Obavijesti

Sport

Komentari 45

Istra će naći nadnaravnu snagu. Tri duple krune? Nemam ništa protiv. I neću se onda ozlijediti

Istra će naći nadnaravnu snagu. Tri duple krune? Nemam ništa protiv. I neću se onda ozlijediti

Trener Dinama već je kao igrač osvajao prvenstvo i Kup, a sad to može u istoj sezoni napraviti kao trener ako pobijedi Istru u Velikoj Gorici. Upozorava da ovosezonska forma ništa ne znači

VIDEO

Dinamo u finale Kupa protiv Istre u Velikoj Gorici (srijeda, 20 sati) ulazi kao ogroman favorit (koeficijent na kladionici samo 1,25), ali Damir Krznar poziva na oprez.

- Bez obzira na veliki broj utakmica, kad se referiram na rezultat, mogu reći da nam je takav ritam odgovarao. Ostajemo u istom ritmu i u predzadnjoj utakmici sezone, iznimno važnoj. Vjerujem da su svi igrači spremni, jedva čekaju jer ovo je utakmica za trofej, utakmica svečanosti i nadam se da ćemo je takvom i upriličiti - rekao je trener "modrih".

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi naslov u Rijeci

Pokretanje videa...

Dinamo proslavio titulu u Rijeci 02:17

Dinamo ima motiv više jer nije osvojio Kup zadnje dvije sezone.

- Dinamo je dvije godine bez Rabuzinova sunca, u četiri godine samo ga jedanput osvojili. Znači, nikako s tim nismo zadovoljni. Evo nam prilike da to povratimo u naše vitrine i vjerujem da će se to i dogoditi. Ali nikako to neće biti jednostavna utakmica - kaže Krznar.

Prvak se vraća u Veliku Goricu, gdje je u nedjelju pobijedio u prvenstvu 3-0.

- Pobijedili smo u prvenstvenoj utakmici u kombiniranom sastavu, baš s namjerom da Kup dočekamo svi jednako svježi, odmorni i željni. Ako ništa drugo, osjetili smo teren koji je u Gorici fantastičan. Moram pohvaliti ljude koji rade na održavanju terena. U zadnjih četiri, pet sezona, koliko je Gorica u Prvoj ligi, nismo vidjeli tako dobar teren kao što je ove godine. Čestitam im na tome i to je stvar koja nama odgovara. Dobar, brz teren.

'Ne veseli me baš ambijent u kojem dočekujemo finale Kupa'
'Ne veseli me baš ambijent u kojem dočekujemo finale Kupa'

Dinamo je ove sezone Istru samo jednom uvjerljivo pobijedio, a čak triput se provukao s 1-0.

- Obje utakmice u Puli bile su iznimno teške i neugodne za nas. Pogotovo ova zadnja utakmica u Zagrebu, pobijedili smo 1-0, ako se dobro sjećam od ovih stotinjak utakmica koje smo odigrali u zadnjih mjesec-dva, haha. Iznimno teška utakmica na Maksimiru i ona će nam biti poučak u mobilizaciji i pripremi momčadi, da ne očekujemo da će i ova biti lagana. Očekuje nas rovovska, teška bitka. Istra je momčad s iznimno organiziranim defenzivnim blokom, s igračima iznimnih brzinskih svojstava koji mogu odraditi svaki kontranapad i iskoristiti svaku našu pogrešku. Znači, morat ćemo biti iznimno koncentrirani i motivirani i ove srijede.

Viduka: Tuđman je došao po mene, a Hrvati su bili bahati...
Viduka: Tuđman je došao po mene, a Hrvati su bili bahati...

Istra je u specifičnoj situaciji. Prvo igra za povijesni trofej i izlazak u Europu, a u zadnjem kolu i za ostanak u HNL-u.

- Gledajte, ovo je finale Kupa. Tu momčadi ne dolaze slučajno. Istra je to zavrijedila fenomenalnom partijom u polufinalu protiv Rijeke i u takvim utakmicama sve druge kalkulacije padaju u vodu. Kad igrači izađu na teren, padaju u vodu i kvalifikacije za ostanak u ligi, sve. To je utakmica za trofej i znam da će naći nekakve nadnaravne mogućnosti da u njoj istrče i fanatično je završe.

Krznar je 11. trener koji je osvojio naslov i kao igrač. Po dolasku u Dinamo kao igrač 1995. osvojio je tri uzastopne dvostruke krune.

- Vratili ste me u lijepe dane. Savršen početak. Ako apelirate da tako nastavim s trenerskom karijerom, ne bih imao ništa protiv. Ajmo s tri dvostruke početi, a onda obećajem da neću ozlijediti ni rame ni koljeno. Nastavit ću i dalje - zaključio je sa smiješkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu