Sport

Komentari 80

I Jović napao Horvata: Te alibi varijante mi ne prolaze! Pa ja sam igrao pod pet antibiotika

I Jović napao Horvata: Te alibi varijante mi ne prolaze! Pa ja sam igrao pod pet antibiotika

Kao da stražari nisu bili pred sobama Islanđana, gdje nije bilo sedam igrača. Da ne uvrijedim neke igrače Islanda koji su možda došli s koče, ribarili gore i onda su ih doveli, kazao je legendarni rukometaš

Božidar Jović (49), bivši hrvatski rukometni reprezentativac, zlatni sa Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Atlanti, nije imao previše lijepih riječi za izbornika Hrvoja Horvata nakon istupa u studiju RTL-a, gdje je branio igre Hrvatske na Euru i nepozivanje nekih dokazanih igrača.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska bez polufinala Eura

- Teško mi je koncentrirati među voćem i povrćem i reci nešto, ali probat ću reći nešto. Izbornik je ispao žrtva u ovom svemu, ima za sve alibi odgovor, ali na jedno pitanje Šprema nije odgovorio. Bi li ponovio momčad od 3. siječnja, na početku priprema? Ne mogu se sjetiti, ali mislim da je rekao da stoji iza te momčadi. Korona nam je učinila dobar dio, protiv Srbije nas je poharala, došli su drugi igrači koji su posložili obranu i imali smo jednu od najboljih obrana - rekao je Jović za RTL i nastavio:

- Na popisu 3.1. nije bilo ni Karačića ni Šege. Oni su se zvali tek kad smo mediji i svi mi prozvali da trebaju igrati najbolji, da to nije poligon za vježbanje. Onda su ti igrači, takve veličine trebali promijeniti dva ili tri aviona da dođu na jednu, dvije utakmice koje ne znače ništa i vidjelo se da nismo u tonusu da možemo osvojiti medalju. Karačić je izašao onda iz korone, Šego je pod antibioticima, ja sam igrao pod pet antibiotika i ne znam kako.

Petar Metličić i Goran Šprem otvoreno su kritizirali Horvata kojem je vidljivo bilo neugodno. Upitao ih je tek jesu li oni ikad bili na nekom velikom natjecanju gdje su svaku utakmicu morali igrati s drugom momčadi.

- Izbornik je u izlaganju našao odgovor za sve, kao da korone nije bilo pod drugim reprezetnacijama, kao da stražari nisu bili pred sobama Islanđana, gdje nije bilo sedam igrača, od čega pet iz prve postave pa nisu kukali i plakali, igrali su opet za peto mjesto. Da ne uvrijedim neke igrače Islanda koji su možda došli s koče, ribarili gore i onda su ih doveli, kao i nizozemskog golmana. Našalio sam se tu u studiju pa sam rekao da su ga našli u pubu poslije posla, čovjek je došao na pivu i rekli su mu "Ajde u reprezentaciju" tako da je on isto došao - rekao je Jović u poluozbiljnom tonu i završio:

- Meni te alibi varijante ne prolaze, ja sam čovjek koji je pobjednik u životu. Uvijek sam probao igrati kako najbolje mogu. Kad sam bio toliko loš kao na SP-u u Egiptu, potukao sam se s izbornikom Kljaićem jer me toliko bolio poraz i sve. Iz izlaganja sam vidio alibi i ništa drugo. Nitko sretniji od mene da reprezentacija opet osvaja medalje, ali s ovakvom retorikom i pričom ne vjerujem da možemo daleko. Moramo svi glave u isti kup, koš i krenuti ispočetka ako želimo dobre rezultate u reprezentaciji i nama koji radimo u rukometu.

Najčitaniji članci