Sport

Komentari 1

Igrač Cadiza: 'Diakhaby je sve izmislio. Ovo je pravi cirkus'

Igrač Cadiza: 'Diakhaby je sve izmislio. Ovo je pravi cirkus'

Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji... U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, ima 20-25 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje. I nitko ništa nije čuo, čudio se optužbama Juan Cala

Nogometaši Valencije napustili su travnjak proteklog vikenda na utakmici protiv Cadiza nakon što je, navodno, Juan Cala imao rasistički ispad prema njihovom nogometašu Mouctaru Diakhabyju. No, nogometaš Cadiza tvrdi - nisam kriv!

- Ne znam je li Diakhaby sve izmislio ili pogrešno protumačio. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji... U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, ima 20-25 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje. I nitko ništa nije čuo? Ovo je cirkus. Moj odvjetnik priprema podatke za sudski postupak. Dobivam podršku sa svih strana. Ovo je lov na vještice. Kao da smo na divljem zapadu. Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč nitko ne zaslužuje. Dat ću vam svoj broj mobitela da se barem ispričate - rekao je Cala na pressici povodom incidenta.

Valencijin tamnoputi igrač, s druge strane, tvrdi da su u njihovu svlačionicu došli Cadizovi nogometaši i pitali bi li se vratili na teren ako bi se igrač optužen za rasizam ispričao, a Valencia je nakon Caline pressice čvrsto stala uz svojeg igrača.

"Juane Cala, ne vjerujemo ti!", stoji u objavi na Twitteru.

Podsjetimo nogometaš Valencije Mouctar Diakhaby je optužio Cadizovog Juana Calu da ga je nazvao "u*ranim crncem" nakon čega su Valenciji nogometaši iz protesta otišli u svlačionicu, ali su se na travnjak ipak vratili nakon 20-ak minuta. Cadiz je u konačnici pobijedio 2-1.

Najčitaniji članci