Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvat uživao u Bakuu: Strah je nepotreban, to je siguran grad

Hrvat uživao u Bakuu: Strah je nepotreban, to je siguran grad
1

'Zbilja je bilo čudno na utakmici jer je bilo previše praznih mjesta, a budući da su oba kluba dobila svega po 6.000 ulaznica, a to se osjetilo po atmosferi na stadionu koja je bila poprilično kazališna, rekao je Krmpotić

VIDEO

Nije Mateo Kovačić bio jedini Hrvat u Bakuu u finalu Europske lige između Chelseaja i Arsenala (4-1). Darijo Krmpotić (46) iz Orahovice upustio se u veliku avanturu i otišao je u 2.800 kilometara (zračne linije) udaljeni Bakuu. Let je trajao četiri sata.

- Vjerovao sam u Chelsea pa sam sve potrebno za put osigurao dva mjeseca ranije, tako da sam prošao poprilično povoljno. Da to nisam napravio, ne bih ni išao jer su cijene što se više bližio dan utakmice, otišle u nebo - priča nam simpatični Slavonac koji za 'bluese' navija od 1996. zbog legendarnog Talijana Gianluce Viallija.

Pogledajte fotogaleriju:

19
| Foto: Privatan album, Twitter

Krmpotić je bio na više od 30 utakmica Chelseaja, što u Londonu, što širom Europe (Slovenija, Njemačka, Turska...), a voli otići i na utakmice drugih europskih velikana.

Englezi slave Kovu: 'Pojeo' je Özila, imao čudesne prodore...
Englezi slave Kovu: 'Pojeo' je Özila, imao čudesne prodore...

- U većini slučajeva na utakmice putujem s aerodroma u Budimpešti jer su cijene letova obično višestruko povoljnije nego iz Zagreba ili Ljubljane. Za ovaj put je jedini problem bio što ima tek jedan let tjedno za Baku pa sam morao iz Budimpešte ići u nedjelju. Povratna karta se mogla naći u početku za 200 eura, dok je let par dana prije finala koštao preko 5000 kn.

Krmpotić je zbog vjere u voljeni klub pronašao jako povoljan aranžman.

- U Bakuu sam pronašao hotel s tri zvjezdice udaljen dvije stanice metroom od stadiona. Izašao me smiješnih 100 eura za pet noćenja s doručkom. Kasnije je isti taj aranžman bio preko 500 eura - objašnjava Slavonac.

Atmosfera je bila kazališna

Ipak, gledatelji na TV-u nisu mogli vidjeti prazna mjesta jer je Uefa kamere postavila tako da prikrije svoj organizacijski debakl. Time je razočaran i hrvatski simpatizer engleskog kluba.

A gdje je moj jacuzzi? Navijač Arsenala šokiran smještajem
A gdje je moj jacuzzi? Navijač Arsenala šokiran smještajem

- Ulaznicu za utakmicu nabavio sam preko Uefine lutrije. Ulaznica prve kategorije koštala me 140 eura. Inače, godinama sam već član Chelsea i mogao sam ju (ispostavilo se kasnije) bez problema kupiti i preko Chelseaja jer nije bila tolika potražnja za istima. Žao mi je jedino što nisam uzeo ulaznicu preko Chelseaja jer bi tad bio u - navijačkom sektoru. Ovako sam imao bolje mjesto, ali sam bio u komornijoj atmosferi pa to baš i nije bilo to - kazao je pomalo razočarani Darijo.

- Zbilja je bilo dosta čudno na utakmici jer je bilo previše praznih mjesta, a budući da su oba kluba dobila svega po 6.000 ulaznica (kapacitet je 67.000 nap.a.) to se osjetilo po atmosferi na stadionu koja je bila poprilično kazališna.

 

Pokretanje videa...

02:06

- Što se tiče Bakua, neugodno sam iznenađen napisima po novinama i portalima. I sam sam u startu nasjeo na njih pa sam na put krenuo s malim strahom. Međutim on je bio totalno nepotreban jer su dojmovi samo pozitivni i vrlo sam ugodno iznenađen. Za razliku od Istanbula koji mi se iz više razloga nije dopao. U Baku bih se vratio sutra, ako treba!

Podijelio je s nama i iskustva iz grada.

- Ne znam je li je sve ušminkano za ovo finale, ali Baku se pokazao kao izrazito siguran grad. Bio sam tu pet dana u obilježjima kluba pa i slijepac može zaključiti da sam stranac, ali niti me tko što pitao niti me je tko "davio". Policije ima baš puno i jednostavno se možete osjećati potpuno sigurno - kazao je Krmpotić pa dodao:

Svaka čast, Kova! Postao drugi Hrvat osvajač trofeja LP i EL
Svaka čast, Kova! Postao drugi Hrvat osvajač trofeja LP i EL

- Nisam doživio ni najmanju neugodnost. Javni prijevoz je jeftin i ne treba vam druga opcija prijevoza. Karta je 0.30 AZN, što je oko 1,17 kn... A grad kao grad. Imate svega. Od bijede do sjaja. Automobila iz 50-ih do onih najskupljih. Cijene hrane su također povoljnije nego kod nas, a daleko povoljnije nego u zapadnoj Europi - završio je hrabri hrvatski navijač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu