Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Hrvati me nisu razočarali, ali ne znam kako smo to uspjeli...'

'Hrvati me nisu razočarali, ali ne znam kako smo to uspjeli...'

Naviknut ćemo se na igranje bez Ronalda, moramo računati sami na sebe i ne ovisiti o njemu, rekao je Fernando Santos nakon 4-1 protiv Hrvatske, a Diogo Jota istaknuo: Nismo ovo očekivali

VIDEO

Portugal je pobijedio Hrvatsku 4-1 jer je blokirao njenu igru u sredini terena i pokušaje slanja lopte u dubinu, a onda ju je psihološki dotukao zabijenim golom, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos na konferenciji za medije.

- Hrvatska me nije razočarala. Ne znam što se dogodilo, ne znam kako smo uspjeli blokirati Hrvatsku u onome u čemu je jaka, a to je u igra u dubinu. Moji igrači su blokirali tu njenu igru, nisu joj dopustili igrati kako želi, a onda su zabili gol. Kada smo tako stavili igru pod kontrolu osjetili smo se moćnije, a protivnik slabije. Da nismo zabili prvi gol, možda je sve moglo biti i drugačije na kraju - izjavio je Santos.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske na Maksimiru

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaa Cancela (41'), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58'), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70'), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1') smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4') pogodio za konačnih 4-1.

- Protiv velikog protivnika kao što je Hrvatska odigrali smo dobro, kvalitetno, no imamo još puno stvari za popraviti. Uvijek možemo bolje - dodao je.

Robert Jarni: Poraz u Portugalu nije razlog za dramu, ali očito je da nije bilo dovoljno zalaganja
Robert Jarni: Poraz u Portugalu nije razlog za dramu, ali očito je da nije bilo dovoljno zalaganja

Portugal je pobijedio unatoč izostanku svog kapetana i najboljeg strijelca Cristiana Ronalda, koji nije nastupio zbog infekcije prsta desne noge.

- Momčad u zadnje vrijeme igra dobro i bez Cristiana, a i s njime. To smo vidjeli i u prošlom ciklusu Lige nacija kada smo prošli grupu bez njega pa smo zatim s njim u finalu pobijedili i osvojili natjecanje. Naviknut ćemo se na igranje bez Ronalda, moramo računati sami na sebe i ne ovisiti o njemu - izjavio je Santos.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Dodao je kako će Ronaldo putovati s momčadi u Švedsku gdje u utorak gostuju.

- Vjerujemo da će se oporaviti pod utjecajem antibiotika i da bi mogao zaigrati. Međutim imam mogućnost biranja različitih igrača pa tako od situacije do situacije mogu poslati na teren one koje u tom trenutku smatram najprikladnijima - izjavio je Santos.

Premda su se prošli ponedjeljak neki igrači vratili s godišnjih odmora pa priključili reprezentaciji, pokazali su fizičku nadmoć u odnosu na hrvatske igrače.

'Znao sam da nismo spremni...'
'Znao sam da nismo spremni...'

- Tijekom tjedna momčad je dobro izgledala, izabrali smo igrače koji su se znali postaviti u igri. Bilo me je strah da fizički neće biti spremni, ali bili su inteligentni na terenu jer su tehnički pametno odigrali - napomenuo je Santos.

Portugal i Hrvatska posljednji put su igrali utakmice u studenom.

- Obavili smo težak posao jer nisu igrali 10 mjeseci za reprezentaciju i jer su mislima bili s klubovima. Morali smo ih podsjetiti kako se igra u reprezentaciji, ali sada moraju biti zadovoljni. Najvažnije je da su oni zadovoljni dok su ovdje s nama. A s tri boda smo svi zadovoljni - zaključio je Santos koji je s Portugalom osvojio Ligu nacija 2019. i Europsko prvenstvo 2016. godine.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Jota: Mogli smo biti i efikasniji

Krilni igrač Diogo Jota, koji je zabio drugi gol u pobjedi Portugala od 4-1 nad Hrvatskom, rekao da nije očekivao tako uvjerljivu nadmoć tijekom utakmice no da je pobjeda zaslužena jer su Portugalci kontrolirali igru.

- Nismo očekivali ovo, ali normalno je da kada netko odigra dobro, da se čini da je druga strana bila jako loša. Hrvatska se borila, ali smo preuzeli kontrolu igre. Zatim smo počeli stvarati prilike, a onda i zabijati - rekao je 23-godišnji Jota.

Pogledajte velike Livakovićeve obrane i težak poraz 'vatrenih'
Pogledajte velike Livakovićeve obrane i težak poraz 'vatrenih'

- Imali smo puno prilika, mogli smo biti i efikasniji, ali napravili smo što smo trebali. Bilo nam je važno početi natjecanje na najbolji način, uspješno krenuti u obranu titule, a to smo i ostvarili. Došli smo do potrebna tri boda - dodao je.

Igraču engleskog Wolverhamptona ovo je bio treći nastup i prvi pogodak za Portugal.

- Zadovoljan sam što sam pomogao golom - istaknuo je.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu