Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrgovićev promotor: Ne može se Filip boriti s propalicama prije meča s Usikom ili Furyjem

Hrgovićev promotor: Ne može se Filip boriti s propalicama prije meča s Usikom ili Furyjem

Hrgović mora pobijediti McKeana, bit će to težak meč, ali ako pobijedi, očekujem naredbu da se bori za titulu s pobjednikom između Usika i Duboisa, rekao je Nisse Sauerland

VIDEO

Filip Hrgović (31 godina, 15-0) bori se 12. kolovoza protiv Australca Dempseyja McKeana (32, 22-0) u londonskoj O2 Areni. Meč su najavili Hrgovićevi promotori, braća Sauerland.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović pobijedio Zhanga

Pokretanje videa...

Hrgović pobijedio Zhanga 01:20

'Kategorija se usporila'

Kalle Sauerland govorio je o okolnostima koji su dovele do meča neporaženih teškaša, te povukao paralelu između Hrgovića i Zhanga.

- Kategorija se, nažalost, usporila, svi znamo zbog kojih razloga, a to je utjecalo na boksače poput Filipa Hrgovića ili Joea Joycea. Oni moraju uzimati ovakve borbe, to su iskusni boksači koji su se godinama probijali kroz amatersku scenu, obojica su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a od tada je prošlo mnogo vremena - rekao je Kalle pa dodao:

- Oni ne mogu sjediti ili boksati s osrednjim protivnicima, morali su preuzeti ovaj rizik jer ne žele doći u priliku da se eventualno bore protiv Oleksandra Usika ili Tysona Furyja bez jakih mečeva, jednostavno se boriti protiv McKeana i Zhanga. McKean je vrlo ‘živ‘ protivnik, a 12. kolovoza bit će velika noć za boks u teškoj kategoriji.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - King Abdullah Sport City Stadium

'Hrgović bi mogao objediniti titule'

Nastavio je...

- Kroz povijest smo imali puno svjetskih prvaka kojima smo bili promotori, u posljednjih 15 godina imali smo četiri ili pet prvaka teške kategorije, i volio bih da ponovno imamo jednog. Smatram da bi Filip Hrgović mogao biti taj čovjek. Kad govorimo o čekanju na title shot, on je savršen primjer. Još u veljači 2021. godine određeno je da se bori za final eliminator, a mi smo sada u srpnju 2023. i još uvijek čekamo napad na titulu - rekao je pa dodao:

- Aktivnosti su osobito ograničene kada je u pitanju IBF jer, ako dogovorite drugu borbu, a oni vas zovu da boksate za naslov, vi ispadate iz igre. Morate biti vrlo oprezni što radite i zato smo oduševljeni što znamo da Usik boksa krajem kolovoza, a Hrgović sredinom mjeseca.

Podvukao je...

- Morali smo prihvatiti meč s McKeanom kako bismo Filipu pružili solidnu borbu prije izazova kao što je napad na titulu. Borba s McKeanom je vrlo ‘živa‘ borba i mi ćemo biti oprezni, ali to su rizici koje moramo preuzeti, Hrgović mora prihvaćati borbe takvog tipa. Ne možete se boriti s propalicama prije Usika ili Furyja.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - King Abdullah Sport City Stadium

'Boksat će s pobjednikom Usika i Duboisa'

Nedugo potom, i mlađi brat Sauerland govorio je o istoj temi za za Boxing Social:

- Hrgović mora pobijediti McKeana, bit će to težak meč, ali ako pobijedi, očekujem naredbu da se bori za titulu s pobjednikom između Usika i Duboisa. Rečeno nam je da će biti tako, ali znate da se mnogo toga može dogoditi u boksu, kao što smo i viđali do sada - rekao je Nisse, pa dodao:

- Bit će to prvi put da se Hrgović bori u Ujedinjenom Kraljevstvu i lijepo je što će tamošnji navijači imati priliku vidjeti Filipa izbliza. El Animal bi trebao pružiti pravi spektakl, bit će predborba Joshui i Whyteu i jedva čekam njegov meč.

Savez nagradio Veočića s 2000 eura i imenovao njegova oca Peru izbornikom seniora...
Savez nagradio Veočića s 2000 eura i imenovao njegova oca Peru izbornikom seniora...
Pobijedila u boksačkom meču i pokazala grudi u TV prijenosu
Pobijedila u boksačkom meču i pokazala grudi u TV prijenosu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini