je dobar. Bit će novi Vladimir Kličko.

Hrgović je šansu za borbu za obaveznog izazivača dobio jer je Hunter treći izazivač po IBF-u, a Filip četvrti. Drugi je Usik, ali on pregovara o borbi s Joeom Joyceom za privremenu WBO titulu i da postane obavezni izazivač po toj federaciji. Dok je prvi izazivač 'Prince' Charles Martin, koji je izgubio za pojas od Joshue i ne želi komentirati svoje iduće poteze.

Očekuje se da borba Huntera i Hrgovića bude u SAD-u.

- U boksu je riječ o riziku i nagradi. Nagrada za pobjedu nad Hunterom je prilika za osvajanje teškaškog naslova, što je vrh u boksu - kaže Sauerland i nastavlja:

- Bila bi nam čast boriti se protiv Joshue ili Furyja, ali najprije treba proći Huntera pa čekati... No, želimo držati Filipa ludo aktivnim, koliko god to riskantno zvuči. Jer obavezni izazivač može se i te kako načekati, što smo vidjeli na primjeru Dilliana Whytea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja