Sport

Komentari 62

Hrvatska je viceprvak Europe! Španjolci nas potukli u finalu

Hrvatska je viceprvak Europe! Španjolci nas potukli u finalu

Naša U19 futsal reprezentacija ispisala je povijest u Rigi. Hrvatska je viceprvak Europe! Da, porazila nas je Španjolska 6-1, da pravili smo banalne greške, ali ne znači da nismo ponosni na naše dečke...

Prvo ikada održano Europsko futsal prvenstvo do 19 godina odigrano je u Latviji, a potpuna senzacija ondje bili su momci u kockastim dresovima. Da, Hrvati, prvi puta na nekom internacionalnom natjecanju, pokosili su sve pred sobom sve do finala. Ondje ih je čekala neugodna Španjolska. Momčad koja ih je i u skupini dobila 3-0, sada je nanijela još teži poraz izabranicima Marinka Mavrovića sa 6-1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bila je Hrvatska oštra od početka, vjerovali su dečki u sebe, naučio ih je tome njihov izbornik, a naučili su se i sami kada su redom "skalpirali" sve koji su im došli na noge. Od početne Italije još u kvalifikacijama, do posljednjeg favoriziranog Portugala u polufinalu. Samo je Španjolska ostala bolna točka hrvatskim "sezoncima". 

Prvi gol je postigla Španjolska. Ricardo Mayor bio je precizan na prvoj stativi gdje mu je loptu iz prekida ubacio suigrač s brojem šest, Cerón. 

Španjolska je još jednom probala iz prekida. Slobodan udarac s desne strane izveo je Adrian, a lopta je otišla iznad prečke. Hrvatska je uzela loptu, točnije Vukelić je krenuo u nalet prema španjolskom golu, a Nacho ga je cijelo vrijeme držao za hlačice. Reagirao je sudac na povlačenje Nacha kojemu je dodijelio žuti karton, a Hrvatska je dobila slobodan udarac. Izveo ga je Mateo Mužar koji je torpedom razorio mrežu Španjolske za izjednačenje i povratak Hrvatske na početak utakmice.

No, nije se dala Španjolska i krenuo je potop Hrvatske. Ricardo Mayor izveo je out prema  Adriánu Rodríguezu koji loptu šalje u mrežu Hrvatske. Bio je dobro postavljen Čizmić, ali se lopta odbila od jednog španjolskog igrača ispred njega i promijenila putanju. No, Uefa tvrdi - gol je Adrianov. Zatim Cristian Molina pogađa za treći gol  Španjolske na utakmici u 18. minuti susreta.

Nekoliko trenutaka prije kraja prvog dijela prelomila se utakmica. 

Dvojbenom odlukom suca Španjolska je povela 4-1 nakon što je Perez iz dosuđenog izravnog deseterca zabio četvrti gol Španjolske. Razlog je bio navodni faul Mužara u oduzimanju lopte strijelcu trećeg Španjolskog pogotka, Cristianu Molini. 

Nakon povratka iz svlačionice još jednom je lopta završila u mreži Hrvatske. Španjolska je zabila svoj peti gol dvije minute nakon povratka na teren. Strijelac je bio Bernat Povill koji je prsima primirio loptu na lijevoj strani, a onda poluvolejom probio "zvučni zid" i zakucao loptu u gol.

Posljednji gol Furije postigao je "stari strijelac" Adrian koji se ovim približio tituli najboljeg strijelca na cijelom turniru, a Hrvatskoj ugasio nadanja za zlato. Do kraja utakmice, Hrvatska je pokušavala još zabiti gol, umanjiti bol, ali nije uspjela.

No, ostaje radost promicanja futsala, radost dječaka koji su dali sve od sebe, a sada ponosno domovini mogu donijeti veliko europsko srebro.

Bravo, Hrvatska! Bravo, campeones!

Najčitaniji članci