Sport

Komentari 149

Hrvatska će biti domaćin, ali protiv Španjolske će igrati u crnim dresovima. Evo zašto

Hrvatska će biti domaćin, ali protiv Španjolske će igrati u crnim dresovima. Evo zašto

Rezervni dres donosio nam je sreću u Rusiji gdje smo odigrali pet utakmica zaredom u njemu. Samo smo prvu protiv Nigerije i zadnju protiv Francuske odigrali u crveno-bijelom

U prve dvije utakmice u crnim dresovima nismo se proslavili, a čim smo obukli crveno-bijeli, proigrali smo!

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, za osminu finala protiv Španjolske Hrvatska će se opet vratiti u rezervnu garnituru dresova premda će u Kopenhagenu formalno biti domaćin.

Budući da Španjolci imaju posve crvenu i posve bijelu kombinaciju dresova, to automatski eliminira naš prepoznatljivi dres.

- Ako suparnika imate u bijeloj osnovnoj boji ili crvenoj osnovnoj boji, automatski Uefa ne dopušta da vi igrate u kockicama. Bez obzira jeste li domaćin ili ne. Protiv Španjolaca igramo u crnima - objasnio je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Rezervni dres donosio nam je sreću u Rusiji gdje smo odigrali pet utakmica zaredom u njemu. Samo smo prvu protiv Nigerije i zadnju protiv Francuske odigrali u crveno-bijelom.

Protiv Španjolske, pak, ukupno smo odigrali osam utakmica, u tri smo pobijedili, jednoj remizirali, a četiri izgubili. Pita li se kladionice, u ponedjeljak ćemo vidjeti peti poraz jer Španjolci su postavljeni za ogromne favorite. Tečaj na njihov trijumf pao je na 1,60, a na naš se popeo do ogromnih 6,00.

Najčitaniji članci