Obavijesti

Sport

Komentari 49

Hrgović našao protivnika: Čeka ga lanjski izazivač za naslov!

Hrgović našao protivnika: Čeka ga lanjski izazivač za naslov!

Filip Hrgović borit će se 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji protiv Britanca Daniela Duboisa, rekao je trener hrvatskog boksača Ronnie Shields

VIDEO

Dok sparira i iščekuje moguću priliku u meču za svjetski naslov koji je zakazan između Oleksandra Usika i Tysona Furyja za 18. svibnja, hrvatski teškaš Filip Hrgović (31, 17-0-0) u međuvremenu je dogovorio svoj idući meč za priredbu 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji. Ako je vjerovati njegovu treneru Ronnieju Shieldsu, bit će to Britanac Daniel Dubois (26, 20-2-0). Shields je to najavio gostujući u podcastu W.A.W. Boxing.

- Upravo smo saznali da će se Filip boriti 1. lipnja, protivnik će mu biti Daniel Dubois. Borba će biti u Saudijskoj Arabiji. Taj je tip neporažen i broj 1 u svijetu, obavezni izazivač za IBF-ov pojas. Bez obzira što mislili o njemu, svi koji su stali u ring protiv njega su izgubili. Ako nastavi tim putem, bit će svjetski prvak - rekao je Shields.

- Još ne znamo ništa sigurno, no moj tim radi na tome da ovih dana potpišem potvrdu za novi meč. Ciljamo okviran datum u lipnju. Također, ne znamo hoće li biti za eventualnu upražnjenu titulu ili ne. Ništa ne mogu potvrditi niti poreći - kazao je Hrgović u intervjuu za Tru School Sports.

Hrvat i Britanac prozivali su se u zadnjih nekoliko tjedana. Doduše, Dubois je htio Hrgovića kao predborbu u sudaru Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua. Nije se dogodilo, ali bi na obveznog izazivača za svjetsku titulu po IBF verziji trebao u lipnju, dva tjedna nakon borbe Usika i Furyja. Hrga je svjestan da će Usik i Fury ići u revanš i da mora dogovarati jake mečeve kako bi zadržao šansu ostati u vrhu.

Priredba bi trebala biti po principu pet boraca iz promotorske kuće Matchroom protiv petorice iz Queensberryja.

Jarrell Miller v Daniel Dubois

I jedan i drugi zadnje su mečeve odradili 23. prosinca u Rijadu. Filip je lakoćom tehničkim nokautom sredio Australca Marka de Morija u prvoj rundi, Dubois je prekidom u desetoj svladao Amerikanca Jarrella Millera. Britanski boksač bio je neporažen do okršaja sa sunarodnjakom Joeom Joyceom u studenom 2020., a prošlo ljeto dobio je priliku ući u ring s Usikom za svjetski naslov i izgubio nokautom u devetoj rundi.

Daniel Dubois nesumnjivo je najozbiljniji protivnik u karijeri hrvatskog boksača nakon Kineza Zhanga Zhileija, a možda i najozbiljniji uopće. Devetnaest od 20 pobjeda u karijeri ostvario je nokautom, bio vlasnik WBA-ova pojasa 2022. nakon pobjede nad Trevorom Bryanom. Prema ljestvici BoxReca trenutačno je peti, Filip 14. Hrga je 14 puta nokautirao protivnike u 17 profesionalnih pobjeda.

Hrgović: Nitko ne želi da Hrvat bude prvak

Gostujući u intervjuu za Tru School Sports, Filip je okrznuo Duboisa i Anthonyja Joshuu.

- Oni su jako razmaženi, njima daju sve na pladnju. Pa zamislite da sam ja u razvoju mogao tražiti jednog Chisoru ili Whytea kad sam bio spreman za njih. Joshua je samo morao pokazati prstom koga želi i dobio ga je. Ja nemam veliku televiziju iza sebe ili nekog promotora koji će olako bacati novce. Amerikanci, Britanci ili Meksikanci to mogu lako dobiti jer će ih gledati preko 100 milijuna ljudi. Nitko ne želi Hrvata kao prvaka svijeta. Kad ste Hrvat, molite se Bogu i Bog vam otvara vrata. Bog je najzaslužniji za moj uspjeh i uvjeren sam da će mi i dalje otvarati vrata kroz moju molitvu i rad. Pobijedit ću Joshuu jer sam gladniji od njega. Kad imate 300 milijuna na računu, ne možete imati istu glad kao na početku - rekao je Filip.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše